Artikler > Teknologi

Vurder å skaffe et virtuelt kredittkort - bedre sikkerhet, flere funksjoner

Av Einar Eldøy 22.11.2023

Et virtuelt kredittkort fungerer på en lignende måte som et vanlig fysisk kredittkort

Bruksanvisning - lær om forskjellene

 • Generering av kortnummer: Når du oppretter et virtuelt kredittkort, genereres et unikt kredittkortnummer, vanligvis knyttet til det eksisterende kredittkortet eller bankkontoen din. Dette nummeret er ikke det samme som det på ditt fysiske kort og er vanligvis bare gyldig for en begrenset periode eller for en enkelt transaksjon.

 • Begrenset bruk: Du kan vanligvis angi spesifikke begrensninger for det virtuelle kortet, for eksempel et beløpsgrense, gyldighetsperiode eller til og med begrensninger for bruk hos bestemte forhandlere eller for bestemte typer kjøp.

 • Online bruk: Virtuelle kredittkort brukes vanligvis for online transaksjoner. Når du handler på nettet, oppgir du det unike kortnummeret, utløpsdatoen og sikkerhetskoden som om det var et vanlig kredittkort.

 • Sikkerhet: Fordi virtuelle kort har et begrenset bruksområde og er knyttet til det faktiske kredittkortet ditt, tilbyr de et ekstra lag med sikkerhet. Hvis det virtuelle kortet blir kompromittert, påvirker det ikke ditt primære kredittkort eller bankkonto.

 • Administrasjon: Noen tjenester som tilbyr virtuelle kredittkort har brukervennlige plattformer som lar deg administrere og spore transaksjoner knyttet til det virtuelle kortet.

Det er viktig å merke seg at funksjonaliteten til virtuelle kredittkort kan variere avhengig av tjenesten eller banken som tilbyr dem. Det kan være gebyrer eller begrensninger knyttet til bruken av disse kortene, så det er lurt å lese vilkårene grundig før du bestemmer deg for å bruke et virtuelt kredittkort.

Virtuelle kredittkort har flere fordeler som kan gjøre dem verdt å vurdere

 • Sikkerhet: Et virtuelt kredittkort tilbyr ekstra sikkerhet fordi det er en engangsgenerert kredittkortnummer knyttet til hovedkortet ditt. Dette betyr at hvis dette nummeret blir stjålet eller kompromittert, påvirker det ikke det faktiske hovedkortet ditt.

 • Begrenset bruk: Du kan begrense bruken av et virtuelt kredittkort til spesifikke kjøp, beløpsgrenser eller til og med en begrenset tidsperiode. Dette er nyttig for abonnementstjenester eller engangsinnkjøp.

 • Anonymitet: Disse kortene kan bidra til å beskytte personvernet ditt, da de ikke er direkte knyttet til din personlige informasjon i samme grad som et fysisk kredittkort.

 • Online sikkerhet: Ved netthandel kan et virtuelt kredittkort redusere risikoen for at kortinformasjonen din blir kompromittert, da det er et annet lag med beskyttelse mellom nettbutikken og ditt faktiske kredittkort.

 • Praktisk administrasjon: Noen virtuelle kredittkorttilbydere tilbyr brukervennlige plattformer der du kan spore og administrere transaksjoner mer effektivt.

Å vurdere bruken av virtuelle kredittkort, spesielt for nettbaserte transaksjoner, kan være en smart måte å øke sikkerheten på i en verden der cybertrusler er en stadig økende bekymring. Det er imidlertid viktig å nøye vurdere de tilgjengelige tjenestene og leverandørene for å velge en pålitelig og sikker løsning.

Du kan få et virtuelt kredittkort på flere måter

 • Gjennom banken din: Noen banker tilbyr virtuelle kredittkort som en del av sine tjenester. Du kan sjekke med banken din om de har dette alternativet tilgjengelig.

 • Kredittkortselskaper: Noen kredittkortselskaper tilbyr også virtuelle kredittkort. Du kan kontakte selskapet som utsteder kredittkortet ditt for å se om de tilbyr denne tjenesten.

 • Tredjepartsleverandører: Det finnes også uavhengige tjenester som spesialiserer seg på virtuelle kredittkort. Disse selskapene tilbyr ofte tjenester som lar deg opprette virtuelle kort knyttet til ditt eksisterende kredittkort eller bankkonto.

Når du velger en metode, er det viktig å undersøke kostnader, vilkår og betingelser, samt vurdere sikkerhetsfunksjonene som tilbys av den valgte tjenesten. Noen ganger kan det hende du må opprette en konto hos den spesifikke tjenesten for å få tilgang til et virtuelt kredittkort.

Så - er plastkortene på vei bort?

Photo by Karolina Grabowska