Artikler > Teknologi

Få deg en personlig assistent med kunstig intelligens KI / AI

Av Einar Eldøy 6.1.2024

Alle kan bruke kunstig intelligens for å få en bedre dag

Peter er 79 år og kan bruke data til enkle oppgaver som å slå opp informasjon, bestille ting, se filmer og fotballkamper, bruke e-mail. Peter var egentlig en erfaren databruker, men han hadde alltid vært skeptisk til de nyere teknologiene som KI / AI. Han var skeptisk til hvor nyttig det kunne være for ham i en alder av 79 år. Han synes det var mye nytt å sette seg inn i.

Den gode begynnelsen

Så, langsomt begynte Peter å føle seg litt isolert. Han savnet å tilbringe tid med venner, følge med på hva som skjer og følte at han ikke klarte å holde tritt med den teknologiske utviklingen som pågikk rundt ham. En av vennene hans, som var begeistret for AI, introduserte ham for en personlig AI-assistent. I begynnelsen var Peter motvillig, men han bestemte seg for å gi det en sjanse.

Dagene ble bedre

Den personlige assistenten kunne hjelpe Peter med daglige oppgaver. Den minnet ham på avtaler, hjalp ham med å organisere timeplanen og til og med kom med forslag til aktiviteter basert på Peters interesser. Men det som virkelig overrasket Peter, var assistentens evne til å tilpasse seg hans preferanser over tid. Den lærte hva han likte og ikke likte, og begynte å gi mer skreddersydde anbefalinger.

Problemløseren

Det som virkelig fanget Peters interesse var assistentens evne til å lese høyt fra bøker. På grunn av synsproblemer hadde han begynt å slite med å lese, og det var en frustrerende opplevelse for ham. Men den personlige assistenten kunne lese bøker høyt for ham, tilpasset hans foretrukne tempo og stemme.

Med tiden ble Peter mer og mer komfortabel med AI-teknologien. Han begynte å utforske flere funksjoner og oppdaget at assistenten også kunne hjelpe ham med å holde kontakten med familie og venner gjennom videosamtaler og meldinger.

TECH - TECH

Denne erfaringen endret Peters syn på AI fullstendig. Han innså at teknologien ikke bare var for de unge og teknologisk kyndige, men at den kunne være til stor nytte også for eldre generasjoner. Han begynte til og med å introdusere andre eldre venner for den personlige assistenten og hjalp dem med å oppdage fordelene ved å omfavne denne nye teknologien.

Nå, i en alder av 79 år, er Peter ikke bare komfortabel med AI, han er begeistret for alt det kan tilby. Han bruker det til å lære nye ting, holde kontakten med kjære og fortsetter å utforske nye måter det kan gjøre livet hans enklere og mer givende.

Kommentar

Å lage en personlig assistent med AI kan være utfordrende, men det finnes flere verktøy og ressurser som kan hjelpe deg med å komme i gang.

(Jeg bruker KI / AI om hverandre)

Photo by Andrea Piacquadio