Artikler > Teknologi

ATOMKONTAKT: Første atomkraftavtale bred interesse i Norge

Av Einar Eldøy 24.8.2023

Norsk Kjernekraft har samtaler med mineral- og gruvefirmaet Glencore, mange kommuner sjekker mulighetene

De unge kan se en lys kraftsituasjon i møte i landet vårt. Kaoset vi har i dag vil gå over.

Arbeidet med å konkretisere bygging av kjernekraftanlegg i Norge er i full gang. 40 kommuner har tatt kontakt med Norsk Kjernekraft for å høre frampå. Interessen er til stede, alle vil sikre seg kraft for framtida. Dagens politikk med kraftheng i et stort marked gjør at Norge ikke har kontroll på krafttilbudet i landet.

Norsk Kjernekraft har kontakt med mineral- og gruvefirmaet Glencore i en intensjonsavtale. Et av verdens største firmaer Glencore har i følge pressen inngått en avtale med nystartede Norsk Kjernekraft om levering av strøm fra et norsk atomkraftverk. Det presenteres som et lite kraftverk, en SMR small modular reaktor, som skal levere strøm til bedriftens anlegg i Kristiansand.

Glencore sies å være et av verdens 500 største firmaer

Glencore plc er et sveitsisk multinasjonalt selskap. Hovedkvarteret er i Baar, Sveits - se link Glencore . De driver bred og stor gruvedrift med relatert produksjon, omsetning av mineraler, metaller etc. over hele verden, og har 135.000 ansatte.

Mer informasjon presenteres ventelig snart - fortsettelse følger

Dette er en god melding som peker mot framtida. En praktisk og realitetsorientert kraftpolitikk kan bli mulig etterhvert. Atomkraft kjernekraft blir den nye normalen. Nærmer Norge seg en atompraksis?

Photo by Tatiana Syrikova

Linker:

Norsk Kjernekraft: Industrigigant signerer kjernekraftavtale

Fedrelandsvennen: Er Norge modent for kjernekraft?

Norsk Kjernekraft inngikk avtale med Glencore

Spør om kjernekraftkapasitet i Halden