Artikler > Teknologi

AI TIL NYTTE: Lag en personlig assistent med AI

Av Einar Eldøy 25.4.2024

AI til bruk som personlig assistent - her er en framgangsmåte

Jeg fikk høre om potensialet i AI, nærmere bestemt å bruke Ai til å lage en personlig digital assistent. Den personlige assistenten kan utformes slik du selv vil. Kanskje kan du få hjelp med daglige oppgaver som avtaler, organisere timeplanen, forslag til aktiviteter basert på egne interesser, skriving/redigering. Assistenten kan tilpasse seg egne preferanser over tid, for den lærer hva folk liker, og kan gi skreddersydde anbefalinger.

En metode for å lage en personlig assisten medAI

Å lage en personlig assistent med AI kan være utfordrende, men det finnes flere verktøy og ressurser som kan hjelpe deg med å komme i gang. Her er en grunnleggende oppskrift for å lage din egen personlige assistent:

Trinn 1: Velg en plattform for utvikling av AI. Du kan bruke plattformer som:

  • Dialogflow (fra Google): Perfekt for å bygge samtalebaserte AI. Det lar deg lage samtalestrukturer og integrere med ulike tjenester.

  • Microsoft Azure eller Amazon AWS: Disse plattformene tilbyr AI-tjenester og ressurser for stemmestyring, naturlig språkbehandling og maskinlæring.

  • Wit.ai eller Rasa: Disse gir deg verktøyene for å bygge AI-chatbots og assistenter.

Trinn 2: Bestem funksjonaliteten

Identifiser hvilke oppgaver du vil at din personlige assistent skal kunne utføre. Dette kan være alt fra å gi værmeldinger, lese e-post, minne om avtaler, lese høyt fra tekstdokumenter eller bøker til å gi informasjon om nyheter eller spille musikk.

Trinn 3: Bygg og trene assistenten

Bruk plattformens verktøy til å bygge dialogstrukturer, lage intents (hensikter), sette opp spørsmål og svar, og integrere det med andre tjenester eller API-er om nødvendig.

Trinn 4: Integrasjon med stemme- og tekstfunksjonalitet

Dersom du vil at assistenten skal kunne reagere på stemmekommandoer, kan du integrere den med stemmestyringsteknologi som for eksempel Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple Siri.

Trinn 5: Test og tilpasning

Test assistenten grundig for å sikre at den fungerer som ønsket. Analyser feedback og gjør nødvendige justeringer for å forbedre ytelsen basert på brukerens tilbakemeldinger og assistentens reaksjoner.

Trinn 6: Implementering og bruk

Når assistenten er ferdig, kan du integrere den i enhetene dine, for eksempel en smarttelefon, nettbrett eller en stemmestyrt høyttaler, slik at den er lett tilgjengelig når du trenger den.

Husk at dette bare er et grunnleggende rammeverk, og det kan være nødvendig å dykke dypere og bruke tid på å forstå de spesifikke verktøyene og teknologiene du velger å jobbe med. Det kan også være lurt å dra nytte av fellesskap og veiledninger online for å få hjelp underveis. Lykke til med å bygge din egen personlige assistent!

Photo by Buro Millennial