Artikler > Natur

SELVSTENDIGHET FOR NORGE: 7. juni 1905 er vår egentlige nasjonaldag

Av Einar Eldøy 6.6.2024

Norges egentlige fødselsdag må feires - festmarkeing på Urskog fort i Aurskog-Høland

Den 7. juni 1905 kom Sverige og Norge til enighet i Karlstadforliket. Diplomatiet seiret i en konflikt der det var skuddveksling, men man unngikk stor militær aktivitet og krig. Det var en god begynnelse for det frie Norge. Vi bør feiere og markere denne dagen.

I Aurskog-Høland kommune inviterer man den 7. juni til festmarkeing. De vil fire sildesalatflagget og heise det norske flagget på Urskog fort. Folket i Aurskog-Høland tar sikte på å etablere et fredens kulturminne denne dagen. Det er andre året på rad dagen feires i år.

La oss etablere fredslandet Norge

Husk arven fra Michelsen, Nansen og Galtung. De er ikke her lenger, men tankene, minnet om handlingene og ideene deres lever.

La oss minnes skapelsen av det frie Norge - gratulerer med dagen 7.juni. La det bli en god dag.

Hilsen til innbyggerne i Aurskog-Høland Kommune for et godt tiltak - støttes.

Når det er sagt så anser jeg ikke lenger NORGE å være et fritt land. Våre politikere har kontinuerlig etter 1945 latt vår frihet glippe fra oss.

LINK

Inviterer til feiring av Norges egentlige fødselsdag på Urskog fort. Fredag 7. juni er det for andre år på rad duket for festmarkering på Urskog fort når aktørene inviterer til storslagen feiring av unionsoppløsningen fra Sverige

Photo by Maxime LEVREL