Artikler > Natur

NÅ SKAL DET BLI OLJE: DRILL, BABY, DRILL - hilsen president Trump

Av Einar Eldøy 23.1.2024

Da USA valgte Trump - også kalt oljepresidenten eller sleiken

Det er ikke umulig: I en ikke så fjern fremtid ble Donald Trump valgt til president igjen, og denne gangen hadde han en energipolitikk som fikk alle til å slutte seg til ham. Han utbasunerte: "Drill, baby, drill!". Folk jublet og stemte på ham overalt. Men så endte det så helt annerledes.

Sleiken sa: La det bli olje - "Drill, baby, drill"

Donald Trump, med sitt karakteristiske hårsveip, kunngjorde i sin første tale som president at landet hans skulle gå gjennom en utrolig forandring. Han erklærte at nøkkelen til en lysende og energisikker fremtid var å utnytte jordens ressurser til det fulle. "Vi skal bore, baby, bore, som aldri før!" proklamerte han entusiastisk. "Drill, baby, drill"- det lød over hele landet.

Ikke maraton - ny energipolitikk ble Boraton

Den nye energipolitikken tok form av en nasjonal "Boraton". Landet ble en gigantisk boreplass, og det virket som om overalt det kunne bores, var det noen som gjorde det. Det var boreplattformer i hager, parker, og til og med på toppen av høyhus. Folk flest tok det med et smil, og plutselig ble oljeboring en nasjonal hobby.

Join the party - the Borathon

Selv dyrene ble ikke spart fra borreiveren. Det ble arrangert spesiallagde boremaskiner for ekorn i parkene, og pingviner i dyrehager fikk til og med sine egne "penguin drillers". Trump kunne ikke vært lykkeligere. Han lovet at den økonomiske veksten ville skyte til værs sammen med de nyoppdagede oljekildene.

Så ble det motkonjunktur

Men så begynte ting å ta en ny vending. Folk i byene fant ut at de ikke lenger kunne plante blomster i hagene sine på grunn av alle boreplattformene. Parkene ble omgjort til en kakofoni av støyende boreaktiviteter, og byluften var tykk av brenningen av overskuddsgass fra boringen. Til og med det ikoniske Hollywood-skiltet ble erstattet av et som sa "Drillwood."

Det ble overflod av olje - too much of a good thing

Samtidig skapte overflod av olje et merkelig problem – folk visste ikke hva de skulle gjøre med all oljen. Gater flommet over av olje, og innbyggerne startet en ny trend med å bruke olje som hårpleieprodukt. Trump selv gikk rundt med et skinnende oljehår som ble et nasjonalt symbol. Donald sveisen med olje ble et nasjonalt ikon.

Det gikk som det måtte gå

Til slutt innså Trump at kanskje "Drill, baby, drill!" ikke var den mest bærekraftige strategien. Han trakk slagordet tilbake og erklærte en ny nasjonal innsats for å finne rene og grønne energikilder. Folk over hele landet begynte å plante trær og installere solcellepaneler på de tidligere borestedene. Vindmøller på toppen av de høyeste bygningene ble en slager.

Make America Great Again - Plant, Baby, Plant.

USA hadde tatt en ny retning, fremdeles under Trumps ledelse, og denne gangen var det bare i dybden av jorden: nok til det planter trenger. Og så, i en overraskende vending, ble Trump senere husket som den grønne presidenten som førte landet fra "Drill, baby, drill!" til "Plant, baby, plant!" og fantastisk økonomisk vekst.

Photo by Polina Zimmerman