Artikler > Natur

Gode byer abonnér på lett elscooter eller elsykkel

Av Einar Eldøy 27.7.2022

Elbiler blir for store og gammeldagse elsykkel elscooter er inne

Nye tanker om transport i byene fremmer kompakte rene løsninger. Det Berlin-baserte firmaet Dance har hatt abonnement på elsykler en tid. Nå har de hatt en kapitalutvidelse og oppkjøp av et firma for å gå videre med elscootere. De har tilbud om å abonnere på elsykler og elscootere i Berlin, Hamburg, Wien og Paris. Man betaler en fast månedlig pris og bruker utstyret så ofte man vil. Et annet tysk firma UNU er også i gang med elektriske scootere.

Dance lager elsykler spesielt for utleie. Sykkelen Dance Ein har integrerte lys, solid sikkerhetsbelte, hydrauliske bremser med skiver og stativ for mobiltelefonen på styret. Man kan ta av batteriet for å lade det hjemme uten å måtte ta med sykkelen.

Kunder kan reservere Dance sykkelen for omlag kr. 500/800 per måned, og det inkluderer tyveriforsikring og reparasjoner. Reparasjoner gjøres lokalt innen 24 timer. Prisene vil stabiliseres etterhvert.

Urban mobilitet skal fremmes

Dance har som mål å pushe urban mobilitet med en komplett pakke. De har nå overtatt et firma i Berlin som leier ut elscootere. Dance vil fokusere på å flytte folk fra sted til sted i byer. Lette kjøretøyer som elscootere og elsykler kan gjøre jobben med å lette trafikken og redusere urban forurensing.

Dance har internasjonale ambisjoner, og vil ha i gang en verdensdekkende utvikling fram mot gode byer med fleksible måter å reise på. Bærekraft er et stikkord - sykkelstier og mer oppmerksomhet på lett transport vil fremme saken deres. Scooterne vil bare være tilgjengelige i Tyskland nå. De vil også lage flere sykkelmodeller for flere typer folk, og introdusere flere servicekonsepter.

Gode priser, rabatter for årlig betaling

Flere betalingsmåter er under utvikling. De vil også gå videre med B2B tilbud innen småhandel, leveranser, pizza-bud og mer. De kan også tenke seg at firmaer har Dance elsykler, elscootere eller elmopeder som et tilbud til ansatte. Det kan påvirke reisekostnader og gi rask og lett transport på jobben.

Komprimert utstyr for bytransport og rene gode byer uten bilkøer og forurensing kommer nå.

DANCE

UNU

Foto Dance