Artikler > Natur

Å ha humor med seg i livets verktøykasse er smart

Av Einar Eldøy 6.3.2023

Humor er et kraftig virkemiddel - alle mennesker liker smil og latter

En gang i en liten by var det en politiker som het Mr. Smith. Han stilte som ordfører, og han var veldig fast bestemt på å vinne valget. Han hadde et stort kampanjeteam og mye penger å bruke på å fremme sitt kanditatur.

Men det var ett problem: Mr. Smith var ikke særlig flink til å tale offentlig. Faktisk var han helt forferdelig. Han stammet og stammet, og han mistet ofte tankegangen midt i en setning.

En dag bestemte Mr. Smiths kampanjeteam at noe måtte gjøres med taleferdighetene hans. De hyret en taleveileder, som jobbet med Mr. Smith i flere uker for å hjelpe ham med å forbedre seg. Mr. Smith jobbet virkelig hardt for å bli en bedre taler.

Endelig kom dagen for den store debatten. Mr. Smiths motstandere var selvsikre og klare, men Mr. Smith var et knippe nerver. Han gikk opp på talerstolen, og moderatoren stilte det første spørsmålet.

Mr. Smith åpnet munnen for å snakke, men i stedet for ord kom en høy prrrrr-lyd ut. Publikum brøt ut i latter. Mr. Smith ble forferdet, og han visste ikke hva han skulle gjøre.

Men så fikk han en idé. Han lente seg inn i mikrofonen og sa: "Mine damer og herrer, det var motstanderens politikk, den er full av varm luft."

Publikum lo enda hardere, og fra det øyeblikket fikk Mr. Smith dem hektet. Han fortsatte med å holde en vittig og underholdende tale, og han klarte til og med å lage noen vitser om sin egen luft i magen.

Til slutt vant Smith valget med et valgskred. Han fortsatte med å fungere som byens mest populære og kjære ordfører, og han ble alltid husket for sin humoristiske tilnærming til politikk.

Moralen i historien er at det er OK å være ufullkommen og gjøre feil. Det som er viktig er hvordan man håndterer det hele. Humor kan være et kraftig verktøy for å få kontakt med mennesker og til og med gjøre en vanskelig situasjon til en positiv situasjon.

Photo by Dapo Abideen