Artikler > Helse

REISEFORSLAG SPANIA: Bilbao er en fantastisk by!

Av Einar Eldøy 20.5.2024

Plan for en reise for å oppleve Bilbao i Spania som en av innbyggerne der

For å virkelig oppleve Bilbao som en som en lokal person bør du utforske flere aspekter av byen. Her er en reiseplan som lar deg oppleve Bilbao slik en innbygger ville gjort det:

Dag 1: Utforsk Gamlebyen og Kunstscenen

  • Morgen:

Start dagen med en kopp kaffe og en croissant på en lokal kafé i gamlebyen, også kjent som Casco Viejo. Ta en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene og utforsk små butikker, håndverksbutikker og lokale markedsplasser.

  • Ettermiddag:

Besøk Guggenheim-museet, et ikonisk symbol på byen. Utforsk de fantastiske kunstutstillingene og beundre den unike arkitekturen designet av Frank Gehry.

  • Kveld:

Ta en tur langs elvebredden av Nervion-elven og opplev hvordan byen lyser opp om kvelden. Finn en lokal pintxos-bar for å smake på de deilige baskiske smårettene, og nyt atmosfæren sammen med de lokale.

Dag 2: Natur og Lokal Mat

  • Morgen:

Ta en tur til fjellene rundt Bilbao, spesielt Pagasarri-fjellet. Du kan enten vandre eller ta en buss for å nyte den fantastiske utsikten over byen og naturen rundt.

  • Ettermiddag:

Besøk en av de lokale matmarkedene, for eksempel Mercado de la Ribera, og nyt ferske råvarer og delikatesser. Kjøp ingredienser for å lage din egen lunsj, eller prøv noen lokale retter på markedets spisesteder.

  • Kveld:

Utforsk Basque-landets kulinariske arv ved å bestille bord på en tradisjonell baskisk restaurant. Prøv retter som kokt bacalao (torsk), txuleta (baskisk biff) eller en autentisk pintxos-opplevelse.

Dag 3: Kultur og Avslapning

  • Morgen:

Besøk en av Bilbaos mindre kjente museer eller kunstgallerier for å få et dyptgående innblikk i byens kultur og historie utenfor de store attraksjonene.

  • Ettermiddag:

Ta det med ro på en av byens strender, for eksempel Plentzia eller Ereaga, og nyt solen og det rolige havet.

  • Kveld:

Avslutt reisen med en rolig kveld på en lokal bar eller kafé. Bland deg med lokalbefolkningen, slå av en prat og nyt den avslappede atmosfæren.

Åpne deg for de som bor der

Det å oppleve en by som en innbygger handler også om å være åpen for spontanitet og nye opplevelser. Ta deg tid til å snakke med lokalbefolkningen, utforske små gater og følg dine egne nysgjerrigheter – det er noen ganger der de beste opplevelsene ligger!

God tur til Bilbao i Spania!

Photo by Руслан Кальницкий