Artikler > Helse

Hvordan har du det?

Av Einar Eldøy 22.7.2023

Ta en sjekk på deg selv

Er du dypt fornøyd? Smiler og ler du mye? Er du ofte trist? Er hjertet ditt med i det du gjør? Se etter gleden, spenningen, utviklingen, har du et rikt og variert liv? Tenker du mangfold og variasjon? Er du fast i rutiner, gjør det samme hver dag, igjen og igjen? OK - ja/nei?

Har du samlet flokken, gjort opprør, laget kompromisser? Er du sosial, blander deg med andre, møter andre, responderer og inviterer.

Gjør du noe for de rundt deg - familie, kjente, kolleger, nabolaget, laget ditt, samfunnet? Inspirerer du noen av disse? Beriker du livene deres, skaper dyp bevegelse, gode følelser?

Bryter du ut av og til, oppfører deg uventet? Er du ivrig etter å skape noe, lage en nyhet, lage noe verden aldri har sett før eller fjerne noe ingen trenger? Har du planer om et varslet brudd med det du holder på med?

Vær våken anstreng deg

Hører du etter, samhandler med noen, reagerer på det som skjer i verden du lever i, tar du imot innspill?

Ha drømmer og uttrykk dine drømmer, pass på deg selv og tenk på de andre, samfunnet og verden.

Orker du å trimme, holde kroppen og sinnet i orden og balansert? Er du nedfor en dag er det fin terapi å gå en tur i skogen, se etter fugler og dyr, kjenne lufta og sola - hvis den er der - kanskje snakke med noen du møter der.

Alt utvikler seg - følg med

Kjernen er samfunnet du lever i, utviklingen, fordyp deg i samfunnets mekanismer, bidra til åpenhet, transparens, frihet. Føle tilhørighet, skape et godt samfunn, fellesskap, se til at det varer. Hva er ditt bidrag til et godt samfunn?

Uenighet løses, styres mot likhet og godhet, men tar aldri slutt, for mennesker er naturlig søkende, opptatt av det ukjente uavklarte.

Nye ideer ting frisker opp, gir muligheter.

Hva har du egentlig lyst til å gjøre? Bare fortsette? OK.

Photo by Oliver Sjöström