Artikler > Helse

Hjelp deg selv til sunnhet med gode vaner

Av Einar Eldøy 26.4.2023

God helse med perfekt sammensatt program BEFUKEPUS

Aldri la deg selv komme i dårlig form - trim litt hver dag er det lille som skal til.

Norge trenger ny god praksis for god helse. Alt kan bli bedre. Myndighetene varsler at vi må forbedre helsa. Folket må bli sunnere. Folkehelsa må opp. Heldigvis: Mulighetene for forbedring av folkehelsa er kjempegode. Noen enkle daglige vaner er alt som trengs. YESS!

Her er fempunktsprogrammet BEFUKEPUS for god helse. Det praktiseres hver dag:

1. BEvegelse hele dagen

2. FUktige celler inne i kroppen

3. KEto mat

4. PUst i nesen døgnet rundt

5. Sov nok

Dette gir BEFUKEPUS. Det er populært med akronymer: Fempunktsprogrammet heter BEFUKEPUS.

Klarer du dette hver dag eller nesten hver dag øker mulighetene for sunn kropp og sinn. Ta en prøveperiode - ett eller to års tid.

Her litt detaljer om fempunktsprogrammet

Bevegelse er å trimme litt hver dag. Det er mange som greier seg med stadig bevegelse, redusert sitting, gå tur, sykle, danse. Mer seriøs trening er egentlig ikke nødvendig, men ofte bra, særlig for muskler og skjelett.

Fuktighet er å tilføre alle cellene i kroppen nok fuktighet med drikking av vann, spising av fuktig og fet mat. Mat som brød og pizza er alt for tørr. Drikk litt vann hele dagen, aldri mye om gangen.

Keto er å unngå karbohydrater, spise 80% fett og 20% proteiner, maksimum 5% karbs. Leveren omdanner fettet til ketoner som gir energi. Alle karbs er ille. Vurder også korte faster, kanskje 5-6 eller 16 timer, eller ett måltid for dagen.

Pust er å alltid puste gjennom nesen, rolig og dypt, også om natten og under anstrengelser om du greier det. Rolig nesepusting gir bra med surstoff til alle cellene.

Søvn handler om å sørge for nok god søvn om natta, mediter gjerne også. Sov litt innimellom hvis du trenger det.

Sosiale momenter spiller viktig rolle - det ordner du også. Det er egentlig en forutsetning for alt.

Med massiv oppslutning kan resultatet bli dramatisk

Det er varslet en pleiekrise for det norske folk hvis ingenting gjøres. Men først kommer du selv, derfra kommer forbedring i statistikken for det norske folk. Med fempunktprogrammet kan du få en bra helse, kanskje en bra alderdom også. Samtidig blir statistikken god.

BEFUKEPUS er vanene som gir sunnhet

God helse er mulig for mange, men Norge har manglet et skarpt og konsist program for helse. Her har du det. Jeg følger opp saken: Hva skjer med min sunnhet, med den norske sunnheten.

Det fine med fempunktsprogrammet er at det er lett å gjennomføre. Det er bare ett problem: Programmet må gjøres hver dag, eller i hvert fall ofte. La det bli som huden din - alltid med - bruk BEFUKEPUS.

Photo by Kaique Lopes