Artikler > Helse

God blodstrømming i kroppen holder deg og hjernen din frisk

Av Einar Eldøy 28.10.2023

Blod og oksygen til hjernen er toppen av alt

Tenk hjerte, blodårer og hjerne sammen. Ikke bare tenk på at kroppen skal være i god form - hjernen din skal også være i god form. Siden hjernen bruker tredobbel mengde oksygen som enhver muskel, er sunn blodstrøm enormt viktig for å opprettholde en sunn, fungerende hjerne. Bevegelse gir en varm kropp og blod med rikelig oksygen og hjernen digger det. Når blodet flyter rikelig til hjernen holder den seg frisk - til glede for deg. Gamle folk med god blodstrøm har ofte god hjerne.

Blod og oksygen til kroppens celler inklusive hjernen er livsgrunnlaget

Kroppen er en komplisert mekanisme med mange interaksjoner, men noen ting står klart fram. Blodstrømmen er avgjørende for å holde seg frisk. Når blod sirkulerer gjennom kroppen transporterer det oksygen og andre næringsstoffer til organer og muskler, inkludert hjernen. Et mål i livet kan derfor være å assistere kroppen slik at blodstrømmen går optimalt.

Bevegelse hele dagen er bra - aktiv livsstil er løsningen

Hvor mye man beveger seg bestemmer alt - bevegelse hver dag, mange ganger for dagen er essensielt. Det behøver ikke være voldsomt, men jevnt og trutt er sunt. Reis deg opp, gå og stå mange ganger for dagen. Å gå tur, danse, jogge, svømme, klatre, sykle, yoga, løpe, gå på ski og mange flere - hyppig bevegelse er alt. Blodstrømmen liker det, og hjernen også.

Bevegelse er alt for en god kropp og en hjerne som fungerer. Helt naturlig er best.

Photo by Nadezhda Moryak