Artikler > Frihet

La oss komme på god fot med vår nabo det russiske folk

Av Einar Eldøy 9.5.2022

Krig er for dumt - men i geopolitikk er det et vanlig middel

Det foregår en geopolitisk kamp om verdensherredømme. Det har alltid vært imperiebyggere, nå er det lille USA med omtrent 5% av verdens befolkning men med 20% av verdens økonomi som vil styre alt. Det er tragisk, uverdig, primitivt og kostbart. Til slutt er det dødelig for mange, for krig i en eller annen variant er et hovedmiddel i denne kampen. Krig er en en uhyrlig aktivitet og tømmer et samfunn. Både menneskelige og materielle ressurser går tapt, og samfunn i krig har også store indirekte tap. Mennesker lider enormt. Det er en reaksjonær løsning, og umulig å forstå hvorfor denne løsningen fremdeles er i bruk. Å sende norske våpen til Ukraina er en svært dårlig ide, det er en provokasjon i en allerede betent situasjon.

At Ukraina vil melde seg inn i NATO er i prinsippet deres egen sak, men når NATO er enormt aggressive blir situasjonen en annen. Da henger det sammen med det store synet på verden som styrt av NATO og dens medlemmer, da blir det provokativ geopolitikk. Der manipulerer, presser, kriger, betaler man land for å få det slik man vil. Norge er plassert på USA/NATOs side, og sier derfor at de er "trygge". Norge er lojal og følger NATO i alt. NATOs ekspansive politikk er klart konfliktskapende, og NATO er militær og må møtes med militær innsats. Slik er verden nå. Nå kan dette bli farlig for det norske folk, og vi kan bli dratt inn i krigsaktiviteter. Vi leverer allerede våpen.

Det er på tide å bli sivilisert, eller er dette gått for langt, og er Ukrainas ledere og Putin logisk tenkende? Det var en god start å snakke med Taliban, la oss fortsette med det. De er ikke våre naboer, men det har god signaleffekt å snakke med fienden. Løsningen i en konflikt er alltid å snakke sammen, forhandle, gi og ta. Ingen skyter noen, ikke naboen sin. Fred, avspenning og nedrustning er evige verdier. Kampen om verdensherredømme er en forferdelig praksis og steindum og død som ide.

Alle må følge godt med nå

Jeg har sluttet å følge hovedmediene, de snakker aldri om geopolitikk, de er tause, de svikter det norske folk ved å være tause, overfladiske eller propagandaredskap. Jeg leser bare Resett og Steigan. Det gjør at jeg skjønner hva som foregår.

Stoff med substans finnes ikke i hovedmediene. Journalistene er teknikere som kan klippe, lime og variere ord i tekster de får fra byråene. Å følge hovedmediene er å innrømme at man bare er ute etter underholdning og pikante avsløringer. Det viser også at man stemmer på Arbeiderpartiet eller Høyre. De er helt like i sin politikk, prikk like og preget av geopolitisk vassaltenking. Jeg stemmer for tiden ikke i noe valg for min stemme blir fjernet av sperregrensa likevel.

Vi er programforpliktet til å holde forbindelsen med vår far USA

Det finnes faktisk noen som sa til meg at uten USA hadde ikke Norge eksistert. Det går tilbake snart 100 år, omtrent til da jeg ble født, og man har respekt for sin far. Vel, vel. Nå er det ikke slik som før. USA har hatt en runde med president Trump, og det endte med et væpnet angrep på deres egen lovgivende forsamling. Det er noe vanlige amerikanere ville kalle en "atrocity". Du kan selv slå opp i ordboka hvis du ikke vet hva det betyr. Nå er Biden der, og han er ikke lett å forstå. Han kan også bli husket som presidenten som ikke gikk til krig mot Russland. Han blir en historisk person. Meget bra, og Norge var offisielt venn med ham helt til han forsvant. Men følelsene blant alle raser avgårde, dette kan bli nifst. Det er aldri en god ide å sende våpen inn i en krig til noen av partene, spesielt ikke når det finnes tunge overtoner av geopolitikk i konflikten.

Tilbake til saken: Plei dine naboer og det blir et fint nabolag

Det er kort vei fra Norge til Russland. La oss bli venner med russerne, representert ved det russiske folk, for de er våre naboer. Vi fortsetter selvsagt å være venner med amerikanerne også, men et godt forhold til naboene er alltid viktigst. Vi må ikke glemme de andre heller, men naboene kommer først.

I det fjerne vinker kineserne. De vil ha tilgang til nordområdene og lage en ny transportvei der. Det må det norske folk være med på. Jeg kan allerede litt kinesisk. (nǐ hǎo ma · 你好嗎 betyr hvordan har du det, med pinyin og mandarin).

La oss melde oss ut av NATOs geopolitikk og selv omorganisere forsvaret vårt til selvforsvar og modernitet. Det er mange muligheter hvis vi lar norske militære fagfolk utvikle et godt forsvarssystem basert på selvstendig moderne tenking og teknikker.

Det skal bli bra her

Norge må gå til null og begynne på nytt. Den store resetten I Norge er begynt - vi begynner med å modernisere Stortinget, og slutte å høre på WEFs Klaus Schwab. Han er ikke moderne, han vil oss ikke vel. Hans tanker fører til tyranni.

Norge skal bli et fritt, uavhengig, selvstendig, nøytralt land befolket av frie folk. Vaksinesertifikatet er en vei til ufrihet. Alle som bor her skal være frie. De skal bestemme selv og samarbeide bredt.