Artikler > Frihet

Konspiratørene lever: De 8 familiene som styrer verden jobber hardt hver dag

Av Einar Eldøy 22.3.2023

Det er 8 familier som styrer verden - men ingen får se hva de gjør

Husk at det er familier som bringer konspirasjonsteoriene videre gjennom århundrene. Familier kan sørge for gode betingelser for nye slektsledd og plassering av de neste generasjonene. Ting tar tid, og skal konspirasjonene vare i mange hundre år må det planlegging til.

I kjernen av alle konspirasjonsteorier finnes de 8 familiene som styrer verden. Her kan du lese om dem. De er Goldman Sachs, Rockefellers, Lehmans og Kuhn Loebs fra New York; Rothschilds i Paris og London; Warburgs i Hamburg; Lazardene i Paris; og Israel Moses Seifs fra Roma. Mens firmaer kommer og går, så består familier og alle får flere og flere familiemedlemmer.

De åtte familiene er helt reelle - de finnes på Jorda blant oss. De er også i dag noen av de mektigste og mest innflytelsesrike finans/bankdynastiene i historien. De har formet det økonomiske og politiske landskapet i verden over flere århundrer. De forteller aldri samlet hva de gjør og hvor de er aktive. De jobber konsistent mot sine mål. De har ikke gitt opp sine mål.

Her er en kort oversikt over hver familie:

  • Goldman Sachs: Goldman Sachs ble grunnlagt i 1869 og er en ledende investeringsbank med base i New York. De har spilt en betydelig rolle i flere historiske hendelser, inkludert den store depresjonen, andre verdenskrig og finanskrisen i 2008. Firmaet er kjent for sin dominans innen investeringsbanker, handel og kapitalforvaltning.

  • Rockefellers: Rockefeller-familien er en av de rikeste og mektigste familiene i verden. Det ble grunnlagt av John D. Rockefeller, som bygget Standard Oil Company til et av de største selskapene i verden. I dag er Rockefeller-familien involvert i ulike virksomheter, filantropi og investeringsaktiviteter.

  • Lehmans og Kuhn Loebs: Lehman Brothers og Kuhn Loeb & Co. var to fremtredende investeringsbanker med base i New York. Lehman Brothers var en av de største investeringsbankene i verden frem til kollapsen under finanskrisen i 2008. Kuhn Loeb & Co. var også en stor aktør i finansbransjen, men den fusjonerte med en annen investeringsbank på 1970-tallet.

  • Rothschilds: Rothschild-familien er et av de eldste og mest innflytelsesrike bankdynastiene i historien. Det ble grunnlagt på 1700-tallet av Mayer Amschel Rothschild, som etablerte et nettverk av banker over hele Europa. I dag er Rothschild-familien involvert i ulike virksomheter, investeringsaktiviteter og filantropi.

  • Warburgs: Warburg-familien var et fremtredende bankdynasti med base i Hamburg, Tyskland. Familien spilte en betydelig rolle i de økonomiske og politiske hendelsene på 1900-tallet, inkludert første og andre verdenskrig og etableringen av Federal Reserve System i USA. Firmaet ble overtatt av Swiss Bank Corporation i 1995 og ble innlemmet i United Bank of Switzerland.

  • Lazards: Lazard er en fremtredende investeringsbank med base i Paris. Den har en lang historie med å gi råd om noen av de største og mest komplekse finansielle transaksjonene i verden. Firmaet har kontorer i flere land og er kjent for sin kompetanse innen fusjoner og oppkjøp og restrukturering.

  • Israel Moses Seifs: Israel Moses Seif-familien er et fremtredende bankdynasti med base i Roma. Familien har vært involvert i bank og finans i flere generasjoner og har spilt en betydelig rolle i den italienske finansbransjen.

Dette er jo enkelt og tilforlatelig - men er det mer?

Disse familiene har vært medvirkende til å forme det økonomiske og politiske landskapet i verden. Til tross for ulike utfordringer gjennom årene, forblir de fremtredende og innflytelsesrike i dag.

Ja, innflytelsen til disse familiene i dag kan beskrives som betydelig, men under utvikling. Mens de fortsatt har betydelig rikdom og innflytelse, har formen på deres makt og innflytelse endret seg de siste årene.

I finansnæringen fortsetter mange av disse familiene å kontrollere store finansinstitusjoner og spiller en betydelig rolle i den globale økonomien. Det økonomiske landskapet har imidlertid blitt mer regulert og åpent for konkurranse, og makten til disse familiene er mer diffus enn den var tidligere.

Politisk innflytelse

På den politiske arenaen har disse familiene fortsatt forbindelser og innflytelse, men graden av deres innvirkning varierer avhengig av land og det politiske systemet. I noen tilfeller kan deres innflytelse være begrenset av lover og regler som begrenser deres mulighet til å delta i politiske aktiviteter.

Vi ser ikke de 8 familiene tydelig lenger - they leave no trace

Totalt sett fortsetter disse familiene å være betydelige aktører i det globale økonomiske og politiske landskapet, men deres innflytelse er mer kompleks og nyansert i dag.

De 8 familiene har vært medvirkende til å forme det økonomiske og politiske landskapet i verden. Til tross for ulike utfordringer gjennom årene, forblir de fremtredende og innflytelsesrike i dag.

Photo by Christina Morillo