Artikler > Frihet

GROTESK: Samfunnet utnytter og kontrollerer innbyggerne

Av Einar Eldøy 5.12.2023

Slavesystemet er overalt men du ser det ikke: du lever for å jobbe

Alle sosiale forhold er preget av makt. De fleste mennesker har alltid vært slaver av andre. Slaver blir fratatt retten til et liv på eget grunnlag. En liten elite kontrollerer de mange, og bruker alle andres energi og kreativitet til å realisere sine egne ideer. Det systemet vi har i Norge, som også er et slavesystem, det er altomfattende og så stort at man ikke ser det. Det er ufattelig omfattende og det er ufattelig at det er slik. Man blir født og lever i systemet, og man tar det for gitt og tenker ikke over at ting kunne vært annerledes.

Gamle versjoner av slavesystemet avvikles, nye versjoner settes inn

Tidligere versjoner av slavesystemet tok fysisk kontroll over individer, buret dem inne og pisket dem bokstavelig talt til å jobbe. Disse slavene visste at de var maktesløse, og hvem som hadde kontroll. De drømte om å bli frie og hatet de som tvang dem med vold. Slike slaver var ikke til å stole på, og jobbet ineffektivt fordi det er mot menneskets natur å gjøre ting man ikke har lyst til. De som styrer fant ut at slavene ble mer effektive hvis de lurte dem til å like det de gjorde og fikk dem til å tro at de var fri.

Slavesystemet er pakket med goder: lønn, ferie, utdannelse, rentefrdrag på lån

Du får fri av eierne dine noen uker i året, og da kan du f. eks. reise på cruise der du kan distrahere deg selv med høy musikk, usunn mat, shopping og alkohol. De som jobber der er slaver som deg, og pengene eierne tjener brukes til å utvikle slaveriet enda mer.

Med introduksjonen av pengesystem trengte man ikke lenger å låse slavene inne og passe på konstant. Byene ble kolonier der slavene kunne bevege seg fritt. Slike system har utviklet seg over flere hundre år, og de fleste slavene jobber i dag for penger. I dag er nesten alle i verden avhengige av penger for å klare seg, og man finner alltid noen som er villig til å jobbe bare man betaler nok. Vi kjøper våre egne celler nå, dekorerer dem og kaller dem våre hjem. Det er mulig å reise hvor vi vil når vi vil, men vi drar ikke langt eller blir borte lenge, for vi må på jobb eller så mister vi alt. Vi pisker oss selv, og vi liker det. Vi har har en grunn til å være her, vår eksistens er berettiget.

Dagens slaver er oss

Dagens slaver vet ikke at de er det. De er lykkelige i sin tilværelse, og ser ikke gitrene i sitt mentale fengsel. Til tross for at vi lever i et samfunn der de som styrer lager regler som det passer dem og straffer deg med vold hvis du ikke gjør som de sier, så tror vi at vi er frie. Vi tror faktisk at vi aldri har hatt det bedre og at alt bare kommer til å bli bedre, selv om vi aldri har ødelagt naturen så mye og drept så mange mennesker, dyr og planter som nå.

Det er en slags lykksalig apati der vi er livredd for alt mulig, men bare ler det bort når noen sier at det sånn det er. Hvis de fortsetter å mase, blir vi sinte eller kaller det de sier for konspirasjoner. Vi ruser oss med alkohol og piller for å sløve oss ned slik at vi ikke skal innse at vi har blitt lurt. De som styrer har klart å få oss til å elske vår minimale eksistens, uten at vi engang vet at det skjer. De forteller oss at vi er frie, unike og intelligente, men vi skjønner ikke at vi er i ferd med å ofre våre liv.

På steder som kontorer eller store verksteder kan man jobbe i 8 timer hver dag og tjene penger i 40 år og bare gjøre det samme. Konsekvensen av så lange arbeidsøkter hver dag over så lang tid er at man blir utslitt og får dårlig helse. Ikke blir du rik heller. Er det verdt det?

Demokratiet er en grunnleggende misforståelse

Den mest grunnleggende misforståelsen er at vi tror at vi er frie. Vi tror at vi velger de som styrer oss, og at vi kan påvirke retningen samfunnet tar. Hvis vi ikke er fornøyd kan vi jo alltid velge andre politikere? Politikerne er ikke der for deg, de er der for de som styrer, for å hindre oss i å ta viktige avgjørelser. Alle sakene vi får stemme på er uviktige, og vi blir distrahert med prosentjusteringer på skatter og om gatene skal være bilfrie eller ikke. Samtidig bygger staten en enorm infrastruktur på vegne av sine internasjonale herrer i et stadig tettere nett som kveler oss sakte som en Anaconda. Vi sier at Staten bestemmer, men vi har helt glemt at Staten er et abstrakt begrep, og ingen har ansvar for Staten - alle bare jobber der. Staten er en organisert abstraksjon, konkretisert gjennom et system kalt byråkratiet, og vi aner ikke hvem det er som bygger opp stater og styrer dem. Fantastisk oppfinnelse for de som egentlig styrer dette - hvem de nå egentlig er. Kanskje det er Gud selv som har laget Staten for å se hvor langt han kan dra oss, før vi sier:" Piss off".

Det "politiske systemet" er utenfor folkets kontroll

Antallet lover og regler er nå astronomisk, og de fleste av dem vet vi ikke om engang. Lover og regler er skjult vold for det gir de ansatte i Staten (Staten er ingen person) en unaturlig rett til å gjøre som de vil med deg. Det er psykisk terror. Det er snart ikke noe som er lov lenger, og da er det ingenting de ikke kan ta deg for, og livet ditt dreier seg mer om å passe på å ikke bryte en lov enn å gjøre hva du vil. Vi ser politi overalt men tror allikevel at vi er frie. Hvis vi bodde i et trygt samfunn hadde det ikke vært nødvendig med politi, men vi tror det motsatte, at samfunnet er trygt på grunn av politiet.

Å bryte loven er som å få gult eller rødt kort, det myldrer av ting man kan bli tatt for. Hvor mye tid bruker du på å følge med på sport? Ikke la deg distrahere, bruk tiden riktig.

Media lurer oss på vegne av de som styrer

Media er de som kommuniserer det som de vil at vi skal tro. Det er media som forteller oss hva som er viktig, utvikling, tro, lykke, moderne, riktig og galt. De designer artikler for å lure deg til å godta alle lovene og tingene de lager. Med frykt planter de ideer i hodet på deg og får deg til å tro at vi trenger politi, overvåkning og offentlig utdanning.

De forteller oss at vi skal like sport, musikk, filmer, alkohol, piller og det som er lovlig, og at det som ikke er lovlig er kriminelt. Artikler om farlige insekter og falske virus skremmer oss til å hate naturen slik at vi skal like det som er syntetisk. Vi føler oss små når vi ser opp til folk med mye penger og oppmerksomhetssøkende kjendiser som har talent på meningsløse ting. Når vi ser opp til andre, ser vi ned på oss selv. De er spesielle, det er ikke vi. Medienes eierskap kosentreres stadig mer, automatiseres med roboter og algoritmer og programmert AI: du har ikke en sjanse..

Det finnes mangder med kommunikasjon, dosert, propagandisert

Kanalene disse beskjedene kommer ut av er mange. Det starter i barnehagen og fortsetter i skolen. De har aviser, internett-sider, TV, bøker, musikk, filmer, spill og det hele er orkestrert i perfekt harmoni. Uansett hvor du snur deg tar du ideene inn, og det forsterker seg fordi de er overalt. Du begynner å diskutere dem med venner og familie, og alle sitter til slutt med dette samme verdensbildet, der alle er enige som hva som er viktig og hva du bør og ikke bør tenke på. Foreldre presser så sine innlærte tanker på barna og syklusen starter på nytt.

Dette er propaganda og hjernevask, og det begynner med en gang du blir født. Etter bare ett år i barnehagen lager barna figurer av pølse og is, og tror at de må betale for alt de gjør. Det første de ser er globusen og religionsfriheten forvirrer dem og gjør dem alle til fanatiske ateister. Det er det perfekte utgangspunkt for selvdyrking og narsissisme, som er basisen for det du skal bli: En lydig slave i massen som skal produsere, konsumere og dø. Det er ikke meningen at du skal påvirke, det trenger de ikke, for de vet allerede hva de vil.

Distraksjon til den dagen du dør

Med barnehage, skole og jobb eier de deg til den dagen du dør. Når du blir gammel har de melket deg tom for energi, og du er ingen trussel lenger. De lærer deg det de trenger og gjør deg til spesialist så du ikke skal se helheten. For å forstå hvordan verden fungerer må man lære på tvers av alle fag. Psykologi, fysikk, matte, språk, historie, økonomi, teknologi, naturfag, religion og filosofi er minimum av hva du må kunne for å se hvordan det hele henger sammen. Det er det ingen av oss som gjør i dag.

Stedet man som slave bor er dyrt og smått, og mesteparten av lønna går til å betale for tak over hodet, mat og klær. Det blir vanskelig å spare, og man kommer seg aldri ut. Det går bra, man har ennå TV. Det finnes bedre modeller enn systemet vi har i dag, men det har vi ikke tid til å tenke på for vi er sliten etter jobb.

Vi må ha mat hver dag og det binder oss fast i systemet

Maten de lærer oss å spise har lite næring og gjør oss syk. Dette er meningen for de har leger som gir oss piller slik at vi fjerner symptomene og kan fortsette som før. Vi holdes på et slags eksistensminimum der vi ikke har tid til å tenke på Gud eller dypere mening med livet. Hver dag blir en kamp for å unngå depresjon og problemer med kroppen. De fleste mennesker som lever i dag har dårlig helse før de blir 40, hvis de er heldige.

Allikevel gjør vi ikke noe med det. Vi tror at mat som er sprøytet med gift for å drepe insekter ikke kan skade oss og at vi kommer til å leve lenger enn de som har levd før oss. Eller var det bare noe du hørte et eller annet sted?

Det fins mange ting du kan gjøre så du kan styre tiden selv. Som tekstforfatter eller blogger kan du være hvor du vil og tjene mer enn nok penger. Litt ekstra frihet gir god helse.

Økonomien gjør deg fri sier de

For å ha et sted å bo må man kjøpe eller leie av andre. Dette krever penger, masse penger. For å skaffe penger må man skaffe seg en jobb. Å jobbe tar tid, mesteparten av din våkne tid. Det er fullstendig normalt i dag å jobbe 50 timer i uka, og at man bruker mesteparten av sin energi på dette. Noen få er heldige og liker jobben sin, men de fleste hadde sluttet hvis det ikke var for at de trengte pengene.

Alle må ha lån

Staten har lagt det opp slik at det er gunstig å ha lån i banken hvis du jobber, for du kan trekke fra på skatten. Prisene på bolig er slik at du må ha lån for å kjøpe. Å kjøpe er mer attraktivt enn å leie, for det er sparing. Når man regner på det ender man opp med mer penger over lang tid hvis man kjøper, og boligprisene går jo alltid opp, det er bare det at det tar så mye tid. Vi tenker at vi har penger i boligen hvis vi selger, men vi må kjøpe i det samme markedet, og da er vi like langt.

Man kan lett ende opp med å jobbe i 20 år uten å ha betalt ned lånet. For man har jo også lån på bil, hytte og studier i tillegg. Hvis man innser at livet er kort og at man ikke har noe tid å miste, er dette en felle. Det er mulig du har penger når du dør, men har du ikke glemt å leve? Kan man egentlig sette en pengeverdi på den lille tiden man har? Årevis med vekkerklokke, bilkø og ensformige situasjoner på jobben, er det verdt det?

Fyll livet med mangeartet aktivitet, bli et universalgeni, en som kan mye. Webdesign for eksempel er godt å kunne, det er moderne, etterspurt, og man kan jobbe som man bestemmer, og er stedsuavhengig.

Du kan få det som du vil med å tenke annerledes

Hvis du ser dette og hvis det plager deg kan du gjøre noe med det. Hver eneste time hver eneste dag er en mulighet til å gjøre noe annet. Virkeligheten blir slik du tenker. Legg en plan, kom deg ut av det. Ta små steg av gangen. Bare det å kunne våkne når du vil og ta deg fri når du vil er helt fantastisk. Du trenger ikke kutte ut penger, men du kan la det bli sekundært. Tenk på hva du kan, og hva du kan bytte av tjenester som andre trenger, og du kan tjene penger på å gjøre det du liker. Høres ikke det bedre ut enn å bare gjøre som andre forteller deg?

Vi er født som slaver og kontrolleres av systemet

Vi kan bryte ut av det hvis vi ser at det er slik det er. Se rundt deg og tenk selv, ikke la deg rive med. Ikke spis usunn mat, ikke drikk alkohol, ikke ta piller, ikke lag unnskyldninger eller fortell deg selv at du ikke er bra nok. Tren, lær, utdann deg selv basert på dine egne ideer, slapp av, planlegg og ta riktige avgjørelser med suksess hvert eneste øyeblikk, og suksess i fremtiden følger automatisk. Helt garantert.

Lærerne dine bruker pedagogikk som jesuittene fant på for at alle skulle bli gode katolikker. Det som trengs er frigjørende pedagogikk eller radikal pedagogikk. Begynn med å finne ut hva det er. Slaveri er noe dritt.

Photo by cottonbro studio