Artikler > Frihet

Få et godt liv - lær å gjøre feil og forstå

Av Einar Eldøy 10.1.2024

Da Timmy lærte å leve med sine feil og gå videre i livet

Det var en gang en ung gutt som het Timmy. Timmy var en eventyrlysten gutt som elsket å utforske skogen bak huset sitt. Han brukte mesteparten av dagene på å vandre ute blant trærne, oppdage nye ting og bli venner med dyrene.

En dag bestemte Timmy seg for å gå litt lenger inn i skogen enn han noen gang hadde gått før. Han kom over en vakker foss, men da han kom nærmere, skled han på en stein og falt i vannet.

Timmy ble skadet og redd, og han klarte ikke å komme seg opp av vannet. Han ropte om hjelp, men ingen kom. Han trodde han skulle dø der helt alene. Men så husket han noe moren hadde fortalt ham: "Timmy, uansett hva som skjer, se alltid fremover. Ikke la feilene dine holde deg tilbake."

Med disse ordene i tankene samlet Timmy alle krefter og klarte å klatre opp av vannet. Han var forslått og våt, men han var i live. Han så framover og så stien han hadde kommet fra, og han visste at han måtte reise hjem igjen.

Han gikk hele veien hjem, med en besluttsomhet om ikke å la dette tilbakeslaget stoppe ham fra å utforske og nyte skogens skjønnhet. Han hadde visdom til å forstå at feil skjer, og det viktigste er å lære av dem og gå videre.

Fra den dagen av lot Timmy aldri feilene holde ham tilbake. Han fortsatte å utforske skogen, innsjøene, fjellene og han gjorde mange flere fantastiske funn. Han glemte aldri leksjonen han lærte den dagen og så alltid fremover, ikke tilbake.

Moralen i historien er at vi alle gjør feil, men det er ikke feilene som definerer oss, det er hvordan vi velger å håndtere dem og gå videre. Vi bør alltid se fremover og ikke la våre tidligere feil holde oss tilbake fra å nå våre mål og leve et tilfredsstillende liv.

Photo by Jaime Reimer