Alle saker i byråkratiet må være offentlig tilgjengelige

Arbeiderpartiets justisminister vil lukke samfunnet vårt - grotesk tillitsbrudd
Bort med åpenhet og tillit i det norske samfunnet? Det reiser seg massive protester mot forslag om å unndra saker fra offentlighet.
Prinsippet må være: Jeg ser deg, du ser meg, alle se alle. Et godt samfunn er åpent.
Staten ved politikerne og byråkratiet har åpenhetsansvar overfor storsamfunnet: Hva de holder på med, hvilke disusjoner som er i gang, planer som legges, vedtak som gjøres må informeres om fullt ut. Dette gjelder også i internasjonale fora som FN, WHO, EU osv.
Tiilit og troverdighet mellom alle parter i samfunneter basis for et godt samfunn
At det finnes tanker om ekskludering av folket er svært problematisk. Staten er ingen selvstendig part, staten er ingen person/person, staten er et symbol for den makten folket har gitt fellesskapet. Det er fellesskapet som beslutter alt, deltar i alt og beslutter alt. Felleskapet må alltid være fullt informert.
Husk også at Vi har en åpenhetslov, og prinsippene her bør gjelde for offentlig virksomhet også.
Vi ønsker stadig mer åpenhet: Bruk eInnsyn og andre kilder - følg med.
NVE advarer:
NVE som selv er en del av byråkratiet advarer: "Forslagene i høringsutkastet vil gjøre det vanskeligere for offentligheten å følge med på hva som skjer i offentlig forvaltning."
Klipper fra debattinnlegg i Stavanger Aftenblad og Aftenposten - se link under.
"Onsdag 5. juli er det høringsfrist på et omstridt forslag om å endre offentlighetslovens bestemmelser. Hvis forslaget blir vedtatt, vil det i praksis innebære at departementer, direktorater, fylkeskommuner og kommuner skal kunne holde såkalte interne dokumenter helt skjult for offentligheten.
Dette er dokumenter som det i utgangspunktet er mulig å unnta fra innsyn. Men inntil nå har det vært mulig å finne ut at dokumentene – og saksbehandlingen – eksisterer. Dersom Justisdepartementets forslag går gjennom, vil det være mulig å skjule at det faktisk foregår, eller har foregått, en saksbehandling.
For journalister i små og store redaksjoner landet rundt betyr det at et viktig virkemiddel for å drive kritisk og undersøkende journalistikk forsvinner. Du kan ikke etterspørre noe du ikke vet finnes."
LINKER:
Et-kraftig-varsku-mot-de-foreslatte-endringene-av-offentlighetsloven