Artikler > Frihet

Alarm dusj brød kaffe trikk jobb helg ferie til vi dør

Av Einar Eldøy 23.3.2022

Drømmer om ferie

En vanlig dag. Som de andre. Tre måneder til ferie. Endelig. Da skal jeg ut og reise igjen. Rekker ikke å reise så langt, tipper det blir Spania, eller kanskje Hellas. Tyrkia er jo farlig, det sa de på TV... Må slappe av litt, er sliten. Jeg klarer nok å gå videre, jeg føler meg akkurat brukbar nok til en dag til, så jeg kan nok greie alt dette en gang til.

Våkn opp

Hadde en drøm om en jente som sto i regnet med en håndgranat foran seg, hun så fortapt ut og ville ødelegge seg selv. Jeg falt og falt.

Alarmen. Jeg bare må bytte den alarmen der snart, er det den lyden jeg har lyst å våkne til hver eneste dag resten av livet? Heldigvis ikke på Lørdag, må huske å skru den av. På'n igjen! Vondt i huet, drakk i går, ta en pille... Bra.

Har jeg rene boksere? Kan jeg bruke de sokkene der på nytt? Jeg hadde dem på meg i bare to timer, innendørs. Svetta ikke eller noe. Jeg gjør det. Jeg har jo sko. Eller det er jo bare å ta av seg skoa med en gang, før det blir for ille. Så kan jeg legge skoene i den plastposen. Nei, jeg brukte dem i går. Jeg tar nye.

Det var litt vanskelig å finne den perfekte varmen i dusjen i stad. Rart.

Ekstra smør

Denne Etiopia-kaffen er nydelig. Rot-rabarbra-kirsebær, og mer. Dyrket høyt oppe, det smaker jeg. Jeg har peil på kaffe, de fleste har jo ikke det. Hva skjer i verden? Sjekke nyheter? Noen har krasja den nye bilen sin, andre sliter med vekta. Fingeravtrykkleser i hele skjermen. Mmmm, den kyllingoppskriften der skal jeg prøve. Ekstra smør blir bra. Uffameg, terror. Kan de ikke stoppe dem? Facebook. Jeg er mye på feis, liker at jeg får vist meg fram, får mye likes i hvert fall.

Norge er best

Lise spiser frokost. Her er ungen til Harald. Hun der er fin, sjekk venna. Fin, fin, stygg, fin. Teknologi-revolusjon hver dag. Det går så det suser! Jeg kommer til å leve lengre enn alle! Ahhh... Jeg elsker dette landet. Det er så trygt, så stabilt. Vi har ingen korrupsjon, jeg føler meg liksom hjemme her.

Det er litt dyrt da, ting koster. Men det er vel det som skal til, vi ligger jo bra an i forhold til andre. Man blir jo vant til det. Glad jeg er herfra. Passet mitt er så bra, kan reise hvor jeg vil. Hadde jeg bare hatt mer tid... Nei, ikke tenk på det.

Perfekt beregning

Akkurat 3 minutter til trikken går. Drit i det, jeg rydder senere, skal jo ikke få besøk. Har jeg med alt? Mobil, laptop, ipod, lommebok, penger, kort, nøkler, husk å ta med nøkkelen, det er smekklås. Bedre å låse seg selv ute enn å få kriminelle inn i huset. De åpner for 3000. Det skjedde en gang husker jeg! Han sa jeg ikke kunne se på. Det er hemmelig. Låst.

De andre

De andre er der også, har sett dem før, men har ikke snakka med dem. Vi har på oss frakker med trist farge, og blå bukser i likt stoff. Noen har lue. Det er jo kaldt. Minus 7 i dag. Har vært verre, var det forrige uke? På mandag? Vent, jeg var på gymmen på mandag, så det må ha vært tirsdag.

Perfekt! Jeg har jo kalender-app på telefonen! Jo, stemmer, tirsdag. Det var dritkaldt, kanskje minus 12, med vind. Måtte ta på meg stil-longs. Hadde ikke gjort noe å ha det nå, men jeg klarer meg, trikken kommer jo snart. Uff, kan ikke hun der slanke seg? Ta vare på seg selv litt? Hun har det sikkert ikke bra. Glad jeg ikke er hun.

Brødskive er sunt, det har jeg hørt

Jeg spiste brødskive til frokost, med hvitost og skinke. Den er så digg den kalkun-skinken. Bryst er det også. Blir sulten bare av å tenke på det. Gleder meg til å spise det senere, har fortsatt 3 skiver igjen. Er så fornøyd med kjøleskapet jeg kjøpte, glad jeg valgte akkurat det der. Den nye modellen er dårligere. Håper det holder en stund. 5 års garanti! Der kommer trikken.

Sitteplass, ting går min vei

Håper det er ledig sitteplass. Har jeg huska kortet? Yes! Der er det plass. Håper det ikke kommer noen, i hvert fall ingen feite, eller noen som bruker Axe. Hvis det kommer noen skal det være en fin dame. Der kommer det noen med en gang. En mann, litt svett. Jeg leser nettavis, har 4G, må få meg 5G, nett overalt. Terror, terror, vaksine, sport, oppskrifter med hvitt kjøtt og grønnsaker. Der er sporten.

Hold ut, det er snart helg

Netflix har satt opp prisen, ja, ja. Nå er fotballen i gang igjen, snart, motsatt av andre. Fotball er snart viktigere enn ski, mye mer penger. Les om stjernene. Sjekke når de spiller. Analyse må til, vester, video, dataprogrammer helt ned i 6. divisjon. Rått. Tror jeg skal kjøpe meg noe mikropop i kveld. Spise en pizza og bare slappe av. Kanskje se en film, finner vel et eller annet, Netflix er så sykt bra. Orker ikke gå ut i hvert fall, det er så kaldt.

Klokka er nesten 9. Bare fire dager til helga, det klarer jeg.