White label dra nytte av det andre har gjort

White label dra nytte av det andre har gjort

kategori: økonomi

Kan velge mellom å lage eget eller bruke det andre lager

En white label eller hvit merkelapp er symbolet for at man søker hjelp hos andre firmaer for å få ting gjort, og bruker det det andre har laget og gjør det til sitt.

Gründere som vil starte en bedrift tenker oftest på å lage egne løsninger eller produkter helt fra bunnen, og det er det mange som lykkes med.

Komplett whitelabel opplegg med alt man trenger - man tar det man trenger. det koster, men nettoen kan blii god.

Men å lage løsninger eller produkter fra bunnen av er et prosess som kan gi en lang og hard vei mot målet. Å lage sin egen løsning kan lede til:

White label produktstøtte kan gi god hjelp uten egne ressurser.

Det finnes mange som kan hjelpe

Alt dette kan unngås hvis en velger en white label-løsning, snarere enn å bygge en selv. "White label" (hvit merkelapp) refererer til et produkt eller en tjeneste med full støtte som er laget av ett firma og selges av et annet. White label-produkter og tjenester kjøpes fra det selgende selskap uten branding, eller i en nøytral form. På den måten kan kjøperen tilpasse produktet med sin egen merkevare, logo og identitet, slik at dennes kunder igjen kan assosiere produktet med firmaet de har kjøpt produktet fra.

Produsenten kan fokusere på å finne smarte og kostnadseffektive måter å lage produktet på, uten å bekymre seg om produktets markedsføring.

Programvare plattform for ny forretning, her crowdfunding for nye ideer.

White Label løsninger fungerer godt for mye

Alt fra dataløsninger, kornblandinger, billettsalg, crowdfunding, smarttelefoner, nesten alt mulig er laget som white label produkter. Dagligvarebutikkene selger musli og andre produkter med sitt eget merkenavn med en rabatt i forhold til andre merker. På samme måte kan billett forhandlere administrere sine billettsalg mer effektivt med en white label-løsning. Dette øker også spredningen til kundene slik at fansen har flere valg i hvor de kan kjøpe billetter.

Det fine ved white label løsninger

Det er raskt og enkelt å bli merkebedrift, og white label-løsninger kan gi fordeler hvis en vil legge nye funksjoner til sin bedrift. White label-løsninger er vanligvis fullt integrert og ferdiglaget, noe som gjør merkevarebygging veldig enkelt. Som kjøper vil du være fri fra bekymringer om å måtte bruke tid og penger på forskning og utvikling. Du kan gjøre din egen merkevare- og identitetsbygging, og konsentrere innsatsen om virksomheten.

Lag en ny social media site

Kundene blir fornøyde

Bedrifter har sine sluttmål, og ved hjelp av en white label-løsning som er branded og tilpasset dem kan de få en klar og enkel vei til å nå det målet. Mens en egenutviklet løsning i utgangspunktet kan synes å være det beste alternativet, kan en raskt finne at innsatsen sporer av interne forretningsprosesser og overskrider budsjetter. Når tiden er viktig, må en være rask, investere i en eksisterende løsning og bli mer kostnadseffektiv på veien mot markedet.

Kan bli bra med penger med en white label løsning

Fokusere på bedriftens kjernekompetanse

I mange tilfeller faller de løsninger som firmaer selv prøver å lage langt utenfor kompetanseområdene deres. Vurder nøye hvilken løsning firmaet trenger og vurder det mot tilgjengelige ressurser for å hjelpe å avgjøre om en white label-løsning vil hjelpe deg å nå dine mål mer effektivt. Ferdige løsninger gir mulighet til å stole på ekspertene i det spesifikke området bedriften er fokusert på, og unngå å gjøre de samme feilene som andre har gjort.

Kort sagt gir white label-løsninger muligheter

En kan utnytte bedriften sin unike branding ved å tilby et produkt eller tjeneste uten å investere i infrastruktur eller å lage den teknologiske løsningen. Resultatet: Bedriften kan fokusere på å bygge merkevaren sin og selge varer og tjenester og gjøre det lett for kundene med et gjennomarbeidet produkt.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Bladet Entrepreneur sin liste over franchise - en slags white label tjeneste med bra muligheter.

Les også: