Veldig små hus er en god idé

Veldig små hus er en god idé

kategori: økonomi

Frihet, økonomi, redusert naturpåvirkning, fleksibilitet, reising hvis du vil

I flere land har interessen for små hus for permanent bolig - engelsk tiny houses - vokst fram de seneste årene. Husene har oftest en smart og kompakt design, og argumentene for slike hus er lette å forstå: de er billige på alle måter med selve huset til en rimelig kostnad, og utgifter til land og tomt, vann, strøm og avløp lavere enn for svære boliger. Sporene i naturen blir også mindre, spesielt om man kan kombinere det med en off-grid løsning.

nytt_norge_lite_hus_komfortabel

Gjeterhytte i moderne stil, innredet komfortabel, kan flyttes rundt. Firma [Red Sky Shepherds Hut.](http://www.redskyshepherdshuts.co.uk/)

Også her har slike hus vært bygget, og mest kjent er en del studenthus som er bygget som komplette hus som er veldig små. Vi har en hyttetradisjon her i området, og mange av dissse kvalifiserer som veldig små hus.

Husene er ofte ikke mer en 8-10 kvadratmeter store, og kanskje opp til 20-30 kvadratmeter, og noen er oppunder 50 kvadratmeter.

Mobil variant populær

Mange gjør slike små hus mobile og flytter dem rundt på egne hjul. Noen har også flyttet dem rundt med stor lastebil som de leier for anledningen.

Mulighetene er mange - man trenger ikke alltid et stort hus: se bare eksemplene her.

nytt_norge_lavvo_natur Samisk lavvo hører hjemme her, høy himmel og vid natur gir et perfekt sted å være for de som skal være mye ute i naturen. Lavvo finnes i mange varianter, flere mer permanente hus i tre.

Norsk Mikrohus på hjul.

Transportabelt hus med hot-tub med ildsted inne - her kan man fyre på kalde vinterkvelder.

nytt_norge_campingvogn_opphold Campingvogn er en god gammel klassiker, men bør forsterkes for vinteropphold ellers fyker utgiftene opp.

nytt_norge_camping Her en hytte i flere størrelser som leies ut som campinghytte, og som ikke inneholder vann/toalett, men litt kokemulighet. Kan bygges komplett.

nytt_norge_studenter Minihus for studenter: Studenten får ti kvadratmeter å boltre seg på. Det høres lite ut, men studenter skal tross alt bare lese - heh. Leiekostnadene kan bli halvert for studenter som får plass i et slikt minihus.

nytt_norge_luksus Prefabrikert luksus, stilig og komfortabel. Modulbasert og kan utvides etter behov.

nytt_norge_minilaft Minilaft hus med god innredning og isolasjon skaper en vinner.

nytt_norge_henge Herlig ide, men upraktisk å bo noe særlig lenge i. Hvordan en skal komme inn/ut? Ja, det er opp til den enkelte.

nytt_norge_yurt Basert på en mongolsk yurt, kan pakkes ned og flyttes til neste boplass.

nytt_norge_lite_hus Liten sak på hjul, den har alt du trenger, og transporten går fint.

nytt_norge_husbuss_huslastebil Husbil, husbuss, huslastebil kan man lage til som man vil og fikse og pynte og ha det gøy.

nytt_norge_ Container hus er det intellektuelle småhuset? Sterkt og stabilt.

Veldig små hus er en god ide - tanken er kanskje uvant, men det finnes mange gode ideer og løsninger der ute. Sjekk det ut, kanskje det er noe for deg.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Ideer for små hjem: 60pluss hus man knapt kan tro finnes.

Den flyvende skilpadde fra New Zealand

Off grid lite hus bygget av en båtbygger.

Flotte moderne gjeterhytter kan tas med rundt.

Les også: