Vandring i lokalmiljøet gir god informasjon om den virkelige verden

Vandring i lokalmiljøet gir god informasjon om den virkelige verden

kategori: helse

Følg med og gjør deg alltid kjent i nabolaget

Oslo er under utvikling, og det er ikke noe pent syn vi ser. Mange synes byer er pyton, de misliker dem sterkt, de foretrekker naturen og vil helst holde seg der livet er friskt og sunt. Men uansett er det bra og givende å kjenne sine omgivelser, og følge med på det som foregår. Kommer man på kant med nabolaget kan man lage bråk om det, ønske seg bort, eller stikke derifra.

Vandring i nabolaget der man er i by eller på land er det enkleste man kan gjøre, det koster lite penger, gir fin trim og gir økt innsikt i samfunnet og den virkelige utviklingen som skjer.

Jeløy nær Oslofjorden, Moss og veien mot åpen sjø er for kropp og sjel. Men farer truer og storsamfunnet er en hard herre.

Mulighetene er svært mange i vår del av verden som er naturlig herlig

Få med deg naturen og sesongvariasjonene, fargene, lyset, se etter kulturminner, bygninger og kilder til gamle historier og lær dyr og planter å kjenne. En morgentur er en fin start på dagen. En guidet tur kan være nyttig og gi god informasjon for videre utvikling og beslutninger.

Lokale vandringer er bra

Prøv å ta fri en dag midt i uka og stikk avgårde. Lokale lag finnes mange steder, søk dem ut og bli en vandrer. Kanskje danser nordlyset i bakgrunnen, du finner en glemt sti eller du ser noe du må undersøke nærmere når du kommer hjem? Det finnes spiselige planter, bær og sopp du kan ta med deg. Sett deg ned og se og tenk eller prat med den eller de du er sammen med.

Nidaros for kropp og sjel. Et stille sted i hjertet av Trondheim. Nidaros pilgrimssenter tilbyr fredelige omgivelser, men hvor lenge?

Informerte tenkende mennesker finnes overalt

En samtale med noen man treffer underveis er en kilde til hygge og/eller nytte, og kan sette en på sporet av interessante forhold og ting man bør ta tak i. Det kan bli en god historie man kan le av også.

Kanskje vil storsamfunnet ødelegge alt med veier, broer, kaier, bygninger som skjemmer ut alt det opprinnelig herlige. Plantene og dyrene blir borte, og løsningen for en selv blir å stikke av fra alt sammen.

Kropp og sjel i god form er dine beste venner, og det er stimulans å hente i naturen. God lokalkjennskap er gull verdt og kan gi impulser om hva man videre bør gjøre. Stikk av hvis stedet ikke lenger gir deg ro, og har du hus der så selg det eller lei det ut til noen som ikke reflekterer over den virkelige verden og det som skjer der.

Ny Ålesund under en vandring i et ekstremt miljø er for kropp og sjel i sivilisasjonens yttergrenser.

Her kan du lese flere artikler fra listen over våre spesielt anbefalte.

Linker

I nærheten av Moss finnes mange muligheter for vandringer.

Nidaros pilgrimssenter.

Vandring elvelangs i Bodø.

Er du interessert i artsobservasjoner kan du følge med her

Oppdal gir vandringer i et miljø som er ekstremt for kropp og sjel, de har solgt sjela si til turistene, de fremmede.

Les også: