TV-kanalene blir rævkjørt av ny teknologi

TV-kanalene blir rævkjørt av ny teknologi

kategori: teknologi

Nye muligheter for valg av innhold veller fram

TV-verdenen er knust og forvirret og i ferd med å forsvinne. Vi trenger nye begreper og teknikker - mange vil ha ett sted å gå for å finne det de liker å se på. Kunstig intelligens, strømming, personlig tilrettelegging og bittorrent deling kan gi ny mening.

Nye generasjoner teknologiske gjennombrudd åpner nå dører til nye produkter med en fart vi ikke har sett maken til. Dette vil fortsette for alltid. Særlig vil strømming av innhold av alle slag vokse eksponentielt i årene som kommer. Velg selv hva og når du vil forbruke innhold. Vår framtid for innhold blir strømme-sentrisk .

Fjernsynet er ikke sluttpunktet eller endestasjonen for konsument teknologi lenger - det skjer store endringer, og TV-stasjonene med sin lineære utrulling av innhold kjøres ut over sidelinja. Mengdevis med små og store strømmekanaler velter inn over oss, nye websider gror fram.

Det er absolutt ingen grunn til å betale TV-lisens lenger, for utviklingen er gått fra NRK. Det er lite de kan gjøre med det, annet enn å skape seg selv om i ny skikkelse uten lisenskrav. Bestem selv hva du vil betale for.

5G nett med full ekstrem rask pakke, bil uten fører.

Get og de andre kjemper for å overleve, og vil at man skal laste ned mobilappen deres og se på TV hvor man vil via sin mobil eller sitt nettbrett. Nye fantastiske skjermer for stasjonær bruk vises fram med stadig skarpere og skarpere, og raskere og raskere bilder.

Les her om det som skjer når Oculus Rift og de andre virtuelle virkelighets enhetene kommer VR Virtual Reality: Er vi i en datasimulert verden?

TV er på vei ut

Begrepet TV holder på å fade ut, nytt innhold, nytt utstyr og nye prioriteringer endrer våre vaner totalt. Hvis man vil og følger med, kan man snart styre alt selv. Det gjelder også å la være å sitte foran en skjerm. Den store endringen er bevegelsen over til konsum av innhold via smarttelefonen som man bærer med seg overalt.

nytt_norge_mobil_TV Mye bra utstyr, men folk ser på mobile enheter

Spesielt den nye medieverden og produksjon og henting av det man skal se og høre på er i endring. Les her om en mediebransje i stor forandring.

Et stadig minkende antall mennesker deltar i TV-kanalenes pre-programmerte fantasiverden, såkalt lineært TV. Å sitte der passivt og se på det som de bestemmer for kvelden er ikke lenger interessant.

Mye nytt innen tjenester og innhold

Internett har åpnet døren for et vell av nye tjenester og teknologi, inklusive interaktivitet. Man kan nå selv bestemme hva man vil se på og når, og stemmeaktivert søking er nå mulig. Spør for eksempel Apples Siri om hun kan finne noe man har lyst å se. Apper via TV- skjermen er her nå, og alt man kan se på internett kan man koble opp på TV-skjermen og mobilen. Chromecast er en fiks liten sak.

Skjermprodusentene pusher nye funksjoner, TV-kanalene strever for å følge med, og forbrukerne går gode tider i møte.

Masse tilbud - fritt valg på øverste hylle

Les om hva du skal bruke tida di på: Personligheten og virkeligheten er nøyaktig slik tankene er.

Her er noen av de mest populære tilbudene:

nytt_norge_torrent_innhold Pirate Bay er en torrentside, men her er den populære mikro-torrenten man kan laste ned.

3D gaming kommer, briller eller hodesett.

Mange av TV-kanalene kommer nå etter, og har et lignende opplegg som Netflix og Apple TV på gang.

TV-titting er kraftig redusert, mobilvarianter spiser opp tiden og krigen om ens hode og tid fortsetter. Ta grep og styr alt selv - det er mulig.

Bak alt dette ligger virtuell virkelighet og lurer. Om kort tid ser vi verden gjennom utstyr av typen Oculus Rift som viser oss en virtuell verden og nye måter å være tilstede. Vi lever egentlig i en datasimulert verden.

nytt_norge_innhold_medier Kanskje dette er det nye titte-brettet, hvor stor skal man ønske seg den. Du kan snart brette det ut og få den størrelsen du vil.

De 6 beste skjermopplevelsene

Les også: