Trim hele dagen hver dag

Trim hele dagen hver dag

kategori: helse

Legg lett trim inn i alt du gjør

Gå mest mulig, og ha som hovedregel for korte transportetapper i hverdagen at du skal gå. Bøy deg, strekk deg, sitt på huk, ta en liten spurt når det er mulig, sving med armene mange ganger for dagen, blink med øynene, rull med hodet.

Kroppen er til for å brukes, og alle generasjoner før oss har brukt kroppen mye ved at det meste av daglig aktivitet trengte kroppsbevegelser: Gripe, holde, løfte, senke, gå, bøye seg, bære osv. - ofte hele dagen uten stopp holdt man på. Vi har sluttet med det, og sitter nå stille på jobb og hjemme, men vi er nødt til å trimme for å holde kroppen i gang og i god form.

Les mer: Bred og dyp mikrotrim gjør hele kroppen sunn.

Gjør vi det ikke blir vi feite, slappe og stygge, kanskje til og med syke. Men heldigvis er treningsstudioer mote, kroppen må få sitt, og trimopplegg i naturen med turgåing og langrenn er populært. Men kanskje du kan gjøre det enklere - og rimeligere og kjappere.

Man trenger ikke alltid et treningsstudio, det er mange gode øvelser man kan gjøre på jobben.

Her kommer forslag: gå tilbake til de gamle metodene med kroppsbevegelse hele dagen, men på en moderne måte, og legg inn bevegelse.

Forslag

Ha en lett kettlebell på jobben og ta noen enkle øvelser noen ganger om dagen.

Bord på møterom kan være til bordtennis også.

Nok?

Her er flere

Pausegymnastikk gir fin trim, variasjon og ny friskhet.

Gjør en eller noen av disse øvelsene ofte, minst 3 ganger for dagen, helst 5, gjerne sammen med noen, og du er automatisk fulltrimmet. Ta gjerne en tur på sykkel, til fots, langrenn også, eller på skøyter.

Beveg deg ofte, mye og på alle mulige måter

Poenget er enkelt og det er at du holder deg i form ved å bevege deg ofte og det behøver ikke være tunge øvelser. Trim bredt, gjør mange ting, også små ting som finger- og tågymnastikk, hode-vridninger og grimaser. Kroppen har uendelig mange funksjoner og vanlig trim er alt for smalt lagt opp.

Litt ekstremt kanskje, men hun er i god form.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: