Transhumanismen vil skape über-mennesker

Transhumanismen vil skape über-mennesker

kategori: teknologi

Teknisk hjelp til über-mennesket

Transhumanistene tenker seg at alle skal bli bedre enn dagens mennesker på alle områder. Den endelige grensen for teknologi er å koble elektronikken og dataprogrammene til hjernen din via et såkalt grensesnitt. Utviklere av alle slag vil gjerne det: de som vil bli gløggere og sterkere, de som vil tjene penger på det og de som vil kontrollere oss. Det kan hende det snart blir teknisk mulig. Vi vil da kunne bli mye sterkere, mer intelligente enn i dag, kanskje bli guder, eller kanskje menneskeheten vil gå under.

Men sterkere naturlig menneskelighet er et mål for mange, og vi skal ikke la oss ødelegge av teknologiene eller legge oss flate for teknologi. For frie mennesker er teknologi inne i kroppen en dårlig idé. Det er noe vi skal greie oss uten, for det er klart at med et godt grensesnitt og elektronikk i kroppen er man klargjort for ekstern styring og overvåking.

Men transhumanistene vil hjelpe oss til å bli bedre på sin måte som de tror man kan styre selv - man kan for eksempel sette inn en chip for språk slik at man kan tale ett eller flere fremmedspråk flytende, eller en chip som gjør en sterkere. De vil heve menneskeheten til et nytt nivå ved å legge teknisk funksjonalitet til den menneskelige funksjonalitet. Alt dette er foreløpig på idéstadiet, men de tenker seg en fantastisk framtid for menneskeheten.

Man skal få muskler også i tillegg til hjernekapasitet - noen vil bli guder og styre alt.

Det kan oppstå konflikt mellom den personlige friheten til selv å velge en innsatt chip som vil øke dine evner, og det som samfunnet mener er ønskelig eller etisk akseptabelt.

Transhumanistene vil nå bevege seg inn i en fase for å utvikle dypere innsikt i menneskenes betingelser og den utvikling som er mulig ved å legge teknikk til det som mennesket allerede kan. Teknikken kan være i form av mikro-elektronikk og software som kobles opp mot vår hjerne og gjør den kraftigere og med høyere intelligens, eller tekniske hjelpemidler som kan gjøre oss raskere og sterkere.

Nye og avanserte teknikker med fokus på menneskelig kapasitet i alle former er under utvikling, og de skal hjelpe både enkeltmennesker og organisasjoner. Transhumanistene arbeider for etisk bruk av teknologi for å øke menneskets kapasitet, bevege seg forbi velvære-stadiet og gjøre mennesket bedre enn best, til overmennesker.

Elektronikk i kroppen gir mye ny funksjonalitet, og kanskje nye problemer man ikke har tenkt på.

Her finner du Transhumanist Declaration som er et felles prosjekt med folk fra Extropy Institute, World Transhumanist Association, og andre transhumanist grupper i verden. Å dømme etter kommentarer på nettet er det flere, blant annet store organisasjoner med mange ansatte som finner slike prosjekter interessante. Å få flokker med ansatte med superkapasitet er jo en våt drøm når man jager etter mer fortjeneste.

Teknologi interessen stor

Organisatorene av transhumanisme bevegelsen har nå mer enn 6000 mennesker fra mer enn 100 land med i sitt prosjekt, fra Afghanistan til Filipinene, og fra Egypt til Brasil. De har et styre og har etablert mer enn to dusin lokale grupper rundt omkring i verden.

Teknikk som hjelperen til mennesket

Transhumanistene sier at mennesket i økende grad vil bli påvirket av teknologi, og de vil overvinne fysisk aldring - kanskje med elektroniske chips - de vil redusere effektene av kognitive problemer som Alzheimer og virke for at mennesket kan finne flere steder å bo enn her på Jorden. Vår bruk av teknologi utfordrer oss og skader oss innen områder som bruk av kjemikalier, stråling og miljøtrusler, og dette må vi få kontroll over. Direkte kobling mellom superkraftige datamaskiner og menneskets hjerne er også tenkt utviklet.

Vi skal bli klokere

Forbedring av menneskelig visdom og innsikt står høyt på listen over aktiviteter, og økologi er med i vurderingene og alle dyr og planter har en rolle å spille. Alle mennesker skal ha vide individuelle valg innen teknikker for å forbedre hukommelse, konsentrasjon, mental energi, livsforlengende terapier, reproduksjon av eget liv samt generelle modifikasjons- og utviklingsteknikker.

Nanochip kan bli enda mindre og helt umerkelige.

Enorme profittmuligheter

Det kan synes for mange at det ideelle i dette ikke er viktig, for det dreier seg først og fremst om nye forretningsmodeller og inntektsmuligheter i regi av verdensdekkende firmaer med en massiv markedsagenda.

Enorme nye utviklingsmuligheter finnes innen bioteknologi, nanoteknologi og kunstig intelligens for mennesker. Transhumanisme tar en multidisiplinær tilnærming i vekselspillet mellom mennesker og utviklingen av teknologi. Når datamaskinene er mer intelligente enn oss - i singulariteten - er det for sent. Singulariteten kan gi maskinene kontroll over oss og vi kan utryddes. Gjennom vår egen hjernekontroll med datamaskiner, blant annet opplasting av data til den menneskelige hjerne, kan vi unngå dette, og transhumanismen kan hjelpe oss ut av denne knipen.

Medisinsk kunnskap eksploderer

Det er uante muligheter innen medisin med presis innføring av medisiner til alle kroppens deler, måling og styring, dosering og tømming, bygging av nye kroppsdeler, nye armer og bein som er elektronisk styrt, proteser med elektronikk, motorer og ledd for alle kroppsdeler, og det er bare begynnelsen.

Alt kan kobles til deg og hjelpe deg inn i tilværelsen som über-menneske.

Cyber elementer

Mange vil gå mye lenger og teknifisere mennesket fullstendig med chips, minnebrikker, displayer og telekonvertere for telepati. Den ekstreme og gale Ray Kurzweil som jobber for Google vil ha et evig liv i tillegg, utskifting av deler og helteknologisk verden. I sin bok The Singularity spår han en æra der vår intelligens vil bli mer og mer ikke-biologisk og enormt mye kraftigere enn i dag. Han mener vi vil se en ny sivilisasjon der vi overvinner våre biologiske begrensninger og forsterker vår kreativitet voldsomt.

De fleste mennesker får frysninger bare de hører ordet transhumanisme, og synes de ser den gale professor som er tørna helt, men mange spiser det rått.

Hva synes du - er du redd eller er du spent og forventningsfull? Send oss gjerne en kommentar, vi svarer på alle saklige og seriøse henvendelser.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Transhumanisme https://www.youtube.com/watch?v=CcnTdO47p0Q

Framtidas roboter https://www.youtube.com/watch?v=8zP7yP8hdLE

Humanity+

The transhumanist declaration.

Transhumanistisk agenda fosser fram. Kommunikasjon mellom alle ting er på vei.

Les også: