Man kan tjene rike penger via franchise har fordeler populært

Man kan tjene rike penger via franchise har fordeler populært

kategori: økonomi

Franchise er enormt marked for alt mulig

KIWI satser på franchise, og i forretningslivet finnes nå franchiser i nesten alle bransjer. Man kan for eksempel kjøpe en franchise innen nye områder som begravelsesbyrå, tannlege, advokat, telefonsjappe, og få sin egen bedrift med hjelp fra andre.

Man trenger penger for å bli franchisetaker, men det finnes stort spillerom fra noen titusener til mange titalls millioner kroner.

Les mer: Mulig å tjene penger på bildene dine: Starte en liten business?

En franchise er et samarbeid mellom to parter hvor franchisegiver har laget og eier et konsept for å drive et firma som etableres lokalt. Franchisegiveren har bevist at konseptet fungerer, og inviterer franchisetakere til kjøpe seg inn. En franchise koster penger, man binder seg, men mulighetene til fortjeneste er gode hvis man gjør de rette valg og jobber nok.

En interessant vinkling på franchise er at det kan være veien til deling av forretningskonsepter generelt, der alle kan bruke og dele ideer, det peker mot en opensource verden.

Les mer: White label dra nytte av det andre har gjort. Man kan velge mellom å lage eget eller bruke det andre lager.

Franchise sprer seg til alle yrker. Tannlege, optiker, helsestudio, håndverkere, lege og mer.

Alle typer franchise finnes

De fleste forbinder franchise med handel og service, men organisasjonsformen benyttes nå i de fleste bransjer: varehandel, servicehandel, hotell og restaurant, renovasjon og gjenvinning, internett og data, helsesektoren, bemanning og rekruttering, regnskap og økonomi, konsulentvirksomhet med mer. Nye konsepter kommer stadig opp, så følg med hvis du er interessert.

Les mer: Start din egen crowdfunding website med CrowdfundHQ.

Kjøp retten til et ferdig utviklet og testet konsept

Franchisegiveren gir en franchisetaker rett til å etablere og drive konseptet gjennom en franchiseavtale. Den gjør det mulig for franchisetaker å benytte konseptet, franchisetaker får en franchisepakke med dokumentasjon, opplæring og trening samt nødvendig støtte i avtaleperioden. Franchisetaker betaler løpende pris for alt dette, og den er oftest en prosentandel av omsetningen.

Franchise sprer seg med at alt blir gjort til business, her sport for barn.

Sjekk om dette er noe for deg

Vurder nøye finn god franchise, for ikke alle franchiser er like gode

Det er nødvendig med forarbeid før man velger, for noen går faktisk konkurs av og til. Franchiseverdenen er i konstant utvikling, og firmaer kommer og går. Sjekk altid hvor stort franchisesystemet er, veksten de vil oppnå, finansiell styrke og stabilitet.

Data franchiser finnes også. Man kan være sin egen sjef, og ha støtte fra en internasjonal support organisasjon.

Gjør alltid en personlig undersøkelse av en franchise før kjøp. Gjør sammenligninger, vurder og skaff en advokat og en regnskapsperson som har peiling på franchiseavtaler før avtale blir inngått.

Mulighetene finnes, og lykke til med arbeidet som mulig eller faktisk franchisetaker. Ikke gå med lua i hånda til franchisegiveren - husk din rolle som attraktiv kunde som kan forlange og forhandle.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Norsk Franchise: Møteplassen for franchisegivere, franchisetakere og alle andre franchiseinteresserte.

2017 Top Franchises from Entrepreneur's Franchise 500 List.

Franchise Opportunities for Sale in Norway

Les også: