Terror og trakassering har blitt vanlig når man flyr

Terror og trakassering har blitt vanlig når man flyr

kategori: frihet

Politistat: Flyplasser begynnelsen, nå kommer kontroll på buss og tog

Meldingene om kontroll av passasjerer på buss og tog gir politistat.

Jeg har flydd fra kontinent til kontinent, vært igjennom utallige sikkerhetskontroller og har aldri hatt noen problemer, men de siste årene har jeg merket en stor forskjell. Fra å være en relativt vennlig kontroll hvor du legger håndbagasjen på båndet med mynter, klokker og annet som kan slå ut på en metalldetektor, er det nå annerledes.

Det begynner å bli en stund siden man ikke lenger kunne ta med seg en vannflaske eller fuktighetskrem i en beholder på mer enn 100 ml igjennom kontrollen. Hvor idiotisk og irrasjonelt dette er orker jeg knapt utdype. Bomber kommer i alle former, og innholdet i vannflaska mi er like brukbar som en liten beholder med shampoo. Det er ingenting annet enn frihetsberøvelse, en test på hvor langt vi er villig til å gå i "sikkerhetens" tegn og bare en begynnelse på det regimet som sakte men sikkert innføres.

Her lukter en soldat på innholdet i kofferten. Alle midler tas i bruk.

Trakassering og psykisk terror

Tidligere i år skulle jeg fly til Buenos Aires. Jeg hadde kun håndbagasje og la høflig mine ting på røntgenbåndet, før jeg gikk igjennom kontrollen. Til min store skrekk pep det da jeg gikk igjennom. Jeg ble vist til side av en ung blondine. "Kan jeg ransake deg?", sa hun høflig nok. "Hva skjer hvis jeg sier nei?", var mitt svar. "Da får du ikke fly.", konkluderte hun. "Hvorfor spør du da når jeg ikke har noe valg?", svarte jeg. Hun bare smilte tilbake. Med tanke på den dyre flybilletten min og flyet jeg måtte rekke fra København turte jeg ikke annet enn å si ja til å bli ransaket. "Spre bena og løft armene", befalte hun meg. Så måtte jeg stå der, foran to hundre fremmede mennesker som også sto i kø for å komme igjennom, mens hun tok meg mellom bena helt opp til skrittet, mellom brystene og over armene.

Seansen ble avsluttet med at hun brettet opp genseren min og tok nedi undertøyet mitt og langs bukselinningen. Skoene måtte også tas av og gå igjennom røntgenmaskinen igjen. Det er latterlig at hun spør om tillatelse når det ikke går an å si nei. Det gir folk en illusjon om at de har et valg, og derfor aksepterer hele seansen. Alle som blir spurt om dette sier ja fordi autoritet og folk i uniform skremmer oss. Mitt eksempel, hvor jeg bare står og tar i mot, er beskrivende for oss alle. Vi tør ikke si nei fordi vi er redd for hva konsekvensene er, fordi vi tror at det å motsi en uniformkledd person har negative følger.

De kaller dette sikkerhetskontroll. Jeg kaller det sjikane, hersketeknikk og bare forbokstaven til det som kommer. Det er utrolig ydmykende å bli avkledd og befølt av en totalt fremmed foran alle andre som venter. Vi behandles som skyldige helt til vi har mistet all selvrespekt og bevist at vi er uskyldige. Det har ingenting med sikkerhet å gjøre, og er kun en måte å se hvor langt vi er villige til å gå. Det neste er at vi kan risikere å bli ransaket hvor som helst, på gata eller hver gang vi går inn i en bygning. Det er en forberedelse på et totalt overvåkingssamfunn hvor lagring av fingeravtrykk er uskyldig i forhold til en elektronisk chip satt under huden, som etter hvert vil bli obligatorisk for alle, slik at de vet hvor vi er og hva vi driver med til en hver tid.

Fingeravtrykk basert på blekk er ut, nå er alt elektronisk og kan utveksles fritt i dataregistre.

De programmerer deg til å godta det ved å nekte deg å fly

Nylig var jeg i Amsterdam. Etter å ha tilbragt en herlig uke i landet med tresko, tulipaner og vindmøller, gikk jeg nok en gang igjennom en sikkerhetskontroll. For kort tid siden har de innført strengere rutiner. Alle må først skannes igjennom en strålemaskin for å vise hvor på kroppen de må ransakes av vakter som venter på andre siden. Etter å ha blitt strålet (langtidsvirkningene er ukjent), ble jeg vist til side for å vente på en kvinnelig vakt som skulle ransake meg. Hun ba meg strekke ut armene. Jeg var motvillig og strakk dem ikke helt ut. Hun ble da rød i ansiktet og ropte strengt til meg: "Strekk ut armene!", før hun ransaket min venstre arm og gikk. Jeg sto lamslått igjen, og var bare glad det hele var over. Hun hadde vist hvilken type mennesker som jobber i kontrollen, folk som er fullstendig blottet for respekt for andre mennesker.

I samme kontroll ble jeg også vitne til at en eldre kvinne i rullestol, ble kroppsvisitert. Hun måtte reise seg fra stolen, før hun ble ransaket over hele kroppen. Hun var tydelig utslitt etter dette. En gang i Madrid gikk en liten jente igjennom kontrollen rett foran sin far. Det pep på henne, og den stakkars, lille jenta ble trakassert mens faren hennes sto lamslått og så på.

Strålemaskin som skanner deg. Siste påfunn fra psykopatene i kampen for å terrorisere deg. Husk at ansatte på flyplassen kan gå hvor de vil og ta med seg hva de vil.

Perverse sikkerhetsvakter beføler deg

I Amsterdam blir kvinner i alle fall undersøkt av en kvinne i alle tilfeller. I Norge gjør de hva de vil. I følge loven har alle passasjerer rett til å velge en vakt av samme kjønn. Jeg synes det er urimelig at en fremmed mann skal stå og ta på de mest intime steder på en kvinne ved kontroll. Det er helt og holdent seksuell trakassering og et overtramp. I likhet med vaktene på alle andre flyplasser, tror jeg vaktene på Gardermoen er beruset av makten de utøver. Ofte er det menn over 50 som har glede av og godkjenning til å tafse på uskyldige kvinner. En venninne opplevde dette. Ettersom hun bare ville at kontrollen skulle bli overstått, sa hun ja til at en av disse ekle 50-åringene kunne undersøke henne. Det er ingen som tør si nei til dette og ber om å bli undersøkt av en kvinne. Det er ubehagelig nok, om man ikke skal stå å henge rundt i noen ekstra minutter for å bli trakassert av en kvinne i stedet.

Er det bare spill for galleriet?

En annen historie forteller om en venn som motsatte seg ransakingen ettersom han ikke forsto hvorfor vekterne følte det var nødvendig at han ble kontrollert. Den kvinnelige vakten oppførte seg uprofesjonelt og uhøflig overfor ham da han motsatte seg behandlingen han fikk. "Sjefen" ble tilkalt for å tvinge ham til å gjennomgå undersøkelsen. Han motsatte seg dette også, og fikk til svar: "Nå gjør du hva vi sier eller så får du ikke fly." Tilsammen var det fire personer som tvang ham til å bli ransaket selv om han motsatte seg dette. De gjentatte overtrampene som vaktene utførte overfor ham, ble gjort foran alle passasjerer som sto og ventet. Han ble ikke engang tatt til side og snakket med på en ordentlig måte. Alle vaktene som kom til og regelrett overfalt ham, var voldelige og utøvde tvang. Etter alt dette fikk han fly likevel.

Lettere å bombe busser og tog

For folk som har kontakter i utlandet, enten det er forretningsforbindelser, familie eller venner, er det helt nødvendig å fly. Det går an å komme seg de fleste steder i verden via bil, tog, buss og båt. Problemet er at man ikke har lyst til å bruke 12-15 timer for å komme seg til for eksempel Amsterdam, og de fleste har ikke mulighet til å betale nærmere 10 ganger så mye for en billett. Sikkerheten ved flyplassene har blitt strengere i takt med synkende priser på flybilletter. Ettersom vi kun trenger å vise passet ved flyreiser, er dette den eneste gangen vi trenger å legitimere oss når vi reiser.

Det vil være like fatalt å plassere en bombe på et tog eller en buss, som på et fly. Det som har utløst disse kontrollene er 9/11, en hendelse som er bevist usann ved flere anledninger. Vi blir helt åpenbart oppfordret til å fly mer og mer fordi det er lettere for autoriteter å ha kontroll på oss. Det er blitt så enkelt og billig å fly at folk ikke tenker to ganger før de bestiller billetten.

Helt vanlig undersøkelse av bukselinningen din er nedverdigende.

Ingen alternativer under utvikling

Det snakkes også mye om miljøskadene all denne luftfarten bidrar med. Det er allikevel ingen som tar initiativ til å forbedre buss eller togforbindelser, for eksempel ved utbygging av hurtigtog, for å bremse forurensing fra fly. Det er helt klart at det er en plan bak dette, og at "snakket" om å beskytte miljøet, bare er en fasade og ingenting som skal realiseres.

Hvor mange "terrorister" har de stoppet?

Globalt har det så langt ikke blitt avverget et eneste troverdig "terrorangrep" som følge av "sikkerhetsrutinene" som har blitt innført. Likevel ser vi koordinerte tiltak og kontinuerlige endringer av rutinene på flyplassene rundt om i verden. Det er ikke "terroristene" som skal stoppes, det er deg. Blir "sikkerhetsrutinene" for plagsomme, kommer folk til å slutte å reise. I praksis fungerer dette som restriksjoner på din personlige frihet til å reise hvor du vil. Folk flest har begrenset med tid, og har ikke mulighet til å ta buss, tog eller båt hvis de skal langt av gårde.

Befolkningen har blitt kuet og "myndighetene" kan gjøre som de vil

Det er skremmende at mange jeg snakker om dette med, hevder at "man må betale for sikkerhet" eller "det er bra at de gjennomfører slike kontroller for da kan vi være trygge mens vi flyr". Med tanke på 100-ml bestemmelsen: "Det er fornuftig at det er en slik regel, hvem vet hva folk tar meg seg og kan lage bomber av?" En slik aksept av måten vi nå må regne med å bli behandlet på hver gang vi flyr, sier noe om hvor lett det er å hjernevaske oss. I fremtiden blir det enkelt å innføre enda flere regler, med den enkle unnskyldningen at vi trenger denne "sikkerhets"-kontrollen fordi vi da er trygge.

Små barn er intet unntak de gjennomgår samme terroren. Snart søker folk andre reisemuligheter.

Med den siste "IS"-trusselen, der myndighetene gikk ut med skremselspropaganda og legitimerte at vi trenger politi med våpen overalt, må det snart gå opp for for folk at dette er en del av en prosess. Frykten er den verste terror, og det er ikke lenge før den kontrollerer alt vi gjør. Det er ikke trygt i nærheten av verken politi eller sikkerhetsvakter. De kan gjøre hva de vil i "sikkerhetens" navn. Jeg tenker med avsky på, ikke bare den nåværende sikkerhetskontroll, men de grep de kommer til å innføre i fremtiden, som "folk flest" kommer til å forsvare fordi de tror det medfører trygghet.

Innovasjon i "sikkerhetsarbeidet"

Administratorene av flyplass sikkerheten har nå et program for visuell kontroll av passassjerers oppførsel. De har spesialutdannet personnel som følger med på hvordan folk oppfører seg, for å finne ut om de er en mulig terrorist. Programmet skal nå også brukes ute i samfunnet ellers på steder der mye folk samles: Fornøyelsesparker, fotballbaner, konserter etc. De bruker sivilkledde folk som blander seg med passasjerene til dette.

Her er noen av kriteriene for mistenkelig oppførsel

Å være Iført en vest foret med sprengstoff står ikke på listen. Den seksuelle trakasseringen fortsetter for fullt, og det kladdes her og der i vilden sky.

Tilfeldig kontroll av bagasje forekommer etter en algoritme der tilfeldige passasjerer plukkes ut for kontroll uten at de har noe mistenkelig med seg. Dette er for at “passasjerene skal se at systemet virker”. 1 av 8 passasjerer plukkes ut på denne måten uten at du kan finne ut av mønsteret de bruker.

Ta på kroppen til passasjerene foran alle er ydmykende, men de alminneliggjør det helt bevisst for tilvenning.

Det er lett å få dem til å slutte, bare si nei

Les mer: Lær deg alltid si nei og verden blir fredeligere.

Hvis bare 10% av de som reiser med fly motsetter seg denne behandlingen, sender vi et tydelig signal på at vi ikke er med på dette, og at vi krever forandring. Vi må bruke andre transportmetoder i stedet, slik at flyselskapene merker tapet, og tar til motmæle. Barn, eldre, kvinner og menn blir trakassert hver eneste dag fordi de velger fly som sin transportmetode. Hvor langt lar du dem gå før du sier stopp?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: