Tannkrem er giftig

Tannkrem er giftig

kategori: helse

Hver morgen og kveld pusser størstedelen av befolkningen tennene i gift

Sodium fluorid finnes i nesten all tannkrem og alle tannprodukter, og er populært men feilaktig kalt fluor. Det er i følge helsemyndighetene og tannlegene det viktigste middelet vi har mot tannråte. Men i virkeligheten er det en insekt- og skadedyrgift, og et avfallsstoff fra aluminumsproduksjon.

Fluorid, som er et grunnstoff og ofte finnes i små mengder naturlig, er ikke det samme som sodium fluorid, som blir brukt i disse tannproduktene og hos tannlegen. Det har aldri blitt bevist at det er bra for tennene, snarere tvert i mot.

Her er Googles liste over kvalitetsartikler om at tenner kan helbrede seg selv.

Industrielt press og propaganda

I mange land har myndighetene blitt lurt til å tilsette dette industriavfallet/rottegiften i drikkevannet, og de betaler faktisk dyre penger for det. Drikkevannet i Norge inneholder opptil flere tilsatte unaturlige kjemikalier som klor og svovelsyre, men det er ennå ikke offentlig uttalt at det er sodium fluorid tilsatt her. Når det er sagt, så er ikke myndighetene akkurat kjent for å snakke helt sant og sodium fluorid kan ikke detekteres for det har ingen smak, farge eller lukt.

nytt_norge_sodium_fluorid Sodium fluorid i drikkevannet kan gi misfarging og sprøhet.

Mange gode naturlige tannpleiemidler

Heldigvis finnes det masser av alternativer. Det viktigste du kan gjøre for tennene dine er å endre kostholdet til mat som bidrar til å holde pHen i kroppen på riktig nivå. Eksempler på riktig mat er sitron, agurk, melon og all grønn mat. Samtidig kan man slutte med alt som gir lav pH i kroppen. Eksempler er raffinert sukker, kaffe, svart te, melkeprodukter, kjøtt, prosessert mat og spesielt alkohol. Har spyttet ditt høy pH vil syren som angriper tennene bli nøytralisert.

nytt_norge_grønn_mat_tenna Grønn mat er godt for tenna og resten av kroppen.

Natriumkarbonat, natron, baking soda

Du kan pusse tennene i natriumbikarbonat (baking soda eller sodium bicarbonate), eller bruke tannkrem uten fluor. Sjekk på din nærmeste helsekostbutikk og ikke vær redd for å bruke litt ekstra penger på en god tannkrem.

Du kan også lage tannkrem selv. Miks kokosolje, natron og peppermynteolje, eller eksperimentér med oppskrifter selv. Det er mye lettere enn du tror og er minst like effektivt som kommersiell tannkrem.

Les mer: Et nyttig stoff er sodium-bicarbonate, natrium-bikarbonat, baking-soda, natron.

nytt_norge_uten_sodium_fluorid_fluor Tannkrem uten fluorid.

Oil pulling med ekstra virgin kokosnøttolje eller annen naturlig olje

Oil pulling er en gammel Ayurvedisk tannhelseteknikk kjent som kavala eller gundusha. Man gurgler seg med en passende olje, for eksempel kokosnøttolje eller olivenolje, på tom mage i 20 minutter. Dette skal dra toksiner ut av kroppen, først og fremst for å bedre munnhelsen, men også helsa generelt.

Oil pulling er tradisjonskunnskap, og den sier at oil pulling bekjemper betennelser, gir hvitere tenner, gir et lengre liv, gjør gommene sunnere, hjelper mot dårlig ånde og regulerer hormonbalansen i kroppen.

nytt_norge_oil_pulling_ayurvedic

Oil pulling har tilhengere som tannhelsemiddel, men ikke alle har tro på det. Det høres deilig ut.

Havsalt er alltid bra

Husk at hvis du har tannpine kan du skylle med havsalt i varmt vann for å dempe smerten. Tenner kan helbrede seg selv hvis du passer på å holde dem rene, spise riktig, sove godt og ikke stresse.

Et tips helt til slutt er å bruke knuste tabletter av aktivt kull til tannpuss. Det gjør også tennene hvite.

Les også: