Svelg Googles nanopartikler de får vite hva du har inne i deg

Svelg Googles nanopartikler de får vite hva du har inne i deg

kategori: teknologi

Google vil styre verden, men de er ikke onde

Google har en lab med mange prosjekter, og nå vil de inn i kroppene våre. De begynner pent med øynene. De har nylig inngått en avtale med sveitsiske Novartis som er ledende på øyesykdommer om Googles smarte øyelinser. Her kobles optikk, sensorer og miniatyrelektronikk sammen for å sørge for god øyehelse. De kan allerede måle om du har diabetes ut fra øyevæskene dine og sende informasjonen til en mottaker.

Kjent bilde er mannen fra Google ser alt på land ved vann og sjø og filmer det. Nå vil Google inn i deg.

Les mer: Bruk av nanopartikler er farlig.

Google Glass er en annen godbit fra Google der de kan gi deg en dataskjerm rett inn på øyet ditt.

Google Glass ser alt og vi aner ikke hvor de sender dataene. Flyselskaper filmer passassjerene og kartlegger data - til hva? De er på den andre siden nå - mot deg.

Nanopiller inne i deg

Nå går de videre, og vil utvikle en pille som kan finne ut om du har tidlige stadier av kreft, eller om du er i gang med å få et hjerteslag eller en annen lidelse. Sammen med et magnetisk armbånd eller en smartklokke som leser nanopillene kan de få signaler om tilstanden i kroppen din.

De sender inn en kapsel med nanopiller som sender data tilbake om deg.

Pillen til Google inneholder nanopartikler som de vil du skal spise. Nanopartiklene måler en tusendel av bredden på en rød blodcelle, og når de utløses fra pillen og kommer inn i kroppen din vil de søke ut og feste seg til celler, proteiner eller molekyler ut fra de egenskapene de har. Disse egenskapene kan designes så de kan fange opp alle slags forandringer i biokjemien i kroppen din.

Google vil ha datamaskin i øyet ditt, og lagre alt du ser.

Du skal overvåkes kontinuerlig og informasjon sendes tilbake til smartklokka di, til en tredje part som for eksempel legen din, og kanskje helt til Google selv.

Google har en drøm

Googles drøm er at alle prøvene du har tatt hos legen din skal kunne gjennomføres med Googles nanopartikkelbaserte system. Det skal utvikles apper for rådgiving, informasjon, kontakt med leger og sykehus etc. så du er i gode hender. Google mener de endrer vår bruk av medisinsk informasjon til å bli forebyggende og proaktiv.

Kritikere har reist innvendinger mot systemet ut fra hensynet til privatlivets fred, men Google påstår at de ikke vil ta imot og lagre data selv.

Søk er en strategisk kamp om data

Googles ambisjon er å styrke seg i form av å skaffe seg søkbar informasjon og selge den til annonsører, markedsførere og andre interesserte. Ledelsen i Google oppfyller ambisjonen når nanopartiklene er i bruk, og viser tydelig hvilke ambisjoner de vil jobbe med å oppfylle i årene som kommer. Googles nanopartikkelpiller er et skritt mot drømmen om full informasjon om alt og alle i søkbar form.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Google vil inn i deg og vite alt om deg. Hva vil du?

Les også: