Solen gir oss all energien vi trenger

Solen gir oss all energien vi trenger

kategori: teknologi

Tenk ut din egen kombinerte energiløsning

Den sveitsiske professor Leibundgut snur saken fra energisparing til energi-forsyning i sitt sol2ergie-konsept. Et integrert felles system med solvarme, henting/lagring av energi i bakken og varmepumper kan gi oss det vi trenger av varme kulde og strøm - alt basert på den solenergi som treffer huset.

Energitips for heimen din - tenk selv, ikke alle "regler" er riktige.

Sol2ergie-konseptet baserer seg på solenergi og jordvarme og innebærer en kombinasjon av kjente bygningsintegrerte teknologier som solceller, solfangere, varmepumper og dype energibrønner, og fyring med ved også kan integreres. Han mener vi har nok energi, men vi må kombinere elementene i bygninger og energi på riktig måte.

Løse opp faste tanker, tenke fritt

Professor Hans-Jürg Leibundgut presenterer et system der kjente teknologier er satt sammen og utviklet på nye måter slik at en fastlåst energi- og klimadebatt kan videreføres på spennende måter.

Integrert hybridmodell for energi med bare kjente elementer.

Kanskje det er unødvendig å gjøre bygningene våre tette

Bygg isoleres og tettes fordi vi ikke skal bruke for mye energi. Dette har ført til tette hus med tykke vegger og kraftige konstruksjoner. Men det kan hende vi har tenkt feil.

Solen gir rikelig nok energi til både husvarme og varmt vann, men vi må lære oss å utnytte den bedre, hevder den sveitsiske professor Leibundgut. Solenergien kan fanges via solceller og solfangere, og vi kan varme opp grunnen og ta varmen tilbake når vi trenger den.

Oppvarmet væske med varme fra sola, lagring i bakken, og varme fra grunnen hvis man borer dypt nok.

Tenk ut din egen gode løsning

Det er klart det ikke finnes bare en løsning. Det beste er jo å ta utfordringen fra Leibundgut og få det testet. Det er mange begreper å holde rede på: passivhus, off-grid, varmekapasitet, mekanisk ventilasjon, solfangere, solceller, varmepumpe, geotermisk energi, integrasjon og mer.

Søk og finn spennende kunnskap selv, og få nytte igjen. Begynn med Leibundgut sol2energi.

Se nettside om Sol2energi

Les også: