Sola i solnedgang går ikke ned, den går bort og kommer, flat jord vinner frem

Sola i solnedgang går ikke ned, den går bort og kommer, flat jord vinner frem

kategori: natur

Solnedgangen blir beundret av millioner av mennesker hver dag. Det er noe av det vakreste i verden, og gir oss ro. Vitenskapen med sin heliosentriske modell forklarer via Wikipedia at solnedgangen er på grunn av jordas rotasjon, som ingen kan se eller føle. De fleste av oss aksepterer det og tenker ikke noe mer på det, men holder egentlig forklaringen mål?

Vi kan alle se at solen forsvinner med bunnen først, uansett hvor du befinner deg geografisk, og uansett årstid. Hvis jorden spinner rundt sin egen akse, og solen står stille i forhold til jorden, hvilken mekanisme helt nøyaktig er det som gjør at vi ser det vi ser og ikke at solen forsvinner sidelengs eller med en annen vinkel? Å si "rotasjonen" blir for enkelt. Svaret bør ha mer enn ett ord for å overbevise deg.

Les mer: Tyngdekraften gravitasjon er en illusjon eksisterer ikke.

Geosentrisk virkelighet gir en bedre forklaring

På en flat jord i den geosentriske modellen går solen ned med bunnen først på grunn av perspektivet. Dette er den samme effekten som gjør at båter går bort i horisonten med bunnen først. Solen går bort i fra oss, ikke ovenfra og ned.

Ser du hvordan trestammen blir kortere og kortere jo lenger unna den er? Dette er den samme effekten som gjør at det ser ut som om sola går ned, og at båtene forsvinner med bunnen først i horisonten. Det er ikke fordi det er en kurve. Det er ingen kurve.

Neste gang du ser på solnedgangen, eller filmen under, tenk over dette:


Går sola ned eller bort i denne videoen her? Er det jorda som beveger seg eller er det sola? Tenk over det. Se den gjerne flere ganger hvis du ikke er sikker.

Sjekk gjerne det motsatte ved soloppgang. Solen blir som oftest større veldig fort, noe som ikke kan skje hvis solen er på tilnærmet samme avstand relativt til jorden hele tiden.

Husk at høyt på himmelen betyr nærme, og lavt på himmelen betyr langt unna.

Den heliosentriske modellen rakner i sømmene

Det er nå de enkleste tingene som begynner å gå i oppløsning. Fundamentale spørsmål og observasjoner blir ikke forklart, eller bare snakkes ikke om:

En nøyaktig video-animasjon av solsystemet med tallene til NASA kommer til å vise at den heliosentriske modellen ikke er riktig, og at solnedgangen ikke hadde sett ut som det vi faktisk ser.

Det mest interessante med det hele er hvordan vi alle ikke har sett det før. Det var der hele tiden rett foran øynene våre. Ser du det ennå?

Linker

Les her om hvordan du regner ut kurven, og litt mer om perspektiv.

Les om hvorfor de lyver om den flate jorden her hvis du fortsatt tviler.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les mer: Original tenking er mangelvare.

Les også: