Slapp av med nesebor pusting

Slapp av med nesebor pusting

kategori: helse

Balanser hjernen med nesen

Nesen din er meget smart. Bare ved å praktisere noen få runder med neseborpusting - på indisk pranayama - hver dag kan du skape forbedringer: rette opp ubalanser i hjernen, forbedre søvnen, roe deg ned, få fart på tenkingen din og berolige nervesystemet.

Hjernen har to halvdeler, den venstre og den høyre, og balanse er best. Den venstre er den delen du tenker med. Den høyre er den du føler med. I vårt samfunn er høyredelen ofte skrudd av når man sitter på skolen eller på jobb. Vi har også to nesebor. Gammel ayurvedisk tradisjon fra India, ofte kalt Yoga, sier at puster man med venstre nesebor aktiverer man den høyre hjernehalvdel og motsatt.

Yoga har mange slike pusteteknikker, og her kan du lese om Ashtanga yoga som er et livslangt studie for styrke, helse og indre ro. Ashtanga yoga får kropp og sinn til å flyte sammen.

Lær å puste deg i balanse - og til god helse. Ta utfordringen og finn mer stoff om pusteteknikker - gode tider venter deg.

Det finnes mange slike pusteteknikker, eller pranayama som det kalles på Indisk. Videoen over viser deg hvordan en vekslende teknikk kan balansere nervesystemet og hjelper deg på en rekke forskjellige måter.

Pust med begge nesebor

Hvis man føler seg stresset og kortpustet, er det et tegn på at man har pustet for mye med høyre nesebor. Da kan man legge seg ned i fosterstilling og puste dypt med bare venstre nesebor i minimum 5 minutter, eller så lenge man orker. Prøv å hvile tungen og ikke tenk. Hvis du ikke klarer å slutte å tenke, tenk på blå himmel, havets bølger eller sand som renner gjennom fingrene slik at du slapper av.

Pusten er sinnets hersker, lær om pusten.

Les mer: Liste med nesebor yoga pusteteknikk fordeler

Prøv i kveld og se om du sover bedre! Du vil blir gledelig overrasket!

Linker

5 Most Effective Pranayamas – Basic Deep Breathing Exercises.

Pranayama is the perfect control of the life-currents through control of breath.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: