Sløsing med tiden

Sløsing med tiden

kategori: frihet

Evig sannhet at redusert jobbtid er mulig

Tenk ut hva du gjerne vil gjøre og skaff deg tid til å gjøre det. Det første du skal gjøre er å redusere tiden du tilbringer på jobb. Alt man gjør selv eller lar være å kjøpe bidrar til at man slipper å være på jobben, og får mer egen tid. Alt man kjøper betales av beskattede penger som man legger avgifter og moms på toppen av.

Les mer: Livet er kort og det er feil å bruke det til å jobbe for andre.

Det er det muliges kunst å gjøre det man selv vil

Å skape balanse mellom arbeid og fritid er en glemt kunst, for jobben spiser opp alle. Det er ikke nødvendig å jobbe så mye. Tenk hva du kan gjøre hvis du jobber mindre, 20% mindre eller 80% mindre. Da får du mindre penger til å begynne med. Det er en sjanse å ta, men det blir en utfordring du vokser på.

Noen ganger er det beste man gjør å komme seg ut av komfortsonen og få mulighet til å vokse. Tenk igjennom mulighetene og gjør noen kalkyler. Alt man ikke bruker eller gjør selv sparer man penger på, og jo mindre behøver man å sitte på jobben. Hva kan du spare, og hva kan du gjøre selv?

Les mer: Ta kontroll over egen tid og gjøremål.

4-timers-uka høres ut som et eventyr, men se videoen, sjekk litt og prøv det samme.

Utvikle en egen strategi for bosetting og forbruk

Hvis økonomien er et problem, kan du jo bosette deg strategisk. Norge er som kjent det dyreste landet i verden og klimaet her er heller ikke noe å skryte av. Land som Spania, Portugal, Thailand eller Vietnam er mye billigere og har bra klima hele året. I alle landene nevnt over, og mange fler, kan du få en fin leilighet for under 4000 kr i måneden. Matutgiftene halveres lett. Å spare penger er bedre enn å tjene penger siden du ikke trenger å jobbe for det.

Tenk etter om kaffen, snusen, vinen, restaurantbesøkene, de fine merkeklærne, shopping eller snacks kan ofres for mer frihet.

Les mer: Bli uavhengig velg arbeidssted fritt.

nytt_norge_frivillig Deltakelse i frivillig arbeid gjør en tilfreds og er til stor nytte for andre.

Tenk deg godt om og gå gradvis fram mot målet

Et annet alternativ er jo å ta det gradvis. Snakk med arbeidsgiveren din og be om hjemmekontor en eller flere dager i uken, eller gå ned til 75% stilling for å frigjøre tid. Da blir du mindre sliten og planene og kreativiteten vil komme av seg selv.

Stol på instinktene dine, de vil deg vel og naturen er viselig innrettet mot gode løsninger slik at den kompletterer det som mangler.

nytt_norge_tiden_arbeid Hva med en bijobb som moromann? Eller som SEO (search engine optimization) skribent for andre sine blogger?

Å jobbe et halvt år og å reise et halvt år et annet alternativ - gjør en avtale med et rekrutteringsbyrå og få det til, eller bli freelancer og bo der du vil og jobb via nettet, eller ta et stort sprang og bli forfatter, kunstmaler, profesjonell idrettsmann selv om det ofte betyr mye arbeid i den tiden det står på.

Silkeveien var en av mange ruter, Marco Polo var på reise - du kan gjøre det samme.

Du får også masser av tid til dine egne ting, deriblant saker du kan tjene penger på hvis du vil, og du lærer masse! Du får altså både i pose og sekk.

Kanskje en svært god løsning er å jobbe hardt i 20 år med målsetting om å slutte etter 20 år - ikke 40 år pluss - tjene bra og legge opp?

Se: Eksperimenter med livsstil

nytt_norge_tiden Bak en god start ligger bevisst tenking fulgt av handling. Innta plassen og gjør deg klar: kjør.

Enklest av alt er å gå ned på 80% stilling, bruke mindre, gjøre mer selv, slappe mer av og ta det derfra.

Les mer: Personligheten og virkeligheten er nøyaktig slik tankene er.

Les også: