Romfarts NASA er vår tids Asbjørnsen og Moe

Romfarts NASA er vår tids Asbjørnsen og Moe

kategori: natur

NASAs mål lenger og lenger ut i tid - nå skal NASA dø forsvinne

NASA har en ny plan for sin virksomhet. Det har lenge vært klart at NASA er på vei ut. Det skjer ingenting, og de prøver nå febrilsk å få private aktører til å komme inn i spillet i en stor avledningsmanøver.

Det er et stort problem med romfart: Det er en stor løgn for Jorda er flat, og det vi kan kalle ikke-reell-romfart er bare et iscenesatt spill med uklar hensikt. Man burde drive undersøkelser av rommet rundt oss - over, under, på sidene - med vitenskapelige mål om å finne ut hvordan en flat Jord virkelig ser ut. De kommersielle interesser man nå inviterer inn kan bare tjene på leveranser som noen betaler for, og i ikke-reell-romfart er det bare skattebetalernes penger som brukes - til ikke-noe.

Det er nå all grunn til å stille spørsmål om NASA: hvem er de egentlig, hvor kommer ideene deres fra, hva er hensikten med dette kjempestore bedrageriet og hvordan greier de å få mange mennesker, nesten alle unntatt oss, til å ta dem alvorlig. Er de okkultister, representerer de en slags kult, en ide om verden som de prøver å realisere?

Eventyret om interplanetarisk flytur.

Men NASAs frekkhet har ingen grenser

Nå legger NASA fram en plan om hva de har tenkt å gjøre. Og helt riktig - de skal ikke gjøre noe, for planene er minst 10 år fram i tid, og de forplikter seg ikke til noe da heller, men kanskje på slutten av 2030-tallet.

NASA kaller det en plan for å utforske vårt solsystem, og den kommer heldigvis med en dose realisme: De skal ikke gjøre noe, bare planlegge de neste 10 årene minst.

Planen heter The National Space Exploration Campaign, og er basert på president Trumps rompolitikk direktiv 1. Han vil at NASA skal fokusere på ekspansjon og leting i hele solsystemet, noe de sier nødvendigvis må ha ekstremt lange tidsrammer.

Eventyret om Lunar Gateway gir stor aktivitet på månen.

Sannheten om NASA er her nå

Den enkle sannheten er at det ikke skal skje noe de neste ti år eller mer. Ny romfart skal først begynne når man har en strategi for interplanetariske reiser. Men de mange småprosjektene som bare koster noen milliarder hver skal fullføres. De nevner Lunar Gateway og Lunar Landers, Orion-romfartøyet og Space Launch-systemet. Kanskje det kommer noe godt ut av disse prosjektene som kan bli nyttig siden.

Planens prioriteringer følger tre spor:

1. Finne nye kommersielle aktører som kan komme inn

NASA har gitt oppdrag til LEO low earth orbit programmer i flere tiår, for eksempel leveringer til International Space Station ISS. NASA er klar til å utvide dette, og få inn nye kommersielle interesser. De trenger en bred kundebase som kommer fram de neste årene for å erstatte NASAs historisk sentrale rolle i LEO-økonomien. NASAs mål for de neste årene er å styre finansiering og kontrakter, mens det gjennomføres studier av effektivitet, konkurranse osv.

Eventyret om Orion romskipet.

Hvis dette går bra vil USA kunne eliminere direkte føderal finansiering av prosjekter som ISS innen 2025, og heller bruke kommersielle leverandører. Danske, svenske, indiske, russiske, australske osv. firmaer er allerede leverandører til NASA.

2. Ny bruk av månen

Månen er et fantastisk område for tilrettelegging av utforskning av solsystemet. Det er et fælt klima der, noe som betyr at man kan teste nye habitater og romstrålingseksponering, finne nyttige mineraler under sandlagene, bruke lunar rovers og landers. Finner man vann vil det gjøre det lettere å sette en base der. Kanskje kan man ha gruver der. Orion romfartøyet skal utvikles videre, kanskje til en lastbærende variant med 10 tonn nyttelast. Lunar Gateway som er en romstasjon i bane rundt månen skal opp innen 2022.

3. NASA sier de allerede er på Mars

Mars er allerede en prioritet, men tidsrammen er helt i det blå. Insight fartøyet er allerede på vei, men det blir på slutten av 2030-tallet at det skjer noe. De håper å få til private Mars-oppdrag før det. Elon Musk i SpaceX er jo igang med planer.

Eventyret om romboliger bygget i India.

NASA vil forsvinne inn i en ny rolle

NASAs rapport snakker om mange ting, men tilnærmingen viser klart at de vil ut og bort fra ikke-reell-romfart. Vi vet alle hvorfor - spillet om den runde Jord er snart over. Jorda er flat, og snart må det få konsekvenser.

Men hvis du vil tjene noen raske kroner kan du melde deg som interessert kommersiell aktør til et NASA oppdrag for satellitter i lav bane rundt Jorda, men du kommer aldri ut i rommet for det finnes ikke. Husk også at bedrageriet er stort - det er minst 10 romfartsorganisasjoner i verden som deltar i spillet om ikke-reell-romfart.

Følg med for nå skal NASA bort. De grafiske designerne som har laget fine bilder av stjerner, måner, satellitter og romskip blir ledige alle sammen.

Dette er gøy: Sannheten kommer sakte, men sikkert til oss. Hvem har egentlig funnet på at vi skal ha romfart som er fullstendig oppdiktet?

Linker

NASA plan for 2018 og framover

Les også: