PR-byrå informasjon alltid propaganda for de som betaler

PR-byrå informasjon alltid propaganda for de som betaler

kategori: frihet

PR magikerne kaller oss publikum vi er massene deres

PR handler om å fordreie meninger. PR-byråene sier: "Individenes eller publikums oppfatning er bare bilder de har dannet seg, de er ikke basert på faktisk og sikker kunnskap og vi kan forandre det slik vi vil, hit eller dit. Er vi dyktige nok kan vi få publikum med på hva som helst".

Dette er leveregelen til PR-, informasjons- eller kommunikasjonsbransjen som er stor i våre liv. Dette er den verden vi lever i. Historien om PR-byråene er historien om ensidige fremstillinger som vi biter på - igjen og igjen. Som regel skjuler de sine hensikter, og leder oss inn på den vei de vil vi skal velge.

Solo i USA bare en tullehistorie - le da vel - de yppet seg aldri, og det er bare et spill.

I PR-byråenes vurdering er oppdragsgiver alltid den som har rett - alltid - og de forutsetter at vi - publikum - kan behandles som én, nemlig massen, og at vi er enkle å ha med å gjøre.

Folks mening samles i et fokus

Publikums mening - folkeopinionen - er sentral for all politikk, alle bedrifter og alle media. PR-, informasjons- og kommunikasjons-byrårene utvikler vår mening for sine klienter, og metodene er avanserte. Det kan være fint å vite hvordan PR-byråene jobber.

PR-byråene finner på historier og dreier virkeligheten

De jobber for firmaer, myndigheter og organisasjoner som skal få oss til å godta eller kjøpe produktene, tjenestene og ideene deres. De skaper eventyrfortellinger, og de vil ha sin vilje igjennom selv om de må kaste dritt. De skaper gjerne gode følelser for en leskedrikk som bryter ned helsa til folk, og er positive til alle ideer de får betalt for.

PR og politikk er det samme, og de bruker dine digitale spor på Facebook og blogger til å påvirke dine meninger.

De kaller det informasjon og kommunikasjon det er propaganda

De vil informere oss om hva de mener vi skal gjøre, noen ganger om hva konkurrentene holder på med. Det er en viktig lederoppgave i alle bedrifter å engasjere et PR-byrå, og si hva man vil. Ofte har meldinger om konkurrenter eller motstandere form av såkalte "drittpakker" der man drar ned omdømmet deres eller gjør dem til latter.

PR-byråene mener vi alle kan tro på dem og bli helt like i tanker, ord og gjerninger etter at de har "informert" oss. Målet er å gjøre oss alle til massen, og gjøre massen så stor og lik som mulig. De har utviklet prosesser som får oss med på nesten hva som helst som klientene deres vil. De skaper makt for andre mot betaling.

De kaller det vitenskap som er lik nysnakk for propaganda

PR-byråene lager nå vitenskap av sitt arbeid. Man kan ta kurser på høyskoler og universiteter og bli Master i PR, kommunikasjon og informasjon. Det er det samme som å være en mester i propaganda.

Den meningsløse "informasjonskrigen" med GB (=Nestlé) med drittpakker knekket nesten Diplomis.

PR les propaganda er en lederoppgave

Målet er enkelt. Det er å få oss til å tro på budskapet slik det presenteres av PR byrået. Det hele er ren magi - de vil samle alles mening i én mening og alle skal bli like. Publikum - oss alle sammen - kan ledes til valgurnene, inn i butikkene og til å tro på det de presenterer.

De har en 4 trinns prosedyre de bruker som er "vitenskapelig basert"

Dette er en imponerende "vitenskapelig" metode klar for peer reviews og studier.

SOS barnebyer har hatt suksess med PR-byrået sitt.

En innføring i PR informasjon kommunikasjon

DEt finnes ingen logiske feilslutninger hos PR- byråene mener de selv, det er bare publikum som kan komme til å gjøre feilslutninger. Ensidige eller partiske framstillinger - det er ikke oss, sier PR-byråene.

Valgkamper er best av alt for PR-byråene for politikerne er helt hjelpeløse og trenger all den hjelp de kan få. Mediene ler hele veien til banken når de skal sette inn alle pengene PR-byråene betaler for plassering av partsinnlegg de har laget for kundene sine.

Helsedirektoratet mener mye, men de klarer ikke å si det selv. Alt som finnes i media er styrt av et byrå med en plan om påvirkning, og kan ikke aksepteres uten videre. Det beste er å holde seg unna alle medier.

PR-byråene er enkle å forstå, men ingen av oss er enkle å ha med å gjøre. Følg med, for det jo egentlig ganske gøy. Den dagen de skjønner at vi er gløggere enn dem kan vi kanskje ha nytte av dem. Nesten ingen av oss er så enkle i hodet at vi jobber i PR-byrå.

Man skal selvsagt bare fortsette å tro på det man tror på, ikke la andre forstyrre en. Bullshit er bullshit og vil aldri være noe annet. En annen måte å se det på er at kunder ikke er statiske ressurser som man ser som et mål man kan skyte på, men kreative ressurser man kan samarbeide med for å gjøre noe bra.

Kjære PR-byråer eller hva dere kaller dere: La oss være i fred, vi vet mye og resten skal vi finne ut selv. Ha en god dag.

Referanse

Bronn Bonvik Bang lærebok: Innføring i PR teori prosess praksis (Fagbokforlaget)

Les også: