Prøv emosjonell frihet teknikk EFT - tapping

Prøv emosjonell frihet teknikk EFT - tapping

kategori: helse

EFT og tapping vokser i popularitet

EFT emosjonell frihet tapping er en kombinasjon av kinesisk akupress teknikk og moderne psykologi, og kan hjelpe en å fjerne mentale blokkeringer. Denne nye EFT teknikken har spredd seg over store deler av verden og fått mange hundretusener tilhengere. Den er lett å lære, tar liten tid, men krever som alltid praktisering en stund før man ser dype resultater. Tilbakemeldingene er gode, mange får umiddelbare resultater og kanskje det er noe for deg.

Bruk EFT for emosjonell eller følelsesmessig frihet og kontroll

Selv om det fortsatt ofte er oversett er emosjonell helse helt avgjørende for ens fysiske helse og helbredelse. Uansett hvor mye man legger i riktig kosthold og livsstil vil man ikke oppnå kroppens ideelle sunnhet og utløse forebyggende krefter hvis emosjonelle barrierer står i veien.

Emosjonell frihet teknikk EFT er en enkel prosess der man dunker eller banker lett på 8 meridian punkter på hodet og overkroppen, på engelsk kalt tapping. Man lærer det på fem minutter og kan bruke det i en mannsalder. Kanskje vi skal kalle det tapping på norsk også. Egentlig kan tapping forandre ens liv, og lære en å takle nesten hvilken som helst situasjon.

EFT punktene er lette å finne

Jobb frykten din bort med EFT

Vi føler ofte frykt overfor en rekke ting: penger, ukjente kostnader, sosial frykt, frykt for hendelser og opplevelser og mye mer. Tapping kan lære en å roe ned frykten og håndtere situasjonene på en rolig måte som er åpen for muligheter. Man kan begynne å se endringer en kan gjøre, og skape et faktisk håp og spenning om ens framtid. Tapping passer godt for fysiske problemer så vel som emosjonelle. Man kan tappe for smertene i knærne sine, synsproblemer, gnissing med tennene og til og med vondt i magen! Vekttap, røyking, smerter, angst, depresjon, relasjoner, fobier, listen er endeløs!

Teknikken er basert på akupunktur metoder

EFT er en form for psykologisk akupress teknikk basert på de samme energi meridianer som har vært brukt i tradisjonell akupunktur til å behandle fysiske og emosjonelle plager i over fem tusen år. EFT er uten bruk av nåler, men i stedet brukes en enkel tapping med fingertuppene. Tappingen gir kinetisk energi på spesifikke meridianer på hodet og brystet, mens man samtidig tenker på sitt spesifikke problem man vil løse. Det kan være en traumatisk hendelse, en avhengighet, smerte, noe man frykter etc.. Samtidig med tappingen taler man ut de positive affirmasjonene man vil bruke.

Her er en video som guider mens man prøver selv:

Følg videoen og lær. EFT har sammenheng med tenkingen om felt som man bruker i akupunkturteknikken.

Oppsummering teknikk tapping med meldinger

Teknikken er derfor enkel å gjennomføre for man tapper i et forutbestemt mønster samtidig som man taler meldingene eller affirmasjonene sine. Meldingene lager man selv ut fra egne behov.

Denne kombinasjonen av å tappe på energi meridianer og tale positiv aksept virker til å fjerne eller "kortslutte" den emosjonelle blokkeringen fra kroppens bioenergi system. Dermed gjenopprettes ens mentale og kroppslige balanse, noe som er viktig for optimal helse og helbredelse.

Naturlig skepsis OK, men overvinnes

Noen mennesker er i utgangspunktet skeptiske til prinsippene som EFT er basert på - den elektromagnetiske energien som strømmer gjennom kroppen og regulerer vår helse er først nylig blitt anerkjent i Vesten. Men den økende oppslutningen tyder på at EFT fungerer. Et tegn på det er at også tradisjonelle leger over hele verden tar nå i bruk metoden.

Frihet gjennom tapping.

Avanserte og fordypende teknikker finnes også

Dette er bare begynnelsen og her er noen linker som kan hjelpe en i gang med å praktisere EFT og eventuelt også studier emnet dypere.

Grunnleggende trinn til Emosjonell Frihet EFT, her ligger også en fin innledende video som viser teknikken

Tapping Solutions

Tapping.com Rapid Personal Development and No-Nonsense Spirituality

Tapping Solution Revolutionary System for Stressfree Living

Her er mer om EFT fra India: Vitality Living College

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: