Pokémon Go er her de lydige ikke-tenkende løper rundt som tullinger

Pokémon Go er her de lydige ikke-tenkende løper rundt som tullinger

kategori: teknologi

Pokémon det ideelle overvåkingsverktøy lansert og det er så gøy

Tenk litt lenger enn nesa di, for dette er skremmende: Millioner av mennesker gir fra seg oppgaver over hvor de er, åpner kameraet sitt for store dataservere og godkjenner samtidig bruk av kontoen sin. Spillet er finansiert av blant andre Google og CIAs teknologifirma In-Q-TEL, og nå løper folk til alle steder der det plantes figurer.

Pokémon vil med tiden bli et perfekt overvåkingsverktøy, men er i sin nåværende form en annonsemaskin. Alt du finner eller henter er nøye plassert for å lede deg til forretningen (butikk, restaurant, kino ,,,,) til de som har betalt for plasseringen. Lær deg ordene footfall, lure modules, spawn rates så forstår du hva som foregår. Dette er rundluring uten at man aner hva de gjør. Man stiller ingen spørsmål, for man er midt inne i fantastisk god underholdning.

Ta bilder og send til Google

Planking er en annen aktivitet i samme klasse, en foto-aktivitet der man skal ligge med fjeset ned på uvanlige offentlige steder, fotografere det hele og dele bildet online. Millioner deltar og de er som sauer.

Planking er en annen bisarr aktivitet som "verden" deltar i og sender inn bilder av.

Dette er egentlig sterk teknologi for å samle data om oss

Teknisk er slike spill basert på øket eller forsterket virkelighet AR augmented reality lansert som en app for iOS og Android Play. Ute i det virkelige nabolaget til alle over hele verden plasserer appen figurer for aktivitet, og folk strømmer ut for å finne dem og samle poeng. Serverne til Nintendo som eier spillet strever under belastningen, og pakker sammen når det blir for mye. Det ordner seg nok etterhvert, data strømmer inn og eierne er fornøyde. Bak sitter myndighetene, for de kan bruke dataene til hva de vil vil. Spillet er gratis, men det er anledning til in-app kjøp av funksjonalitet.

Begeistringen er stor, og millioner av mennesker deltar. Nå er det virkelig grunn til å snakke om saueflokk-mentalitet og kalle deltakerne zombier.

https://youtu.be/2sj2iQyBTQs Her er traileren som følger med.

Google CIA står bak

Hensikten med hele opplegget er å bruke alle mobilkameraene til de ikke-tenkende massene for å lage overvåking av alt som skjer på et sted med full videodokumentasjon lastet inn på store servere. Norske PST er sikkert allerede kjent med teknologien og planlegger bruken her i vår geografi. Dette er er perfekt, det er et spionopplegg som later som det er et spill.

Folk som henger rundt og kjeder seg kan nå gjøre nytte ved å produsere videodokumentasjon av all aktivitet myndighetene ønsker. Levende video kan streames rett inn på overvåkingsmyndighetens systemer for umiddelbare eller senere tiltak.

Det første spillet var Ingress som er om lokasjon, om å finne det som er et sted, filme det, og det kan brukes til mye mer.

Google gjør lokasjon til en plattform

Google har ideer om at alle personer sin lokasjon skal være kjent, og millioner er villig med for dette er gøy. Det første spillet de laget er Ingress som senere er spunnet av via firmaet Niantic Labs, og millioner har meldt seg. Dette stemmer helt overens med myndighetenes interesser. Google har til og med laget små RFID brikker man kan bære på seg for å vise lokasjonen når telefonen ikke er i bruk. Det er jo en morsom sak for sauene.

Google Glass er neste fase der lokasjon vil vises direkte fra en brille eller en kontaktlinse.

Alle kan se lyset nå

Nå ser alle hva teknologien kan gjøre med oss. Teknologien tar oss over, langsomt og stille, og vi spiller spill og ler og fjaser. Distraksjonene er fantastiske og vi synes hjelpeløse, og det samles "Big Data" om alle de som deltar. Er du sikker på at du har lyst å være med?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Er Pokémon Go en verdensdekkende overvåkingsoperasjon gjennomført av CIA. Lær deg navnet NGA National Geospatial Intelligence Agency også - de syr sammen alt til et hele.

Linker

NGA National Geospatial Intelligence Agency skaffer data for full kontroll av verden, spesielt kart, bilder og video. De knytter sammen alt.

Niantic Labs: Break out the sneakers and Poké Balls!

CIAs teknologifirma In-Q-TEL.

Det er hos NGA det hele skal ende opp - de koordinerer all informasjon fra hele verden. Pokemon Go spillerne jobber for dem, og kan kalles ut på kort varsel over hele kloden.

Les også: