Personlige datamaskiner bort ny funksjonalitet i skyen

Personlige datamaskiner bort ny funksjonalitet i skyen

kategori: teknologi

MAC PC ut Blade Shadow datamaskin i skyen inn

En dag vil det som Uber gjorde for biler og Netflix, Hulu for TV og film skje med datamaskiner. Vi kan helt klart greie oss uten biler, filmer, TV-kanaler og snart trenger vi heller ikke egne datamaskiner.

En ny datamaskin Blade Shadow foreligger nå i skyen (the cloud) og kan nås fra en hvilken som helst datainnretning med skjerm, inklusive smart telefoner og nettbrett. Dette er en tjeneste som kjører en spesifikk virtuell datamaskin for deg i et virtuelt system som ligger i skyen i et datasenter et sted. Om litt vil slike tjenester være svært gode.

Igjen hagler det med lovord om ny teknologi, men pass deg: Vi trenges lenger og lenger inn i teknologisk avhengighet når vi blir med på dette. Det er på tide med en tenkepause, en motreaksjon eller et kutt.

Les mer: Det er tid for oss alle å arbeide sammen og ta tilbake internettet.

Teknoligi vi ikke ser kryper inn overalt.

Din egen kraftige maskin i skyen

Hver gang man logger på, spinner Blade Shadow i gang prosesserings- og grafikk-kraften som trengs for å kjøre en gamer-grade Windows PC. Overalt der det finnes en superrask tilkobling til Internett, er denne maskinen på plass. Man får tilgang til den via en hvilken som helst enhet og en skjerm. Man pauser spillet på én enhet, og umiddelbart deretter kan man starte det på en annen. Forutsetningen er at man betaler det det koster.

Blade er fransk

Med Blade Shadow kan man gå inn på en datamaskin hjemme eller på jobben, en smarttelefon, et nettbrett, en Android-drevet TV eller Apple TV. Alt du gjør er å logge inn på Shadow appen som er laget av et fransk firma kalt Blade. De har drevet i vel ett år, har 5000 kunder, og går nå inn i USA. De retter seg i første omgang mot spillere, som de håper vil betale for kapasiteten Shadow kan gi.

Mennesket forsvinner i skyen nå.

Men dette fenomenet er ikke bare om spill

Selskapet sier systemet allerede er kraftig nok til å spille spill på HD eller 4K, streame 4K video, og utføre andre tradisjonelt CPU- eller GPU-intensive oppgaver. Hvert system man får tilgjengelig har en high-end Nvidia GPU, fire kjerner / åtte threads på en Xeon server CPU, 12 GB RAM og 256 GB SSD. Blade sier CPU-ytelsen tilsvarer en Intel Core i7. Her ser vi ytelse tilsvarende kraftige spillmaskiner, og ytelsene bare øker.

Vi aner konturene av det som vil komme

Ingen trenger egen avansert PC-pakke eller Xbox, man får tilgang til de funksjoner man trenger via en egen dedikert datamaskin i skyen, og man kan bruke den skjermen man vil. Framtida er her, og den frister. For USD 50 i måneden, eller USD 35 for ettårig abonnement kan man få Shadow.

Hvor langt skal dette maskinvesenet gå?

Din egen datamaskin

Blade ønsker at du skal behandle den virtuelle maskinen som din egen datamaskin. Ikke tenk oppgraderinger, fornyelser, for det går automatisk. Selskapet sier de ikke vil følge din Shadow for å se hva du holder på med, eller samle data om hvordan du bruker den. Men de liker ikke mining av kryptovaluta da det gir svær grafikk-kort bruk og skaper ytelsestopper. Man kan laste ned programmer og spill på samme måte som du ville gjort til en lokal maskin. Det er ingen harddisk å lagre egne data på, alt er skybasert.

Shadow appen fungerer på Mac, Windows og Android, en iOS-app kommer snart. Du kan også kjøpe Blade Shadow Box for USD 140, som er bare en boks full av porter for å koble seg opp.

En sentral hjerne vi alle er koblet til

Shadow er ennå ikke god nok. God internettforbindelse finnes ikke overalt, men dette er begynnelsen på systemet med en-hjerne-mange-skjermer vi skal ha i den nære framtida. Du jobber sannsynligvis allerede med filer i nettskyen, så hvorfor ikke bare gå videre? Uansett hvor du logger inn, er Facebook og e-post alltid den samme. Slik bør det være med datamaskinen også. Eller hva synes du?

Teknologien driver oss videre, vi er allerede i skyen, og dypere og dypere inn i skyen går vi. Hva skjer når alt er i skyen, hvilken kontroll har man da? Dette går langsomt men sikkert inn i et teknologisk fengsel.

BLADE GROUP med SHADOW i skyen

Les også: