Overvåking skjules ikke lenger alle er med

Overvåking skjules ikke lenger alle er med

kategori: frihet

Drama eller hverdagslige hendelser om hverandre de venner oss til overvåking

Masseovervåking heter det nå for overvåking har blitt normalt. Alle myndigheter, private organisasjoner, privatpersoner driver nå overvåking. Hvis man berører et nettbrett, en telefon, en datamaskin så lagres det data om det man gjør. Den norske E-tjenesten kommer med nye trusselvurderinger på løpende bånd. Overalt finnes kameraer, detektorer, sensorer, chips som registrerer all aktivitet. Ansiktsgjenkjennelse - ja. Telefonovervåking - ja.

Det finnes firmaersom skimmer alt som skjer på nettet, forbinder bilder, lokasjoner, aktivitet med navn, adresse, personlig informasjon, og selger disse datasettene til politie, markedsførere og kriminelle.

De vet de men later som de er overrasket

Den tyske kansleren Merkel og flere andre ledere liker ikke å bli overvåket eller at noen får vite at de blir overvåket. Det har vært stille fra de som vi fikk vite ble overvåket, og egentlig er jo alle det - det er jo så alminnelig, det er nesten ingenting å bråke om lenger.

Vi er nå vitne til en allmenngjøring av overvåking via en nøye planlagt propaganda aksjon med Wikileaks, Snowden og mer. De som driver overvåking gjør det for oss, etterretningsorganisasjonen er egentlig vanlige bedrifter som driver med vanlige forretningsmetoder for å hente nyttige opplysninger - de er jo på en måte informasjonsbedrifter som bare gjør jobben sin - for oss. Kanskje man har et annet syn på akkurat det.

Les mer: Pokémon Go er her.

Overvåking fra NSAs datacenter i Utah som stadig utvides.

CIA belyser etterretningens behov for dataverktøy

Det er nå offisielt inngått kontrakt mellom mellom CIA og Amazon om et cloud eller nettsky basert datasystem, og dette har i ført til et oppsving i interessen for spion-etatenes strategi. Microsoft har fått en stor kontrakt for forsvarsdepartementet i USA.

CIA bekrefter Amazon Web Services kontrakt, og den tekniske sjefen i CIA Gus Hunt forteller mer om CIAs behov for datastruktur. CIA ønsker å samle enorme mengder informasjon og "sitte med den for alltid" - eller i det minste til relevante innsyn kan trekkes fra dataene.

Samle nå det kan bli nyttig siden - eller ikke

"Verdien av deler av informasjonen finnes bare når det du har kan kobles med noe annet som kommer inn til oss i fremtiden", sa Hunt. "Siden du ikke kan vite når du får behov for informasjonen må vi holde på den for alltid."

Alt er i skyen og alt er fullt integrert - de kan plukke hva de vil fra hele verden - fra deg også.

Amazon er biiiig i skyen like stor som de andre tilsammen

Mens CIAs avtale med Amazon Web Services AWS har fått folk til å våkne, har onlinedetaljhandel- og cloud computing giganten Amazon fått stadig flere offentlige kunder. Amazon har omtrent én prosent av all Internett-trafikk, og AWS offentlige divisjon betjener mer enn 300 føderale, statlige og kommunale etater. De er den suverent største nettskybedriften, mange ganger større enn de andre tilsammen.

Å konstruere en massiv privat sky bak etterretningssamfunnest brannmur bidrar til å skape inntrykk av at CIA og Amazon samarbeider intimt. AWS morselskap, Amazon, er godt kjent for å bruke variert og noen ganger obskur kundeinformasjon for å anbefale produkter og utføre andre prediktive analyser.

De flyr over deg lokasjon er med uansett hvor man er.

Spionbedriftene utvikler seg

CIA og National Security Agency leverer cloud computing tjenester til hele etterretningsmiljøet - 17 individuelle etater - noe som forbedrer miljøets evne til å oppdage, analysere og handle. Nå kan de få til å dele informasjon på tvers av etatene, og legger opp til integrerte nettsky eller cloud computing tjenester.

Amazon vil hjelpe CIA å bygge en privat sky bare for spionvirksomhet, og kontrakten er verdt opp til $ 600 millioner over 10 år. Amazon Web Services bygger denne private sky infrastruktur for CIA som bidrar til at etaten holder tritt med nye teknologier på en kostnadseffektiv måte, og systemet vil sette CIA i stand til å analysere, beregne og handle på all menneskelig generert informasjon.

Er det bare forbrukerdata det dreier seg om.

Hvor får de dataene sine fra

Amazon bygger som bekreftet CIAs nye $ 600 millioners datasenter. Samtidig som Amazon.com bygger denne massive nettsky infrastruktur en for CIA, er selskapet også i gang med å levere millioner av FireTV set-top-enheter til kunder som plasserer dem i sine private hjem. FireTV sies å være den beste set-top-video boksen på markedet i dag.

Det er et stort men

Det er noe med den som folk reagerer på. Den har ingen av og på knapp, ingen strømknapp. Det er ingen av-knapp på fjernkontrollen, og det er ingen av-knapp på boksen. Det viser seg at det er ingen måte å slå av enheten på bortsett fra å koble den fra strømkilden.

Dette er høyst uvanlig og tilsynelatende gjort med vilje. «Det er ikke nødvendig å slå av Amazon FireTV når du er ferdig å bruke den,» sier Amazon.coms nettsted. "Din Amazon FireTV er laget for å gå inn i hvilemodus etter 30 minutter, og i mens fortsetter du å motta automatisk viktige programvareoppdateringer.«

Alexa fra Amazon hører alt du sier - også når du snakker om private ting.

FireTV enheter knyttet til din identitet

Dette er kanskje ikke noe å skrive hjem om, men det er mye mer i denne historien. Det vi vet så langt er at Amazon.com bygger CIAs nye cloud computing datasenter, og vi vet også selskapets FireTV enheter ikke kan slås av og blir plassert i private hjem.

Disse enhetene er koblet til din identitet før de blir sendt til deg så når du slår på FireTV boksen vet den allerede hvem du er. Ditt bibliotek av video kjøp på Amazon.com er allerede tilgjengelig, og disse kjøpene er selvfølgelig knyttet til kredittkortet ditt, som er knyttet til ditt personnummer, noe som henger sammen med din identitet.

Med andre ord kjenner Amazon.com identiteten til eieren av hver FireTV boks, og kan koble alt som skjer rundt den boksen inkludert lydovervåkning til din personlige identitet.

FireTV enheter lytter til stemmen din og laster den opp til Amazons servere

Det er en innebygd mikrofon på FireTV fjernkontrollen. Når du klikker på søk-knappen, er stemmen din registrert og lastet opp til Amazon.coms servere der det blir analysert av Amazon cloud computings programmer - det samme som Amazon bygger for CIA - for å returnere søket om innhold til din lokale TV-skjerm.

Vi er så godtroende og naive at vi mener dette er helt i orden. Du kan slette dataene etterpå hvis du vil, sier Amazon, og Amazon lagrer data bare for å forbedre tjenesten. Det er ingen måte å hindre at Amazon lagrer stemmen din.

Her er også kjernen i saken: FireTV boksen ble konstruert fra start for å spille inn stemmen din, laste den opp til Amazons servere - som nå blir utvidet til CIA - og knytte disse taleopptakene til din identitet.

Det er ingen som nekter på dette - hele opplegget er helt åpent og de har helt åpent laget et system der du kan overvåkes i hjemmet ditt. Teknikken er på plass. Noen vil kalle det en "konspirasjonsteori" selv om det er en del av den publiserte spesifikasjon av enheten. Avtalen med CIA er også helt åpen, CIA skjuler ingenting om dette.

NGA er de som jobber med stedsinformasjon i USA - lokasjon. De har bilder fra vårt område også.

Men det er enda mer her.

Den perfekte spionenheten for overvåking av private samtaler i hjemmet ditt

Hvor vanskelig vil det være for FireTV enheter å overvåke og laste opp dine samtaler 24/7? CIA bygger nå opp datalagringskapasiteten sin og vil kunne ta i mot alt de får.

Tenk på at FireTV boksen allerede har maskinvaren, programvaren og båndbredde nok til å ta opp lyd og laste det opp til Amazon.com. Det er en del av spekken og funksjonaliteten i systemet. Enhetene har ingen av-knapp for å hindre folk fra å slå dem av og er allerede knyttet til din personlige identitet via kredittkortet registrert hos Amazon. Dette er det samme selskapet som nå bygger massive lagring og datasentre for CIA som nå av en eller annen grunn trenger massiv datalagringskapasitet og evne til å behandle disse dataene.

Businessweek opplyser at de lekkede dokumentene fra Snowden viser at Dropbox var i ferd med å bli lagt til PRISM programmet, og fortsetter med å si at Dropbox lagrer kundenes filer på Amazon.coms nettsky service, men Amazon vises ikke noe sted i PRISM. Det er grunn til å tro at Amazon forsyner NSA med info, noe Amazon ikke har villet kommentere.

Kanskje det er derfor Apple, Amazon og co ikke betaler skatt? Edward Snowden var den som "avslørte" PRISM infrastruktur, og han sier at Amazon lekker kundedata til NSA. NSA kan lese alt du gjør på Amazon, inkludert boktitler, filmer og mye mer. Amazon spionerer på sine egne kunder. Snowden er en del av NSA/CIA og vet nok hva han snakker om.

Overvåking på jobben.

Hva er målet med dette

Det endelige målet for NSA er total befolkningskontroll. Masseovervåking er blitt innført, gjort moderne med moderne dataverktøy og har gått fra konspirasjonsteori til sannhet. Vi ser nå hvor lett det er for regjeringer og selskaper å fange vår personlige informasjon uten at vi selv vet det via set-top-bokser. Vi er enkle å ha med å gjøre.

Etteretningsverdien av å registrere dine private samtaler

Tenk intelligens verdien av å ha 24/7 lydstrømmer av private samtaler som er forbundet med alle de andre opplysningene Amazon allerede har om oss: Bokinnkjøpsvaner, video seervaner, kjøpeatferd og mer. Mens mange mennesker bekymret for sitt digitale privatliv peker på Googles sporing av søkene dine, så har i sannhet Amazon.com en langt mer intim kjennskap til din psyke enn Google fordi Amazon vet hva du kjøper, ser, leser og forbruker.

Din egen Amazon.com kjøpshistorikk ville være en gullgruve av data som avslører en lang historie med kjøp av kameraer, laboratorieutstyr, skytevåpentilbehør, sjeldne bøker og produkter relatert til spesielle interesseområder som luftfart historie, cannabis og aquaponics. Tenk deg verdien av denne informasjonen hvis det kombineres med levende lyd av private samtaler i folks egen stue. Hva med bilder fra din egen stue?

Med FireTV kan Amazon allerede ha fortrengt Google som internettselskapet som vet mer om din psyke enn noen andre. Og Amazon er selskapet som nå bygger CIAs nye cloud computing senter.

Alle FireTV-enheter er en oppdatering fra å bli aktivert som spion enheter

Selv om FireTV bokser ikke for tiden blir brukt til å spionere på deg kan de bli aktivert som spionenheter med en enkel programvareoppdatering. Disse programvareoppdateringene skjer automatisk og selektivt slik at Amazon.com kan slå på spioneringsfunksjonene for visse utvalgte FireTV bokser som tilhører visse mennesker som NSA eller CIA ønsker å overvåke.

Oppdateringene skjer stille, i bakgrunnen, uten din viten. En dag du våkner opp kan FireTV boksen plutselig overvåke alt du sier, uten din viten, rett i din egen stue. Kanskje Amazon allerede er i gang med å spionere på deg?

Enkelt - trekk ut pluggen

Heldigvis finnes det en enkel løsning på alt: Koble deg ut. Hvis du ikke vil bli spionert på, koble deg fra nettet: ikke handle på Amazon.com, ikke kjøre søk på Google, ikke bruke e-post, ikke bruke kredittkort og ikke installere spionenheter i din egen stue.

Små trådløse nettbokser finnes over alt og de kommuniserer med nettet for deg og de andre som vil ha data.

Ved å være med på dette aksepterer man at Amazon, NSA, NGA og CIA, alle aggressivt kan utvide sin overvåking av alle som er tilkobla nettet. Men husk at de er dyktige - du blir nok med, og en dag kommer de og tar deg for noe du har sagt.

Tvil ikke på at vi her omkring også er kobla på alt. Når alle vet hva som foregår kan alle selv gjøre det de mener er riktig. Kom deg offline.

Linker

Millions of Americans installing 'perfect spying device' in their own living rooms: Amazon Fire TV monitors and records your conversations

Les også: