Nytt hitech superkamera med mange objektiver 52MP

Nytt hitech superkamera med mange objektiver 52MP

kategori: teknologi

Innovativt kamera basert på telefonteknologi

Kameraer i nye mobiltelefoner blir stadig mer avanserte, med optisk, digital og software-kvalitet av høy klasse. Slik kvalitet gjør at mange velger mobiltelefonen for vanlig "point and shoot" funksjonalitet, og firmaet Light går et skritt videre og kombinerer effekten av mange slike gode telefonkameraer brukt samtidig.

Dette nye kameraet har 16 kamera-elementer som avfyres samtidig, og det kan derfor "se" som et menneskelig øye, og få fram både avstand og dybde i bildene. Kombinert med høy oppløsning gir dette detaljrike bilder.

Kompakt kamera gir høykvalitetsbilder fra Light16

Ypperste moderne teknikk

Produsenten utnytter telefonteknikken i et kamera kalt Light16 som tar sikte på å levere høykvalitetsbilder. Kameraet har 52 megapixler, og er ferdig utviklet som prototyp, og er under første salg og produksjon. De bygger kameraet sitt på den fine utviklingen det har vært i små plastikklinser for mobiltelefoner, og den høye kvaliteten mobilkameraene etter hvert har fått.

Høykvalitetsbilder fra Light16

Kan levere speilrefleks kvalitet

Light16 vil erstatte kostbare kameraer med utskiftbar optikk og mange funksjoner av typen DSLR eller Micro4/3 med et kamera til en tredjedel av prisen og som vil være lettere å håndtere og ta med overalt.

Vi får nå billedkraften til et stort DSLR kamera og mange utskiftbare objektiver bygget inn i et apparat som er omtrent så stor som en liten pocketbok.

Alle linsene er innebygget

Firmaet Light fra Palo Alto i California tenker seg å lage et kamera som selges for 15-20000 kroner. Det rektangulære svarte kameraet kan ta bilder med 52 megapiksler.

Ulikt de fleste andre kameraer som bruker en linse og en billed sensor vil L16 presse inn 16 kameramoduler med forskjellige brennvidder - fem 35-millimeter moduler, fem 70-millimeter moduler og seks 150-millimeter moduler. Hver kamera modul vil ha en 13-megapixel billedsensor. Kameraene vil knipse sine egne bilder samtidig fra forskjellige perspektiver når man tar et bilde, og software vil automatisk kombinere dem til ett bilde som ligner på det du vil få fra et stort objektiv.

Samme effektive teknikk som mobiltelefoner, her fra en prototyp.

Mange vil like denne måten å ta bilder på

Firmaet håper mange vil like denne løsningen, og kameraet skal produseres av Foxconn og leveransene startet tidlig 2017.

Firmaet bruker noe de kaller foldet optikk der kameramodulene er plassert på siden. Lyset kommer inn gjennom en åpning til et speil og så går det gjennom linsa til en sensor. Kameraene vil samtidig ta sine egne bilder fra forskjellige perspektiver, og software vil vil kombinere bildene til ett bilde.

Mer teknikk

L16 vil ha et display, men ingen billedsøker, og et batteri som skal vare til omtrent 400 bilder. Kameraet vil bruke en modifisert versjon av Android operativsystem, og vil kunne kobles til wifi for å overføre/dele bilder.

Bilderedigering vil være mulig i selve kameraet og brukere kan korrigere fargene, og være i stand til å redigere på en computer, for eksempel å forandre dybdeskarpheten.

Her får man et kamera som er radikalt forskjellig fra de kameraer og objektiver man har brukt i årevis.

Linker

Firmaet Light sin webside. De er utsolgt medio 2017, men tar i mot nye bestillinger.

Blog om kameraet Light16.

Se også Sigma DP2 for en original design

Sjekk denne også: APS-C Foveon X3 Quattro sensor med 5424 x 3616 pixel raw format

Les også: