NASA spøker med fantasireiser: Romelevator i snøre opp og ned i rommet

NASA spøker med fantasireiser: Romelevator i snøre opp og ned i rommet

kategori: natur

Ha, ha: Sentrifugal/tyngdekraften holder på plass snor med heis 36.000 kilometer over Jorda

NASA er i ferd med å å avsløre seg selv som verdens største mediespinn. De ble stiftet i 1958, og har siden den gang hevdet at Jorda er kuleformet, svever og spinner, og at det finnes en kraft som heter tyngdekraften. Alt dette er feil, feil og feil. De har store programmer i gang, og har store planer om enorme "trips" til galaksene. Dette holder de på med til tross for at verden faktisk er flat.

Les videre for dette er interessant, men egentlig urkomisk og det er ufattelig at det er mulig å presentere slikt uten at hele verden skriker opp. Les videre og se om du er enig.

Alt er gøy for Neil de Grasse Tyson.

NASAs ledende klovn Tyson mener menneskene er for dumme til å bli kontaktet av aliens. Han jobber med å få opp himmelstigen. Han er ikke dum, men lyver gjør han

Det koster mye penger å være NASA

Å sende raketter opp i rommet er svært kostbart sier NASA, og ideen om en romelevator eller romheis der man kan reise opp og ned til romstasjoner, frakte opp og reparere satelitter og reise til månen gir uttrykk for en drøm om og et behov for aktivitet i rommet over oss. Kolonisering av rommet kan bli mulig når romheisen er på plass, sier NASA. Vi som vet at Jorda er flat kan bare le av romelevatoren.

Les mer: Falske SpaceX Falcon Heavy perfekt simulert romfart.

NASA er den amerikanske romfartsadministrasjonen National Aeronautics and Space Administration, som i praksis leder all verdens virksomhet i forbindelse med romfart. De fremmer her en ide som er helt hinsides all praktisk mulighet, for verden er faktisk flat, den har ingen kurvatur, horisonten er helt flat og Jorda spinner ikke. Tyngdekraften er en illusjon og eksisterer ikke.

De andre romfartsorganisasjonene i verden, inklusive europeisk, kinesisk, japansk, russisk, indisk og sørafrikansk, er alle med på dette komiske spillet.

Von Braun peker på mulighetene.

Tyskeren Wernher von Braun skapte NASA etter sine bragder med V2 rakettene, og laget de store Saturn rakettene. Han var en rakettingeniør, og hadde ikke peiling på romfart, men han visste om taket vi lever under, og han visste at jorda var flat. Han sier at alt er en løgn.

Les mer: Sola i solnedgang den går ikke ned den går bort og kommer. Flat jord vinner frem.

Hør bare om NASAs himmelstige opp i latterligheten

Det hele er som idé veldig enkelt og har noen få hovedkomponenter

Snora går til himmels.

En snor (engelsk tether) går fra en basestasjon på Jorda til en satelitt i geostasjonær bane minst 36.000 kilometer over oss. Her føres heiser opp og ned med energi fra lasere slik at mennesker og varer kan fraktes. Kjære NASA, nå ler alle av dere.

Gamle ideer blir nye prosjekter

Tankene omkring denne heisen skal ha begynt i Russland omtrent i 1895, og siden har science fiction forfattere skrevet om saken, og NASA har laget flere mulighetsstudier om alt det praktiske som skal til - de er faktisk science fiction forfattere de også.

Nå begynner det å skje noe, og NASA disher nå ut millioner av dollars til utviklere. En konferanse i august 2016 - se link under - gikk igjennom utfordringene og mulighetene.

Det arrangeres vitenskaps kokurranser for barn rundt konseptene, spesielt innen laserdrevne kjøretøyer og klatreroboter. Stakkars barn - de mister tilliten til den voksne verden straks de ser det som er i gang.

Stasjonen og snora slynges ut av sentrifugalkraften.

Sentrifugalkraften i Jordas spinn holder snoren/båndet og stasjonen/satelitten i enden på plass som en sleggekaster før han slipper slegga. De sier det er tyngdekraften som er motkraften.

Ved å plassere en satelitt eller romstasjon i enden av karbon fiber snora i geosentrisk bane vil systemet være selvbalanserende, snora helt rett opp fra Jorda og styrt av Jordas rotasjon og gravitasjonskraften. Vekten av snora er også kritisk, og en snor på over 36.000 kilometer blir fort veldig tung, spesielt hvis det trengs to snorer, en for opp- og en for nedturen. Kanskje båndet blir så langt som 100.000 kilometer som noen har foreslått.

Men kjære NASA: Jorda roterer ikke og gravitasjon finnes ikke.

Basestasjonen i enden er viktig

NASA sier at basestasjonen blir en stor konstruksjon, kanskje noe av det største som er bygget her på Jorda. Den skal ligge i sjø og samtidig være stabil, den skal ha mengder med teknisk utstyr, sannsynligvis en kraftstasjon for produksjon og overføring av kraft til heisene. Heisene vil minne om hyperlooper og ha hastigheter på flere tusen kilometer i timen.

Den skal også håndtere varer og personell. Man tar sikte på hotell i begge ender av båndet, og kanskje underveis også. Romturisme er aktuelt, og man ser for seg lange reisetider, kanskje på flere dager for de lange turene, og månedsvis hvis det er snakk om å reise til månen med et slikt system. Månen skal jo være omtrent 500.000 kilometer borte fra jorda - avhengig av banen.

Basestasjonen skal plasseres ute i Stillehavet fordi det er mer stabilt vær der. Teknologi fra oljeplattformer kan brukes.

Mange tekniske utfordringer

Båndet blir stående rett opp, og med så mye som foregår i rommet er det fare for at båndet kan treffes av satelitter, asteroider eller meteorer. Løsning for å dra båndet tilside ved hjelp av Maglev teknologi er foreslått.

Bare en ting til helt på slutten

Som vi har sagt mange ganger: Jorda er flat, den snurrer ikke rundt, tyngdekraften er rent oppspinn og satelitter finnes ikke.

Her kan man lese om alt dette:

Prosjektet med romheiser er rent abrakadabra og hokuspokus. Ingen ler av det, ingen har motforestillinger, og alt er helt rolig på overflaten.

Vi nærmer oss kjernen i showet NASA har satt opp. Spinnet skal snart avsløres og innrømmes. Følg med i timen nå.

Send oss gjerne en mail om saken med konkrete meninger hvis du vil. Ikke le mens du skriver.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Til NASA: Hvilket spill er det dere holder på med og hvem har glede av dette skuespillet av typen farse?

Linker

The ISEC 2016 Space Elevator Conference.

The Spaceward Foundation.

NASA om sin egen space elevator og relaterte emner.

Les også: