Morgenturen gjør deg godt

Morgenturen gjør deg godt

kategori: helse

Om morgenen er det ideell tid for en tur

Gå ut en tur om morgenen, se, tenk og gjør deg klar til å handle. La deg ikke skremme av at det noen gang er er snø og kaldt ute. Sesongene varierer, det er snø og kaldt, eller det regner eller det er sol. Med en rolig morgentur får man med seg alt. Å stå opp i tide og forberede seg til dagens gjøremål kan være en god skikk.

Man får rørt på seg, kan rusle eller trimme etter eget valg og ikke minst kan man tenke over hva man vil gjøre i dag og med resten av livet. Frisk luft får man og kan kanskje se sola komme opp. Man kan bli kjent med årstidenes svingninger og hva som skjer i nabolaget. Dagens aktivitet starter for de fleste og stedet der man er drar i gang dagens aktivitet.

Gå rundt og se og undre seg, tenke, vandre fritt en stund, vekke kroppen rolig uten hastverk og gjøre seg klar til en ny dag. Morgenstund har fremdeles gull i munn.

Noen sier at en morgentur legger et godt grunnlag for fettforbrenning i kroppen for du blir mer våken og bevegelig resten av dagen.

Hvis du legger turen opp som en trim betyr det at treningen er unnagjort og resten av dagen kan planlegges fritt. Prøv noen uker og se selv? Bruke beina, gå på ski eller sykle?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Ashtanga yoga er et livslangt studie for styrke, helse og indre ro.

På vei til fremtidens helse skal teknologene hjelpe folk unngå bli syke.

Les også: