Moderne urbant landbruk produsere mat i byene

Moderne urbant landbruk produsere mat i byene

kategori: helse

Lynferskt, lokalt og sunt i byen til en bra pris

Restauranten De Kas i Amsterdam har egen frukt, bær og grønnsaker på tomten, og avtaler med lokale bønder om kjøtt hver dag. Fersk fisk er også lett tilgjengelig.

Kutt ut transporten, kutt ut mellommannen, kutt ut bonden, kutt ut... Stopp litt for nå kan det bli slik at produksjon av matvarer foregår i butikken der du handler eller i restauranten der du spiser. Det kan til og med bli slik at ingredienser til maten din er lynferske for de blir ikke skåret, slaktet eller høstet før du kommer for å handle eller spise.

Flytende farm i Rotterdam med 40 melkekyr

Kjøtt kan produseres på denne måten, men det ligger større krav til de praktiske forhold i slakting av fisk og dyr. I Asia er det vanlig med fugler, mindre gnagere og levende fisk i butikker og restauranter, men det har sine begrensninger. Men det er klart at lokale bønder kan få en stor mulighet når vi tenker nærhet, ferskhet og naturlig produksjon.

Fra en grønnsakbutikk: de har ikke høstet ennå for de høster når du kommer

Urbant jordbruk kommer nå for fullt

Utviklingen i landbruket eller rettere det urbane jordbruket går raskt nå. Det siste nye er bygninger i byene som tas i bruk for å dyrke mat eller ha kyllinger eller andre små husdyr, og containere som er utstyrt med hydroponiske anlegg for dyrking av salat, urter og mindre grønnsaker. Flere leverandører kan integrere fiskeoppdrett eller aquaponics i systemet slik at du får en komplett løsning.

Grønnsaker i byn blir lett å få til - vi er i gang

Containere moduler ferdige komponenter klikkes sammen

En leverandør leverer moduler til butikker med hydroponisk eller jordbasert dyrking av grønnsaker i stor skala. Disse modulene kan fungere som egne grønnsakbutikker eller inngå som en del av en større dagligvarehandel.

Ferskhet viktig og frakt er dyrt

Alt er basert på moderne teknologi, og en viktig faktor i framveksten av slike systemer er de sterkt økende fraktkostnadene. Kravene til friskhet og ferskhet gjør transporten langt bortefra meget dyr, og samtidig er det fra forbrukerne press på at varene skal være kortreiste og økologiske.

Produsentene av disse containersystemene sier de reduserer avfallet, holder unna sprøytemidler, reduserer utslipp av CO2 og hjelper alle til å skaffe seg de friskeste grønnsakene til den laveste prisen. De tar også med at denne moderne bruken av gamle containere rydder landskapet og gjør det pent omkring oss.

Mulig å finne gode plasser for høner, kyllinger og egg i butikkområder.

Ikke veldig pent nå men designen kommer

Container-farmene kan brukes til å dyrke mat kontinuerlig hele året til en lav kostnad. De kan også fjernkontrolleres via en app, og plasseres akkurat så nær som du kan få det til. Bedrifter, skoler, private hus og butikker kan alle ha slike containere og produsere god, økologisk og næringsrik mat. Har du en ledig plass nær deg så er dette mulig. Containerne kan også settes sammen i større anlegg ved siden av hverandre eller oppå hverandre. Vi ser nå større kombinasjoner av elementer til en hel bygning.

Hummerkasser brukes mange steder for fersk hummer.

Ideen er ute og bare fantasien setter grensene. Det åpnes også for vertikal dyrking i stor skala med en tetthet vi bare kan forestille oss.

Blokker fulle av planter planlegges

Det bygges store drivhus i byene i samarbeid eller samlokasjon med de lokale supermarkedene. Det gir friske grønnsaker året rundt, ingen transportkostnader, økologiske varer og kundetilfredshet.

Lynferske næringsrike grønnsaker kan bli dine - tenk vidt og bredt på alle mulighetene.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Urban Mat Symposium

Plasser drivhusene vegg i vegg med supermarkedene og få fordeler

Les også: