Militære aksjoner skader oss dypt

Militære aksjoner skader oss dypt

kategori: frihet

Å krige er den ultimate form for primitiv oppførsel

Å krige er den ytterste tåpelighet. Bildet er av en norsk soldat klar til å såres, med blodtypen tatovert inn.

Soldatyrket er det lite positivt å si om. Det er ubegripelig at unge menn og kvinner stiller opp til krigstjeneste. Den sprer død og elendighet som følge og sprer seg som en pest til samfunnet de kommer fra. Veteraner som lider og begår selvmord, sosiale forhold som destrueres og varig frykt og fare er resultatene. Det er bare skremmende - og komplett uintelligent. De krigene vi har nå er ren aggresjon, for det handler om verdensherredømme og interessekamp for økonomiske formål.

Samtidig skal vi huske at verden er full av propaganda, og at presentasjoner av mange historier og detaljer i alle krigene vi får presentert kan være laget for å styre tankene våre i en ønsket retning. Det er jo ingen av oss som faktisk har vært der og kan kontrollere hva som er sant. Det er utrolig hva et filmteam kan gjøre med en gruppe skuespillere.

Les mer: Krigen mot verdens befolkning hardner til.

Dette er en forferdelig propagandavideo fra Forsvaret.

Å drepe folk er ikke en gøy lek som alle kan delta i, flire og le og få betalt for det. Baksiden av glansbildet er at du kan dø i militæret, og at mange faktisk dør eller skades fysisk og psykisk. Det er også et problem at mange begår selvmord etter at de har vært i krigstjeneste.

Det er en alminnelig sannhet at vår sivilisasjon kan vokse i styrke om vi sier nei til krig. Costa Rica oppløste sin hær i 1949, og Norge kan vinne stort både menneskelig og økonomisk hvis vi gjør det samme. Ressursene vi sparer kan brukes til mange positive formål. Landet som deler ut fredsprisen øker nå sitt forsvarsbudsjett, og vi klarer derfor ikke en gang å være et godt eksempel for verden.

Les mer: Propaganda gjør krig til fred.

nyt_norge_krig_utlandet

Presidenter sender tropper til mange land i Afrika, Vietnam, Korea, Afghanistan, Irak og mange flere steder for å passe på egne interesser. Mediene lager lett slike presentasjoner, kanskje i et grønt rom for lettvinthets skyld. Snart er det vår tur å sende flere militære styrker ut i fremmede land.

Norge involveres stadig mer

Vårt NATO-medlemskap har trukket oss inn i konflikter i flere land langt borte, og våre alliansepartnere er nå gått inn i Afrika med tropper og droner. De kaller det terror og krig mot Islam, men bak ligger et interessearbeid uten sidestykke i verdenshistorien. Vi kan ta det for gitt at vi gradvis trekkes inn i dette området også. Norske liv og ressurser kan anvendes bedre, og området vårt kommer i en permanent krigstilstand som gir oss utrygghet og død.

Vi er i god gjenge og vi har allerede vært i Afghanistan, Libya, Tyrkia, Jugoslavia, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Kosovo, Makedonia, USA (luftovervåking etter 9/11), Irak og Litauen.

Vi er de mest aggressive

Vi og våre partnere i aggresjon er samlet mye større enn alle de andre til sammen. Over 70% av alle militære ressurser på Jorda kontrolleres av oss, vi er helt overlegne og kan gjøre hva vi vil. Det er vanskelig å se at noen orker eller har ressurser å stille opp mot denne overmakten - kanskje det hele er et iscenesatt spill? Enden på dette er paradoksalt nok fullstendig tap av frihet, inklusive vår egen frihet for styringen av våre liv blir stadig sterkere for å få dette til.

Eksempler er at NATO samlet har 10 store hangarskip og 10 små, resten av verden har noen få hangarskip. Det finnes 8400 krigshelikoptere i verden og NATO har 6400 av dem. Vi har 8700 Abrams tanks og lignende tanks, og resten av verden har kanskje tusen. Alle dronene er våre og antallet er ukjent, men nordmenn er under opplæring i bruk av dem.

Motstridende informasjon om krigene tyder også på at mye av det vi får se er en produksjon. Vi får se svært lite fra krigene, og vi kan ikke vite hvor mange som egentlig deltar da vi er nødt til å stole på media. De samme bildene blir brukt flere steder med tekster om at de drepte er drept i Sinai, Afghanistan eller Irak. Hva er sant og hva foregår egentlig? Er det skuespillere som vises på bilder og på TV? Ha øynene åpne for at ikke alt er som beskrevet. Krigene kan være noe helt annet enn det de skal ha oss til å tro.

Det er ingen mening i denne galskapen vi er med på.

Les mer: Aggressive Norge går til krig, og norske våpen dreper over hele verden.

nytt_norge_militære_operasjoner_mislykkede NATOs norske sjef på tur i et område der de militære operasjoner alltid har vært mislykkede: Vi har ødelagt mer enn vi har reparert i Afghanistan. Hva gjør NATO i Asia? ISAF ble til NATO.

Les mer: Krigen i Afghanistan midt i verdens store opium marker.

Intelligent konfliktløsning og ressursfellesskap er mulig

Norge har vært med på dialog før gjennom Nansenskolens dialog og fredsprosessarbeid. Praksis fra Nansen Dialogue Network har vært brukt med hell: dialog og fredsbyggende prosesser flere steder i verden.

Les mer: Nøkkelen til frihet er lik tilgang for alle til våre felles ressurser.

Avvikling av militære styrker som i Costa Rica er et første mål, og man kan leve fredelig blant sine egne og de som vil gjeste oss. Avgjørelsen er enkel, all krig er for mye krig, og nå må det bli mindre. Vi lever i en skammens atmosfære av krig og angrep.

Alle som nekter å delta gir et bidrag til at det blir "fred på jord".

nytt_norge_soldat_drept US: De sier 2000 døde i september et år, det blir mer og snart er det vår tur hvis vi ikke stopper dødens inntog. Er dette bildet ekte eller bare later de som?

Les også: