Mental helse undervurdert slappe av

Mental helse undervurdert slappe av

kategori: helse

God mental tilstand gjør alt mulig

Helse henger sammen med summen av kosthold, fysisk aktivitet og mental tilstand. Klarer man en balanse mellom disse blir det best resultat.

Den mentale delen får for lite oppmerksomhet for vi lever i en travel verden, vi har alltid mye å gjøre. Vår helse blir best om vi greier å stresse ned, og leve og gjøre ting i en avslappet tilstand. Noen ganger krever situasjonen at vi anspenner oss og virkelig tar i, men generelt er den beste tilstand å være avslappet, og å ha kontroll på sin mentale tilstand når man gjør noe.

Kanskje Bob Marley er et dårlig eksempel, men han hadde et godt uttrykk i don`t worry, be happy.

Innfør noen enkle basistanker

Hvis du klarer å gjøre slike basistanker til vaner, blir de sterke, og lettere å gjennomføre. En slik fin basistanke er: Ikke vær bekymret - vær lykkelig. Ikke bry deg om hva andre syns om det du holder på med, ikke vær usikker og tvilende - stå på, ikke konkurrer med andre, ikke mål deg mot andre eller kritiser deg selv.

Dans når du er glad, ingen (varige) bekymringer er godt for helsa.

Prioriter enkel gammeldags avslapping

Det finnes teknikker og hjelp for mentale forhold, men det enkleste er å rette oppmerksomheten mot din mentale tilstand noen ganger om dagen. Stopp opp og sjekk din mentale tilstand: Er du ofte stresset, presset eller har hastverk er det på tide å tenke gjennom det du holder på med.

Les mer: Enkelhet kan hjelpe deg nå ditt livs mål.

Er du glad er det bare å gå videre, og "Slapp av" er en god leveregel. Kanskje massasje er tingen? Eller en time-out på en skogssti, sove litt på jobben på et egnet sted? Eller ...(sett inn noe selv.) Vær glad.

Linker

God ekte avslapping hjelper for mye, å la det gå litt tid er også nyttig.

Les også: