Mennesker trenger ikke spise grønnsaker

Mennesker trenger ikke spise grønnsaker

kategori: helse

Økologisk animalsk mat er komplett trygg mat

Planter inklusive grønnsaker inneholder store mengder kjemikalier. Vi trekker dem ut og lager medisiner, parfyme, krydder, og mange planter har kjemikalier som holder dyr unna. Fytinsyre, lektiner, goitrogener og mange flere stoffer som finnes i grønnsaker kan hindre opptak av næringsstoffer og gi mangelsykdommer. Konsentrasjonene som finnes i de fleste typer grønnsaker kan være sikre å spise i små porsjoner, men hvorfor spise grønnsaker i det hele tatt og risikere skadelige overdoser når man ikke trenger gjøre det?

Les mer: Spis mest fett, litt proteiner og nesten ingen karbohydrater.

Vitenskapen kan ikke bevise at vi trenger grønnsaker

Det er ikke vitenskapelig bevist at grønnsaker er nødvendige i det menneskelige kostholdet. Det finnes ikke en eneste studie som sammenligner en diett med grønnsaker med en diett uten grønnsaker.

Stilker er ufordøyelige.

Mange tror at grønnsaker er sunne og mettende. Vi får høre at de motvirker kreft, renser våre fordøyelsessystemer og styrker immunforsvaret. Men grønnsaker har en mørk side. De ønsker ikke å bli spist, og bruker lure kjemiske våpen for å forsvare seg mot de som vil spise dem. Man skal passe seg for grønnsakenes toksiner.

Sannheten om grønnsaker er at vi ikke trenger dem

Grønnsaker skal være viktige komponenter i et sunt kosthold, men sannheten er at grønnsaker er listige og manipulerende. Deres topp prioritet er deres egen overlevelse, og de beskytter seg selv. De kan være bitre, de kan fungere som høyt spesialiserte plantevernmidler som er designet for å drepe insekter, larver, ormer, bakterier og sopp. De har spesialiserte immunsystem molekyler som gjenkjenner inntrengere og dreper dem, giftstoffer som dreper celler, enzymhemmere og oksidative toksiner.

Mange av disse samme kjemikaliene fungerer som "antioksidanter" i laboratoriet og forskere tror de kan brukes til å bekjempe sykdommer. Men disse kjemikaliene kan også være skadelige for oss.

Økologisk kjøtt er lik sunn.

Les mer: Vegansk frukt grønnsaker usunt ødelegger miljø kjøtt sunt ketose naturlig.

Grønnsaker er plantedeler som ikke er frukt, frø eller blomster

Planter ønsker at dyr spiser fruktene deres, bruker blomster og frø, men plantene beskytter alltid grønnsakdelene sine fra de som spiser dem.

Grønnsaker har røtter, stengler og blader. De kan ha rotvekster/knoller som er organer for lagring av karbohydrater, hovedsakelig som stivelse. Stivelse er det som planter bruker til energi, mens dyr foretrekker å bruke fett. Stivelse er tung, så det er lettest for grønnsaken å lagre den på bakken eller under jorden, i røtter og knoller.

Stenglenes jobb er å holde planten oppreist og levere næringsstoffer fra røttene til alle deler av planten. Stengelen er sterk, og inneholder derfor mye uoppløselig fiber eller cellulose som er en veldig tøff, strengete, treaktig type plantekarbohydrat som mennesker ikke kan fordøye. Blader er plantens solpanel som fanger solens stråler og gjør dem til energi gjennom fotosyntese.

Det finnes svar på om vi trenger grønnsaker i det hele tatt: Nei

Vi vet at en rekke befolkninger har kosthold som inneholder svært få eller ingen grønnsaker, og historiske rapporter forteller oss at disse menneskene var veldig sunne. Eskimo befolkninger ved begynnelsen av det 20. århundre er de klareste eksemplene på dette. Ingenting vokser der de bor, så de hadde ikke annet valg enn å spise et kosthold basert på fisk og kjøtt.

Kaldt kosthold basert på kjøtt.

De hadde ikke kreft eller det vi kaller livsstilsykdommer. Dette er tydelig bevis på at grønnsaker ikke kreves for alminnelig kroppsfunksjon. Eskimoene fikk alle sine essensielle vitaminer og mineraler fra animalske matvarer. Dette er fascinerende og viktig informasjon, for de var ekte mennesker som levde aktivt hele livet. De hadde lite eller ikke noe vegetabilsk materiale i kostholdet, og derfor ingen karbohydrater. Slike bevis er langt mer overbevisende enn vitenskapelige studier.

Folk tror at grønnsaker er sunne

Derfor er det slik at folk som spiser grønnsaker er helsebevisste generelt. De har en tendens til å spise mindre bearbeidet mat, drikke mindre alkohol, røyke mindre, spise mindre sukker, telle kalorier, trene mer osv. Alt dette er det svært vanskelig å regne med i studier.

Den eneste måten å virkelig finne ut om grønnsaker er sunne, er å sammenligne en diett med grønnsaker med en uten grønnsaker. Det finnes ingen vitenskapelig studie som har gjort dette. Å isolere og studere en enkelt faktor - grønnsaker - er praktisk talt helt umulig.

Stort spørsmål? Nei klart svar.

Vegetarer og veganer er ikke sunnere enn andre mennesker

Plantemat er naturlig høy i "anti-næringsstoffer" som cellulose, fytater og tanniner som forstyrrer absorpsjonen av mineraler. Derfor er jern-, sink- og kalsiummangler vanlig. Omnivorer som spiser mye planter er også i fare for å få disse manglene. Grønnsaker er ikke de viktigste kildene til vitaminer og mineraler.

Animalske produkter er overlegne kilder til mest essensielle vitaminer og mineraler, inkludert 4 som ikke finnes i vegetabilsk mat i det hele tatt: B12, vitamin D, vitamin K2, EPA/DHA.

Å si at vegetabilske antioksidanter er viktige for helse er ikke lett

Mange vegetabilske antioksidanter som ser ut til å ha anti-kreft og anti-inflammatoriske egenskaper i laboratorieundersøkelser er de samme kjemiske våpnene som planter bruker til å forsvare seg med. Mange av disse stoffene virker kanskje mot kreftceller, men de har også makt til å drepe sunne, normale celler. På samme måte som all kjemoterapi, er de kraftigste vegetabilske antioksidantene dobbel-eggede sverd.

Kjøtt fra begynnelse til slutt...

Animalsk mat er best og tryggest

Det er ikke noe vitenskapelig bevis for at grønnsaker er nødvendige, og de er enda mindre bra for oss.

Animalske produkter har høyere energitetthet, er godt for hjerne og kropp, og inneholder alle vitaminer og mineraler i rikelige mengder. Vi trenger heller ikke å spise grønnsaker fordi vi trenger fiber, for fiber er ikke avgjørende for menneskers liv eller helse. Det finnes ikke noe klart vitenskapelig bevis for at grønnsaker er sunne for oss. Ideen om at grønnsaker er bra for oss er ikke sant.

Les også: