Medisinindustrien er helt blanke innen ernæring

Medisinindustrien er helt blanke innen ernæring

kategori: helse

Helse, ernæring, medisin, vi mangler delt kunnskap

Vår medisinindustri, våre leger og vårt helsevesen saboterer helsa vår, de bryr seg ikke om vi lever eller dør, bare de får selge behandling og medisiner. De bare pøser på med behandling av symptomer, og gir aldri råd om hvordan vi skal unngå å ta medisinene deres. Vi har aldri fått et godt råd om helse fra en lege eller noen i helsevesenet, og vi kjenner ingen andre som har fått det heller. Det blir nemlig ikke salg av medisiner og behandling når folk er friske.

Vestlig medisin har alltid vært opptatt av å helbrede sykdom etter at den er oppstått, altså når sykdommen er kommet og vi som pasienter er desperate. Hele helsevesenet er bygget opp på behandling av sykdom, og vi har aldri hatt en sammenfattende teori og praksis om hvordan vi skal oppnå en varig god helse uten kroniske sykdommer. Det har alltid vært krangel om detaljer og etablerte interesser som har styrt utviklingen. Andre kulturer, spesielt i Asia har utviklet systemer der forebygging, utvikling og styrking av kroppens egne mekanismer for helse og velvære er det viktige. Eksempler på dette er Tradisjonell Kinesisk Medisin TKM og indiske Ayurveda. Her forsøker man å oppmuntre til en ernæring og livsstil som er balansert slik at man får et godt liv uten sykdom.

Les mer: Helsevesenet er et legestyrt sykevesen uten forebygging. Vi behandler for mange i helsevesenet, og tallet må ned.

Vask hendene i såpe og vann er det beste råd, men er en selvfølge.

Vestlige historiske hovedtanker innen helse

Vestlig skolemedisin er i dag basert på symptomangrep, medisinering, kirurgiske og andre tekniske inngrep når sykdommen er oppstått. Teknikken er delvis høyt utviklet, mens på noen områder som kreftbehandling bruker man metoder som snart er 100 år gamle og ikke gir særlig gode resultater. Man går stort sett ikke inn på årsaker til sykdom, men driver sykdommen bort med behandling av symptomer. Dypere årsaker graves nesten aldri fram.

Les mer: Legene er pilletrillere ikke forebyggere.

Kunnskap om vitaminer og næringstoffer er ganske ny, og det har alltid vært strid om hva som er riktig metode, og hvordan stoffer i kroppen egentlig fungerer. Skjørbuk var kjent for mange tusen år siden, dette vet man blant annet fra gamle egyptiske dokumenter som beskriver sykdommen detaljert. Behandling ble offisielt ikke kjent før den engelske marinen begynte med C vitaminholdig lime og sitron på slutten av 1700 tallet. Andre sykdommer som klart er knyttet til mangler i ernæring er beriberi, engelsk syke eller myke bein og visse typer dårlig syn. Alt dette kan kvikt repareres med riktig ernæring.

Les mer: Ketogen diett ernæring for sunnhet. Spis mest fett, lite proteiner og nesten ingen karbohydrater.

Osteoporose er kjent som den stille dreperen fordi den sniker seg inn på folk uten symptomer. Når beinet er brukket vet man plutselig alt.

Les mer: Unngå osteoporose, nå høy alder ved å bygge muskler, ikke spise karbohydrater, lev et aktivt og intenst liv.

Vi er på bar bakke innen helseforebygging

I dag er vi helt uten en overbyggende forebyggende helsetankegang, og den enkelte er overlatt til seg selv i arbeidet med forebyggende arbeid innen ernæring, livsstil og fysisk aktivitet - det er ingen hjelp å få. Medisineringsindustrien har full kontroll uten å bidra på disse områdene, og det er helt og holdent forkastelig.

Tradisjonell Kinesisk Medisin TKM

Medisinsk behandling i Kina er i dag en blanding av den gamle metoden og ny skolemedisin, og mange kinesere er bekymret over utviklingen. Fra gammelt av hadde man klare tanker om at all sykdom skyldes ubalanse som må rettes opp ved endring i kosthold og livsstil eller medisinsk behandling hvis det ikke er nok. Først må man finne ut om det er noe man spiser eller gjør som fører til sykdommen, og da må det bort. Det viktigste for god helse er å kontrollere god næring. Akupunktur for å lindre kombineres med kost. Man har bygget opp et system der all mat vurderes ut fra sin essens eller hovedvirkning. Begreper som yin og yang balanse er kjente, qi er energi. Virkningen på de forskjellige organene våre er vurdert for alle matsorter, og matens essenser som utvinnes i fordøyelsessystemet brukes i kroppen og det urene føres ut igjen. Ens ernæring og livsstil skal forebygge ubalanse og kroniske sykdomstilstander.

En balansert livvstil er ønskelig og helt naturlig for de som lever naturlig.

Den store helseteorien vår mangler

Siden Pasteur og hans likesinnede vant fram har det vært offisielt at mikrober er hovedårsaken til sykdom, og etter penicillinet kom har medisinindustrien hatt et effektivt middel. Men det gir ikke noen løsning for de største helseproblemene som er kroniske sykdommer som hjerte/kar problemer, kreft, leddproblemer og diabetes. Her er pH teorien om et alkalisk kosthold for en riktig syre base balanse det viktigste verktøyet, og medisinindustrien vil ikke akseptere den.

Les mer: Hitliste for sunn mat er klar. Kjøtt og fisk er grunnlaget i kosten, gjerne i rå form.

Presisjon i alt er viktig for noen, men ikke for alle. Muskelsterke kvinner har ikke osteoporose.

Ernæringsfaget mangler i helsevesenet

Linus Pauling innførte begrepet ortomolekylær behandling der han foreskriver massive doser med vitaminer og næringsstoffer for å sikre god helse. Ideelt sett burde egentlig maten oppfylle alle våre krav til ernæringsmessig innhold, og det skal være målet vi jobber mot.

Vi mangler et helhetlig syn på ernæring, fysisk aktivitet og stress, og det kan man i dagens situasjon bare finne ut av selv. Medisinindustrien, helseindustrien, landbruket og matindustrien bryr seg ikke om helse. Det er opp til aktivistene å komme videre, så løsningen er igjen å bli aktivist innen ernæring og finne alt ut selv.

Balanse er mer enn vi forstår. Det krever naturlig liv, hardt arbeid, et åpent sinn.

Les også: