Mange tar kunst alvorlig gjør den til selvoppdagelse

Mange tar kunst alvorlig gjør den til selvoppdagelse

kategori: frihet

Et bilde har et eget liv som kunstneren prøver å la skinne gjennom

Det spiller ingen rolle hvordan malingen legges på i et bilde så lenge noe er blitt sagt. Teknikk er bare en måte å komme fram til en formulering. Maling er selvoppdagelse og alle gode kunstnere maler hva hun/han er. (Fritt etter amerikaneren Jackson Pollock.)

Maleren Picasso var fra Malaga i Spania, og Picasso gir ennå folk en vekker: Kunst er ikke dekorasjon, det er opplevd input til nye tanker og handling.

Sett deg inn i deg selv og se hva du er

Edvard Munch var opptatt av ånd og sjel, og av evigheten:

"Det skulle vokse opp av mitt råtnende legeme

trær og planter og blomster, og

solen skulle varme dem, og

jeg skulle være i dem, og

intet skulle forgå

det er evigheten"

Lær Munch å kjenne, lær om deg selv og verden som den er.

Besøk Nordnorsk Kunstmuseum som er nordligst og har som målsetting: Hvordan beskrive den arktiske ånd og sfære?

Kunstmønstringer er stadig skiftende, og de kan gi oss mange opplevelser

Munchmuseet i Oslo hadde i 2014 en stor mønstring Munch 150 som mange var spente på, med tildels lange køer. I 2015 viste de Van Gogh og Munch - to mestere. . I begynnelsen av 2017 viser de EMMA & EDVARD - KJÆRLIGHET I ENSOMHETENS TID

Van Gogh: Du får stjerner i øynene av slik kunst.

Kunst er så mangt i dag, og de mange uttrykk skaper forvirring og gjør vurderinger og forståelse vanskelig. Ikke alle har sansen for performance kunst, men det kan sette fart i tankene.

Likevel fascinerer kunst oss alle, og innerst inne har vi behov for de åndelige stimulanser kunst kan gi. Så bli med, for det vrimler av god kunst, søk og finn og bli stimulert intellektuelt og emosjonelt.

Link til Momentum 9: Alienation addresses this human confusion and insists on searching for new tools for greater understanding of the human condition through cross-pollination of methods, categories and disciplines.

I Moss har de en biennale som er den viktigste mønstringen av samtidskunst i Norden. Momentum 7 2013, Momentum 8 2015 Tunnel Vision. I 2017 kommer ny biennale i Moss, så følg med Momentum9 i 2017.

Kunst som dekorasjon, realitetsgjengivelse, tolking av visuelle inntrykk, politisk budskap, melding til sjela di.... Hva velger du?

Linker

Se også: Vestfossen Kunstlaboratorium

Eksempel fra Frankrike er Musee Orsay

Norsk Performancekunst i Paris

SOGN OG FJORDANE KUNSTMUSEUM

Her kan man lese flere av våre spesielt anbefalte artikler

Les også: