Legene er pilletrillere ikke forebyggere

Legene er pilletrillere ikke forebyggere

kategori: helse

Urtemedisiner er mat, og framtidas leger vil hjelpe deg med maten så du ikke blir syk. Kanskje kosttilskudd av urter er det man trenger, og da vil legen kunne hjelpe. De vil støtte arbeidet med riktig mat, fysisk aktivitet, mental balanse og gode miljøfaktorer som samlet gir god helse. God helse er jobben til legene. Flere og flere sier at legene gjør nyttige ting ved visse typer behandling, men at de er medisintrillere og har glemt det viktigste av alt som er forebygging.

Mange av de som arbeider med sin helse holder seg kjernesunne og superfriske lenge.

Myndighetene svikter også, og her kan du lese om myndighetssvikten her i landet.

Selv legene - noen i hvertfall - synes det er for lite forebygging.

God helse mulig å ha for de fleste

Det går nå opp for folk at god helse er avhengig av livsstil over tid der man setter mat, fysisk aktivitet, mental helse og gode miljøfaktorer inn i en helhet. Kun ytterst få innen offisiell medisin praktiserer dette i dag. Samhandlingsreformen berører temaet, men det konkrete mangler.

Kanskje Ashtanga yoga er noe for deg og din styrke, helse og indre ro - Ashtanga yoga får kropp og sinn til å flyte sammen.

I mange barnehager er man bevisst på sunn mat i det som lages til, skolen kan gi et godt grunnlag og oppmuntre til bygging av egen kunnskap, og legene kan trekkes inn i arbeidet ved å stille nye krav til dem.

Flere aktivister vil ha riktige meldinger fra sine leger, riktig prising av sunne matvarer, utvikling av økomatproduksjon og mulighet for god livsstil. Mange er allerede i gang med å skaffe seg egen kunnskap.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.

Les også: