Legaliseringsbølge for marijuana i USA

Legaliseringsbølge for marijuana i USA

kategori: helse

Kinder-egg og brus med hasj, forbudet mot marijuana er vandrende lik kan tas bort

Sjekk ut hva som skjer i USA, for der foregår det en full avvikling av forbudet mot marijuana. Vermont er i ferd med å bli den 17. staten som legaliserer eller minimaliserer straffen for bruk eller besittelse av marijuana, og Hawaii kan bli den neste. Nevada, Maine, Colorado, Washington, California, Massachusetts, Alaska og Oregon har full legalisering.

Marijuana er et schedule 1 drug i USA, og føderalt forbudt. Men 33 stater har nå en form for medisinsk marijuanalov, og 10 stater gir tillatelse til vanlig bruk (recreational use). Bruk av marijuana er derfor fremdeles en "federal crime", og nye presidenter kan lage trøbbel for utviklingen, og samtidig juridisk kaos, men det er jo det lover gjør. La folk bestemme selv.

Her er link til filmen The Culture High som du kan leie på Vimeo. Skaperne sier den viser sannheter og argumenter som trengs for å forstå hva saken om cannabis dreier seg om.

Les her om ayahuasca som helbreder kropp og sjel.

USA anklages av FN for å bryte internasjonale avtaler som verdensorganisasjonen er frekk nok til å kalle "lover", og Obama hadde problemer med å holde orden i rekkene. Mexico er også i tenkeboksen i forhold til legalisering. Husk at FN ikke har noen autoritet i denne saken, internasjonale lover eksisterer ikke og vi her kan gjøre hva vi vil.

Mac'ern vil åpne for hasjrøyking i de stater der det er lovlig, men sørge for at lukten ikke sprer seg i hele restauranten.

Våre danske brødre får det ikke til

I Danmark vil byrådet i København tillate regulert bruk av marijuana, men sentrale myndigheter sier nei. Besittelse av mindre en 9 gram cannabis kan gi bot på 2000 kroner første gang, 3000 kroner annen gang og 4000 kroner tredje gang. Folketinget avviser stadig legalisering, senest i 2014.

Norge og Danmark er røykefrie soner - vel nesten

Norge sliter også, frosset narkotikapolitikk i Norge

Norges narkotikapolitikk er frosset og her kommer ikke forslaget om legalisering opp engang. Parolen her må være - gjør det du mener er rett. Det er ingenting som peker i retning mot fornuftig utvikling og mot realitet. Evidensbasert praksis etterlyses.

Korthuset raser nå, marijuana vil bli legalisert her også. Interessen for å gjøre marijuana til noe farlig er borte. Forbudet mot marijuana er et vandrende lik, og kan tas bort.

FN nekter å drive innovasjon i arbeidet med hasj

FN fortsetter i samme spor med sin krig - the war on drug abuse - som er en etterlevning etter den amerikanske president Nixon. De har ikke fått med seg at Nixon er gått av. Krigen fortsetter: En rapport fra FN toppmøtet i Wien De nekter å jobbe med skadereduksjon - de bare banker i vei med de gamle tankene. Det er ingen grunn til slavisk å følge andres - flertallet i FNs - diktat, for egne lokale meninger er best for oss.

Australia vurderer legalisering av medisinsk bruk av cannabis, men det er mye støy i saken.

Norsk narkotikautredning og etterpå skjer ingenting

Her kan du lese [Stoltenbergs utredning som handler om å bli fri fra giftens grep.] (http://www.regjeringen.no/upload/HOD/RappOmNarkotika_nettversjon.pdf) Saken om psykoaktive stoffer er bredere enn det, og liberalisering av cannabis kan være en begynnelse på arbeidet mot fornuftige løsninger.

Marijuana er best når det brukes med kunnskap og fornuft.

Linker

Les også: