Langsom tilbakeholdt sex-energi en vinner

Langsom tilbakeholdt sex-energi en vinner

kategori: helse

Dagens samfunn tar knekken på god sex

Sex er i dagens samfunn orgasmeorientert for å gi rask nytelse, og mest for mannen med sin ejakulasjon. Det blir 2 minutter og ferdig med det, noen sier billig og hensynsløst, og bakom er de kommersielle interessene der pirring av sanser via sex gir salg. For omtrent 50 år siden kom New Age tantrismen på banen der man hentet indiske impulser for å gjøre sex enda bedre, øke intensiten i sexen og heve nytelsen skyhøyt. Her var tilbakeholdt ejakulasjon viktig tema for å bygge opp den ekstreme nytelsen. Mange hevder at New Age tantrisme har glemt sjelen, men at riktig gjennomført tantrisme kan føre oss i retning av sjelsutvikling i kombinasjon med sex.

Hold igjen ta tiden til hjelp kom nær

Samfunnet er desverre sexfiksert

Samfunnet er sex-fiksert i den forstand at man er så fiksert på den fysiske og øyeblikkelige nytelsen at vi har glemt hva vi holder på med, vi har ingen visjon, ingen ideer og ingen verdier. Vi er på dyrestadiet der spising og sex er det viktigste i livet. Moralistene hevder at vi har mistet kontakten med virkeligheten, og at mennesket har et ubrukt potensiale for harmoni og velvære gjennom etablering av intime forbindelser. I Renessansen sa man at åndelighet gir større glede i seksuelle relasjoner, og at det er personer med sjel som greier det. Høy grad av intimitet og gledesfylte relasjoner gir også bedre helse ved at det reduserer stress og derved bidrar til en bedre balanse i kroppen.

Les mer: Sex er blitt primitiv og utfordrende.

Sex er tabuenes lekeplass

Til alle tider har sex vært et vanskelig tema omgitt av tabuer og fortielser. Balansen mellom mann og kvinne og orgasme har alltid vært oppe til diskusjon, og forholdet til mannens ejakulasjon med væskeutstrømming har alltid vært omdiskutert. Sex også vært del av religiøse ritualer i mange samfunn, og relasjonen mellom seksuell og spirituell energi er magisk.

Energikilden vår er livskraften, seksuell energi er et av de høyeste uttrykk for livskraften i den fysiske kroppen, og den er så kraftig at den når inn i den åndelige sfæren.

Langsomt og gledelig mot høyere bevissthet

Kulturer og sex

I seksuell praksis i det gamle Hellas var pederasti eller paiderasta en anerkjent praksis med et erotisk forhold mellom en voksen mann og en ung mann. Noen har sett på dette som en opplæring før initiering til militærvesen og Zevs religionen. Til en viss grad førte dette til utestenging av kvinner. Oldtidens grekere og romere var opptatt av spiritualiteten i sex, og Afrodite og Venus var viktige gudinner.

Gammelt snakk om sex

Gnostisismen hadde muligens et åpent forhold til de mange guder og gudinner i sin religion, og gnostikernes dualitet med en fysisk kropp og et åndelig legeme gjorde at det var vanlig å betrakte sex som et middel til forening av kropp og sjel. De tre store religionene judaismen, islam og kristendommen er i praksis kontrollmekanismer og har et meget restriktivt syn på sex utenom ekteskapet, og åndelighet er ikke del av agendaen der.

I norrøn mytologi var sekslivet rikt og naturlig

Norrøn mytologi er interessant seksuelt sett for der levde gudene, som det var mengder av, både kvinner og menn, som vanlige mennesker og hadde et rikt sexliv, uten at vi egentlig kan tale om åndelig utvikling.

Vikinglegender om de tapre kvinnene valkyriene

Boken om Kamasutra er mye lest og satt pris på

Hinduene har skapt et helhetlig fysisk og åndelig univers der erotikk er naturlig med. Det vi kjenner best fra hinduismen er Kama-Sutra som er en håndbok i sex. Kama er kjærlighetsguden i indisk mytologi, og i Sanskrit viser ordet kama til et av de fire målene i et menneskes liv: glede og kjærlighet. Målene er dharma riktig levemåte, atha materiell velstand, kama estetisk og erotisk glede, moksha frigjøring. Hinduene mener at i dvale i menneskekroppen ligger en sammenkrøllet slange kundalini som må vekkes for å gi åndelig frigjøring. Tantraene er et system av praksis eller ritualer for å oppnå rensing av kropp og sjel. Seksuell energi er en energireserve som kan brukes til å utvikle den åndelige energien via tantraene.

Mange gamle indiske motiver er eksplisitte.

Kineserne gjorde det på sin måte

Sex var forbudt i offentlighetens Kina ved begynnelsen av Song dynastiet ca. år 900. Bøker om sex ble sett på som helsebøker og var kun for de styrende klasser. Taoistene hadde meninger om sex, og de så på tap av ejakulasjonsvæskene som tap av livskraften, og væsketapet resulterte i tidlig alderdom, sykdom og vanlig tretthet. Noen kinesiske sekter i Han dynastiet hadde samleie som et åndelig rituale, men gradvis tok puritanismen overtaket og sex forsvant fra det offentlige liv.

Kinesisk Tao handler mye om menns sex og deres kraft

Taoistene hadde mange teorier om sex, og det handlet mye om menn og deres energi og livslengde. I tusener av år lærte Taoist mesterne i hemmelighet seksuelle prinsipper og teknikker til noen få innvidde. Grunnlaget er den seksuelle energi kjent som ching som igjen utvikler chi livskraften og shen åndelig energi. Mannen kunne absorbere kvinnens vitale energi jing og qi gjennom samleiet. Man hadde også en jomfrukultur hvor jomfruer ble vurdert å ha åndelig energi og å kunne tilføre en mann subtile energier.

Moderne sex

Det er utvilsomt at sex kan gi åndelig stimulans dersom man er innstilt på det. Man kan ta utgangspunkt i de åndelige verdier og stimulere hverandre med sang, lesing, dufter, lys og annet. Man kan elske rolig med mange avslappende pauser uten å tenne heftig pasjon, sørge for likestilling mellom partnerne og få perfekt orgasme som har vært kalt et utbrudd av en maksimalt fredelig og rolig tilstand. Det kan også tenkes - kineserne mente det var best - at man holder ejakulasjonen tilbake, kanskje i årevis eller for alltid.

Seksuell Kung Fu

Dagens samfunn er fullt av seksuelt ubevisste mennesker

Det er mange hindre på veien. Hovedreligionene gir deg dårlig samvittighet i seksuelle saker, og åndelige emner er fortrengt fra samfunnets agenda. Men hvis du er interessert er det mange som nå hevder at belønningen er stor: bedre sex, bedre liv og forståelse av de store sammenhenger i verden. Søk intimiteten, langsom sex og man blir rikelig belønnet.

Menn bør teste seg selv med tilbakehold

Et spørsmål som stadig har vært framme er mannens ejakulasjon og om man ved å holde tilbake kan få mer intens sex og om det kan bidra til åndelig heving. Ved orgasme blir man slapp en stund, noen sier man mister sin kreative energi og skal man oppnå åndelig heving må man holde tilbake sæden så man er tent. Vitenskap og målinger sier lite om dette, men det kan være et poeng.

Sett deg åndelige mål

Noen mener at ved å bruke alle dine sanser og egenskaper vil din seksualitet bli veien til det åndelige. Når du arbeider videre med dine åndelige mål i meditasjon, åndelig arbeid, ritualer som kama og de tilhørende tantraer vil du være på vei til det åndelige i deg. Du vil kanskje som sufiene i Islam finne at din store kjærlighet er den ene, kosmos eller guden.

Astral sex

Sex er samarbeid og personlighetsutvikling

I sex er det personligheter som kommer sammen, ikke bare kropper. Vær en interessant person, ha ideer, gjør interessante ting, bruk talentene dine. Snakk sammen om ting som betyr noe, vær fokusert på samværet, og lev i nuet. En åndelig person er interessert i meningen med livet, og har intensjoner om høyere bevissthet. Det kan være en god ide å ha litt tid til å tenke etter og snakke om hva livet er, drømme og gli inn i en utenom verden tilstand. Sex er et rituale i arbeidet med hjerte og sjel, og kan vekke åndeligheten i relasjonen mellom dere hvis dere tar det med i vurderingen. Å være generøs kan gi åpning mot det åndelige, og kombinert med langsomhet og tilbakeholdenhet har du en mulighet til personlig vekst.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Seksuell visdom

Gleden ved åndelig sex

Transcendent sex

Kama Sutra handler om det hele i sexakten

Les også: